За тези, които четат любовни романи № 47

• 71 540
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
В издирване съм на подходящ за подрастваща тийнка исторически любовен роман от съвременен автор 🤣 Всичките ми любими на същата възраст книги - Джейн Еър, Бялата ръкавица, Квартеронката, Отнесени от вихъра, бяха отхвърлени. За Дюма да не отварям дума. А съвременните, за който аз се сещам - Джулия Куин, Лайза Клейпас и пр. са крайно неподходящи за възрастта.
Всяко предложение ще ми е полезно, поне за отправна точка. Благодаря предварително!

# 721
Сещам се за Дженифър Донъли, която има исторически книги. Като тийн четох книгата "Тези плитки гробове" и помня, че много ми беше харесала, действието се развива в началото на 20 век, има крими мистерия и любовна история. От същата авторка Ориндж преди години издаваха една историческа поредица "Чаената роза", "Зимната роза" и "Дивата роза", но нея не съм я чела и не мога да кажа доколко е подходяща за тийнейджъри.

# 722
  • Варна
По спомен имаше секс описания в трилогията за "Чаената роза". Да не говорим че главните героини не спят само с главните герои.
В първата книга главната
Скрит текст:
загуби девствеността си с главния и после имаше раздяла. После спа с един, за който беше сгодена, но накрая се ожени за най добрия си приятел, който е гей. След неговата смърт отново се събра с главния.
В втората главната
Скрит текст:
беше сгодена за един отвратителен мъж. Той спа с главната само, защото искаше да и направи дете. Тогава не знаеше, че не може да има деца. После главната се влюби в брата на главната от първата книга. Имаха връзка и после главната забременя. Ожени се за тоя дето беше сгодена. Той продължаваше да спи с нея, за да й направи бебе. След години пак се срещнаха с главния и той разбра, че има дъщеря и се събраха.
В третата главната си
Скрит текст:
спеше, с който и падне. Въпреки че беше с един отрязан крак. Имаше и световна война. Беше спомената България, че имаме голяма армия.

# 723
Тези дни прочетох "Само спомен" на Сандра Браун и си припомних защо толкова много обичам да чета любовни романи. Не можех да се откъсна от книгата, за 2-3 дена я прочетох, като в моментите, когато не четях си мислех за нея.Grinning Всичко в тази книга беше по вкуса ми, имаше сцени, които докато ги четях, ме присвиваше  под стомаха от вълнение- истински, искрени и като че ли реални!  Всичко беше умерено, нито прекалено драматично, нито прекалено еротично, нито прекалено повърхностно! Втората сюжетна линия също много ме докосна!  Препоръчвам книгата на тези, които не са я чели и обичат "едновремешните" книги. Simple Smile Оценка 8,5-9/10, заради това, че имам други най-любими книги, които водят класацията. Определено скоро не бях прелиствала  книга така задъхано. Simple Smile
След това прочетох "Съдружници по неволя" пак на Сандра Браун , но за мен лично беше слаба, дочетох я, но ми вървеше бавно и не ме докосна така. Не успях да усетя главните близки до мен. Оценка 4/10.
Моля препоръчайте, някоя книга като " Само спомен".
Ако се сещате за книга, в която Той е беден, а Тя от богато семейство и той се чувства някак недостоен да й бъде партньор, но въпреки това тя е луда по него и си го обича, но има драма, заради която не могат са са заедно,споделете.  Най-любимата ми с този сюжет е "Сбъднати мечти" на Елизабет Адлър. Чела съм я -намсейт пъти! Joy

# 724
Бих препоръчала тази поредица, сигурна съм, че ще ѝ хареса: https://www.goodreads.com/book/show/6325285-rubinrot
Не е точно исторически роман, но има пътуване в миналото и няма неприлични сцени.

# 725
  • Враца
Приключвам "Това, което оставихме зад себе си" на Луси Скор. На-много ми харесва от трите книги в поредицата. Смешна е, много е смешна и много ми харесва.
Днес я започнах, след като изчетох другите две. Едниственият ми проблем с тази поредица е дължината на всяка книга. Но ще го преживея.

Без малко да ви препоръчам една ММ, която завърших между другото. Обаче втората част на историята отиде на кино и цялата работа потъна.

# 726
Приключвам "Това, което оставихме зад себе си" на Луси Скор. На-много ми харесва от трите книги в поредицата. Смешна е, много е смешна и много ми харесва.
Днес я започнах, след като изчетох другите две. Едниственият ми проблем с тази поредица е дължината на всяка книга. Но ще го преживея.

Без малко да ви препоръчам една ММ, която завърших между другото. Обаче втората част на историята отиде на кино и цялата работа потъна.
Здравейте! Бихте ли споделили книгите? Благодаря предварително!

# 727
  • София
По спомен имаше секс описания в трилогията за "Чаената роза". Да не говорим че главните героини не спят само с главните герои.
Скрит текст:
В първата книга главната
Скрит текст:
загуби девствеността си с главния и после имаше раздяла. После спа с един, за който беше сгодена, но накрая се ожени за най добрия си приятел, който е гей. След неговата смърт отново се събра с главния.
В втората главната
Скрит текст:
беше сгодена за един отвратителен мъж. Той спа с главната само, защото искаше да и направи дете. Тогава не знаеше, че не може да има деца. После главната се влюби в брата на главната от първата книга. Имаха връзка и после главната забременя. Ожени се за тоя дето беше сгодена. Той продължаваше да спи с нея, за да й направи бебе. След години пак се срещнаха с главния и той разбра, че има дъщеря и се събраха.
В третата главната си
Скрит текст:
спеше, с който и падне. Въпреки че беше с един отрязан крак. Имаше и световна война. Беше спомената България, че имаме голяма армия.
Scream Scream

# 728
  • Варна
Скрит текст:
В първата книга главната
Скрит текст:
В втората главната
Скрит текст:
В третата главната си
Скрит текст:
Scream Scream
Честно казано книгите са много интересни. Не са типични романтики, а по скоро семейна сага. Майка ми каза, че биха били идеални за сериал. Майка ми, която чете Бриджъртън от една година прочете трилогията за нула време. Много я хареса. Освен това в отделните книги посещаваме три различни континента. В първата главната замина за Америка. Във втора за Африка и третата в арабския свят. Героите бяха много пластови. Няма само добри и само лоши герои. Имаше динамика и криминална нишка. Главните от първата книга се развиха в другите две и войната преживяха в трета книга.
Скрит текст:
Родиха си доста деца.
Забравих да спомена главната от трета книга
Скрит текст:
се залюби с другия брат на главната от първа книга.
Показаха борбата на жените за равни права с мъжете. Това да умираш при раждане без доктора да ти даде нещо, защото било казано че жените трябва да раждат в мъки, беше потресаващо. Наистина съчувствах на ония жени през, какво минаваха в борбата си.
История за три силни жени.
На мен любима ми беше втора книга. Главните ми бяха най на сърце.
Скрит текст:
Главния
беше нещо като мафиот, а главната беше лекар.
На края си поплаках, като се събраха.

# 729
Здравейте!Търся един любовен роман.😄 Не знам заглавие,автор,нито година на издаване.Чела съм я преди 10 години ,може и повече да е.Любовна история,започваща в американско градче.Момичето беше сервитьорка или барманка.Идва един италианец ,богат бизнесмен май беше.Помня една сцена,когато вече са се запознали.Една нощ тя се напива доста в бара и той идва там .(Тя повръща в краката му,но той е доста мил и се грижи за нея.)Влюбват се.Женят се и заживяват в Италия.Момичето е нещастно,ограничават я италианските роднини на мъжа,той е от богато семейство.Момичето се връща в Америка,мъжът я следва.След това се сдобряват и щастлив край.Общо взето това помня.Някой има ли идеи коя може да е?

# 730
  • Плевен / София
Здравейте!Търся един любовен роман.😄 Не знам заглавие,автор,нито година на издаване.Чела съм я преди 10 години ,може и повече да е.Любовна история,започваща в американско градче.Момичето беше сервитьорка или барманка.Идва един италианец ,богат бизнесмен май беше.Помня една сцена,когато вече са се запознали.Една нощ тя се напива доста в бара и той идва там .(Тя повръща в краката му,но той е доста мил и се грижи за нея.)Влюбват се.Женят се и заживяват в Италия.Момичето е нещастно,ограничават я италианските роднини на мъжа,той е от богато семейство.Момичето се връща в Америка,мъжът я следва.След това се сдобряват и щастлив край.Общо взето това помня.Някой има ли идеи коя може да е?
От това, което пишете ми се струва, че са от Арлекинчетата....в Читанката/Моята библиотека/ има доста от тях.

# 731
От това, което пишете ми се струва, че са от Арлекинчетата....в Читанката/Моята библиотека/ има доста от тях.
Знаете ли име на автор,който мога да потърся?Твърде възможно да е от там изтеглена.

# 732
  • Враца
Здравейте! Бихте ли споделили книгите? Благодаря предварително!
Ако е за поредицата - това е информация за книгите на български и на английски

# 733
  • Плевен / София
Знаете ли име на автор,който мога да потърся?Твърде възможно да е от там изтеглена.
Не се сещам за автор. На издателски поредици избирате "романс", или "изкушение" или "страст" и ще видите всички качени книги от съответната поредица и по анотациите можете да се ориентирате за вашата книга.

# 734
Здравейте!
В издирване съм на подходящ за подрастваща тийнка исторически любовен роман от съвременен автор 🤣 Всичките ми любими на същата възраст книги - Джейн Еър, Бялата ръкавица, Квартеронката, Отнесени от вихъра, бяха отхвърлени. За Дюма да не отварям дума. А съвременните, за който аз се сещам - Джулия Куин, Лайза Клейпас и пр. са крайно неподходящи за възрастта.
Всяко предложение ще ми е полезно, поне за отправна точка. Благодаря предварително!

Здравейте,

Не е точно историческа поредица, но за тийн е доста добра. Става дума за поредица на Керстин Гир - Скъпоценни камъни https://chitanka.info/serie/edelstein-trilogie

Общи условия

Активация на акаунт