Варицела или Варицела зостер

• 1 146
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте синът ми е с варицела и я кара сравнително леко без температура.
Но на баща му избиха едни малки пъпки с бели връхчета,пуснахме igm за активна инфекция и е положителен.
Резултата е 5.5 при норма до 1.1.
Мъжът ми няма температура или силни сърбеж или болка.,има около 20 пъпки по цялото тяло,няма спомен дали е карал варицела като малък.
Според вас тези пъочици с връх дали е варицела или варицела зостер.
Качвам снимки и благодаря на отзовалите се

# 1
Варицелата и херпес заостер са две заболявания с един причинител.
След като се прекара варицела, вируса остава в тялото и може понякога да избива като херпес.
Със сигурност херпеса не изглежда така.
Ако е варицела до утре ще знаете. Обрива при възрастни е доста видим.

# 2
Според мен мъжът ви кара варицела. Предполагам ще избият още пъпки.

Херпес Зостер не започва така.

# 3
Херпес зостер освен, че не започва така, както са писали и другите дами, има и други симптоми - болка… защото вирусът засяга нервите.
Мъжът ми изкара преди години, при него беше опасно, защото изби на врата и долната половина на лицето и помня, че отначало нямаше обрив (който не изглеждаше и така), ами почна да го боли първо. Много е гаден херпес зостера, варицелата е даже за предпочитане. Мъжът ти не може ли да си намери медицинския картон? Ако е карал - там ще пише със сигурност. Аз на моя мъж му проверявах картона, че той няма спомен, но е карал варицела на 2 или 3 години, пишеше си там всичко.

# 4

Това е най засегнато му място на крака с няколко пъпки с връх,нито го болят,нито го сърбят.Всички други пъпки са по единично.
От понделник до днес си стоят така и избиват нови по мъничко на други места,но са такива дребнички.
Картон си го е изгубил някъде.
И аз мисля че е по вероятно някакав лек вариант на варицела да кара.

# 5
Да, а и щом няма болка - не е херпес зостер. Там обривът е локализиран, не е навсякъде по тялото.

# 6
  • Vienna
Вижте дали се увеличава количеството на пъпките.
Варицела при възрастните обикновено е със силни симптоми - температура, пъпки или мехурчета с прозрачен секрет по цялото тяло и по окоcмената част на главата.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 15:27 от Lucy

# 7
При положение, че тестът за
IgM e положителен, не знам за какво е тази чуденка.
Някои хора карат варицела с много малко пъпки, да, обикновено са малки деца, но… всеки го кара различно все пак.

# 8

Здравейте отново.
От днес на обяд на мъжа ми му се появиха две парещи ленти в слабините на десния крак.
Идея какво може да е.
Иначе всички други малки пъпки си стоят все така малки без болка и сърбеж.

# 9
Почесал се е по-зверски.
Ivelina_87 , ама вие много му треперите над тоя мъж Simple Smile Като е там крайника и се крепи - значи всичко е наред. Wink

# 10
Не е от почесване със сигурност.

# 11
НЕ е и варицела на ленти.

# 12
Ами напълно видимо е, че е продрано.
Как сте убедена, че не се е почесал? В съня му, под душа, докато прави нешо друго? Надали седите и го глеате нон стоп!

Общи условия

Активация на акаунт