Варна или по-добър град за живеене от София

• 13 141
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
Ооооо те пък варненци са едни отворени и космополитни …. Моля да няма обидени, но варненци са също ужасни хора. Запознанства може да създадете с хора, живеещи във Варна от години, но дошли от други места на България. С поколения варненци - трудно.

Точно! За мен варненци са много по-дръпнати, надменни и конфиликтни хора от софиянци. Даже за вторите нямам такова впечатление. Говоря за хора, дошли в София от различни крайща на страната, доста по-възпитани и учитиви са от много хора в Северна България, примерно.

Иначе по темата - Варна не е по-добър град от София с нищо, освен с морето, но София има куп други предимства, които 3 месеца летен сезон не може да компенсира.

# 46
  • Варна
Варна има още едно съществено предимство - въздуха, особено през зимата.

# 47
Като живяла и във Варна и в София мога да сравнявам, затова си позволявам да кажа, че варненци хич не са добри хора. Дано някой не се обиди, ама си е така.

# 48
  • Варна
Нямам претенции за добрите хора. Wink

# 49
Варна има още едно съществено предимство - въздуха, особено през зимата.

Да, за това съм съгласна. Той въздуха и там е мръсен ама вятъра спасява положението.

# 50
Варненка съм /родена и живяла в града до 25 г.в./, която живее и обожава Пловдив, освен мръсните жеги в момента. Варненци са студени и лоши хора, това е лично мое мнение, моля никой да не се обижда! Не харесвам града, градоутройството, възможностите за реализация, макар и това да е прекалено относително, и никога не съм го харесвала. Дори и лятото предпочитам да ходя по други морски курорти, но не и във Варна.

# 51
Аз много харесвам Бургас , но купихме имот близо до Варна с гледка към язовир. Имаме комшии англичани и ние сме с двойно гражданство . Основния ни мотив беше да сме близо до родителите ми, които също предпочетоха да се преместят от града в покрайнините. В София не сме живели и не мога да сравня, но миналото лято пътувахме от летище София и ми направи впечатление , че Варненското летище е много по-модернизирано и удобно . Летището в София беше светлинни години назад и не беше никак приятно/удобно за чакащите. Харесвам центъра на София , но предпочитам морето и чистия въздух във високите части на покрайнините около морето.

# 52
Нямам досег с Варненци, но за седмичния ми престои наистина срещнах доста груби хора по улицата, никой не се усмихна или нещо подобно, отговаряха студено и дръпнато, но все пак не мога да съдя, защото нямам приятели варненци. Най-топлите хора които съм срещал в България са от малки градове като Добрич и т.н

# 53
Предимства и недостатъци има всеки град.
Но много зависи от гледната точка на човека, как той иска и си представя да живее.
Какво за него е важно.
Оттам за мен например предимства освен повече работа и добри болници и университети, София няма.
За друг е важно да живее край морето, трети иска забавления, нощен живот, заведения, молове, разнообразие от магазини-да София има всичко това. Друг иска пост въздух, трети съвсем безлюдно село.
Заведения, молове и магазини не ме блазнят.
Културен живот е това, което донякъде ми липсва, и за което ще отида до голям град.
Така, че аз не знам защо са тези обобщения.
Много зависи какво търси човек.
Как си ги представя нещата, как иска да живее, кое му е важно.
Ето, за мен например Търговище е перфектен град-има всичко, което ми трябва, харесва ми, че е близо до Варна,Търново и Русе, не ми пречат турците,голям областен град, но не пренаселен. В самия град има избор от всичко.
Тъй, че на вкус и цвят ...😊

Присъединявам се за Русе, а към него причислявам и Търново. Много ми е тъжно за това.
Прекрасни градове, а няма никакво развитие. Ето, за тези два града изключително много ме е яд.

# 54
Да споделя и аз от опита на децата ми, които живяха в някои от тези градове: и двамата живяха няколко години в София, категорично и на двамата не им харесва градът и не искат да живеят там. Синът ми се премести в Пловдив и е много доволен. Дъщеря ми също живя в Пловдив, после известно време в чужбина и след завръщането си решиха с приятеля си да пробват във Варна. Едва издържаха шест месеца, за да напуснат без неустойки. Много се чудеха Пловдив или Бургас (аз живея в Бургас), в крайна сметка избраха пак Пловдив. Харесва им, имат интернационална среда (зет ми е чужденец), само лятото е много горещо и бягат все насам, към морето. Във Варна живяха в хубав квартал, но според дъщеря ми градът е мръсен и неподдържан, с разбити улици и разбити или липсващи тротоари. Друг минус - далеч от софийското летище. От варненското полетите са много по-малко и доста по-скъпи (от Бургас пък съвсем). Бургас е с много активен културен живот, дори и през зимата, уреден градски транспорт, но ниски заплати и отвратителни улици и пътища. Познати от София, които пробваха да живеят в Бургас, са ми казвали, че така и не могат да свикнат с ветровете, особено през есента и зимата. Племенничката ми се върна от чужбина и също се засели в Пловдив. Израсна в Бургас, но Пловдив много ѝ харесва. За заплатите в Пловдив и Варна нямам наблюдения, но при всички положения са по-ниски от софийските.

# 55
Като човек от София, не бих го заменил с Пловдив... Там заплатите са по-ниски и е на няма и два часа път от тук... Цените в "Капана" са по-високи и от софийските.. Като изключим красивия стар град и централна улица, няма нищо друго което да е в повече. Същите панелки....Обмислих доста сериозно през последните седмици и Варна отпадна, нещо не го усетих. Оставам в София или ще мисля за чужбина.

# 56
В Пловдив не съм живяла, но никога не ми е харесвал. Отделно лятото е жестоко там.

# 57
  • София /Абсурдистан
През лятото в Пловдив не се диша от жега, направо е мор. И в София имаме жеги, но са несравними с пловдивските.

# 58
През лятото в Пловдив не се диша от жега, направо е мор. И в София имаме жеги, но са несравними с пловдивските.
Абсолютно вярно! Преди известно време се бях замислила дали да не се преместя в Пловдив. Но след като постоях там близо месец, категорично казах, че не е моето място. Пловдивското лято никак не ми понася.

# 59
Ако ще се избира между Варна и Бургас, определено Бургас. Пловдив също много ми харесва, освен лятото. Град Варна в момента е превзет от строителната мафия и превърнат в гето. Строи се безобразно /за уникален пример - строежа между Лидл и Бриколаж, варненци го знаят Simple Smile/, чудя се, съществува ли въобще градоустройствен план? За липсата на места за паркиране да не говорим. Друг сериозен проблем - градът е много мръсен и неподдържан, с малки изключения в някои райони. Отделно се напълни със всякакви пришълци от кол и въже. Трагедия е в момента. Иначе има достатъчно места за развлечение и забавления. Ресторанти, кафенета, не е като да няма.
Ако аз трябва да избирам, в София не бих живяла. Голяма лудница е, предпочитам по-спокоен живот Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт