Варна или по-добър град за живеене от София

• 13 149
  • 251
  •   1
Отговори
# 30
И Бургас може да се обхожда пеша, ако човек обича да ходи. Аз по време на Ковида ходех пеш от Зорница до центъра да забирам една приятелка и после двете вървяхме до Изгрев, за да вземем племеннице от градина. А и като ученичка редовно вървях пеша като се прибирах от първа смяна, но аз обичам да ходя.

# 31
Извинявай, ама Изгрев, Зорница и центъра са на 2 булеварда... Ходи от Славейков до МР или от Долно Езерово до Крайморие 😜
Иначе центровете на всички градове са пешеходно-френдли. Без изключение.

# 32
  • Варна
Вятъра във Варна зиме се преживява, а през лятото също го има и направо те спасява. Дори сега, в юлските жеги, има ветрец и се спи приятно.

Аз обожавам Пловдив, но имах неблагоразумието да го посетя в едно жежко лято, щях да пукна. Иначе бих живяла там през останалата част от годината.

# 33
  • Бургас
Е кой и защо трябва до ходи пеша от Славейков до Меден рудник, при положение че има градски транспорт? Все едно някой да тръгне от Коматево до Скобелева майка , ей така за спорта.
Виж, в Пловдив градския транспорт те е мръдна от както давах по 10 стотинки за автобус,  за да отида на училище.

# 34
Ами точно това обясних, че в Бургас има хубав градски транспорт, защото не е град за пешеходене. 
В Пловдив където и да ходиш е градска част. Не междуселищен натоварен път.

# 35
  • София /Абсурдистан
Не бих казала, че София е най-доброто място за живеене.

# 36
Ами аз лично всичките тия Долно Езерово, Ветрен, Сарафово, които едно време си бяха обикновни села или вилни зони, си ги считам за предградие, не като част от града, щото реално са оделени все още. И в тая връзка самият град е пешеходен, предградията му са друга бира.

# 37
  • София
34г. живях във Варна, освен морето като цяло...няма какво да си харесаш честно. Ниски заплати, високи наеми и цени на всичко включително и услугите, защото няма толкова много като в София. общо взето за 2-3 седмици със Софийска заплата е супер, но за целогодишно може да се застреляш от скука. Събитията са редки и смотани - не е като концертите в Пловдив и София и дори в Бургас. За едно море не си струва вече..големи хора сме има доста по-важни неща.

Ако нямаш кола си за никъде - градския транспорт е ужасен - стари и убити автобуси идват на рандъм разписание, има место до които без кола категорично няма как да стигнеш. Опциите за работа са рехави и обикновено много по-ниско платени от София дори в рамките на една и съща фирма заплатите имат разлика. Аз не бих се върнала колкото и да ми липсва коктейлчето до морето, защото ако нямаш пари - няма и коктейлче голям праз, че си до морето.

# 38
  • Варна
O, явно сравнително отдавна си излязла. Автобусите са 99 % чисто нови, доста от тях електрически.

# 39
  • Варна
Айде глупости на търкалета! Не знам от колкото време не живеете тук, но това не е вярно. Специално за ГТ писах назад, въпреки че не съм му хич фен, но щом аз започнах да го ползвам значи не е никак зле. Варна си има много кусури, но този не е сред тях.

П.п. И голям праз пък като има човек пари за коктейлче щом в София море няма, покрай което да го изпие.

# 40
  • Варна
А аз някъде чух информация, че ще правят ГТ безплатен за всички. Той и сега е почти безплатен с неработещите валидатори. Trollface
За мен основния проблем на Варна са по-ниските заплати в сравнение със София. Но постепенно и с тях се наваксва, последните години сме смалили разликата.
Социалния живот и събитията на мен са ми предостатъчни, но аз може би не съм критериий, защото съм повече домошар.

# 41
Аа, дано не е безплатен. Братята от махалата съвсем ще го вербуват.

# 42
София за мен е в топ 3 на най-подтискащите български градове.
Варна и Пловдив са ми любими и често ходим и до двата града за разнообразие. Също съм мислила, че ми се живее във Варна, но сега като прочетох в темата за някои недостатъци, май само на почивки и отскачания до там ще го караме.
Бургас - нЙе.
Много ми е жал за Русе - град със страхотна атмосфера, но никакви възможности за професионално развитие. Стара Загора - и тя същата работа.

# 43
София за мен е в топ 3 на най-подтискащите български градове.
Варна и Пловдив са ми любими и често ходим и до двата града за разнообразие. Също съм мислила, че ми се живее във Варна, но сега като прочетох в темата за някои недостатъци, май само на почивки и отскачания до там ще го караме.
Бургас - нЙе.
Много ми е жал за Русе - град със страхотна атмосфера, но никакви възможности за професионално развитие. Стара Загора - и тя същата работа.

И аз така мисля за София, но накрая винаги оставам тук заради по-добрия избор от работа и летище София..... Вчера се разхождах из крайни квартали...Въпреки, че е лято, беше празно, сиво, няма хора пред блоковете, хората в София са доста дръпнати и трудно се създават нови запознанства...Вече дори не познавам хората от входа си, въпреки, че живея тук от както се помня...Пътувам по час за интервю/работа; Освен около  Витошка, НДК, почти няма пешеходни и оживени места където да излезеш..

# 44
Ооооо те пък варненци са едни отворени и космополитни …. Моля да няма обидени, но варненци са също ужасни хора. Запознанства може да създадете с хора, живеещи във Варна от години, но дошли от други места на България. С поколения варненци - трудно.

Общи условия

Активация на акаунт