Варна или по-добър град за живеене от София

• 13 146
  • 251
  •   1
Отговори
# 60
Ако ще се избира между Варна и Бургас, определено Бургас. Пловдив също много ми харесва, освен лятото. Град Варна в момента е превзет от строителната мафия и превърнат в гето. Строи се безобразно /за уникален пример - строежа между Лидл и Бриколаж, варненци го знаят Simple Smile/, чудя се, съществува ли въобще градоустройствен план? За липсата на места за паркиране да не говорим. Друг сериозен проблем - градът е много мръсен и неподдържан, с малки изключения в някои райони. Отделно се напълни със всякакви пришълци от кол и въже. Трагедия е в момента. Иначе има достатъчно места за развлечение и забавления. Ресторанти, кафенета, не е като да няма.
Ако аз трябва да избирам, в София не бих живяла. Голяма лудница е, предпочитам по-спокоен живот Simple Smile

Да ти кажа, това за София и голямата лудница е така и не е така, защото аз живея в краен квартал е дори понякога е прекалено скучно  и тихо..Проблем е ходенето на работа, ако си далеч, но ако си близо до метрото, не е толкова страшно. Спокойствието е относително нещо за град или село. Може да отидеш на село и постоянно да бъдеш тормозен от съседи и клюкари, в големия град за мен си по-анонимен и живееш без някой да те гледа...В София на никой не му пука кой си и никой не те забелязва....

# 61
  • София
Айде глупости на търкалета! Не знам от колкото време не живеете тук, но това не е вярно. Специално за ГТ писах назад, въпреки че не съм му хич фен, но щом аз започнах да го ползвам значи не е никак зле. Варна си има много кусури, но този не е сред тях.

П.п. И голям праз пък като има човек пари за коктейлче щом в София море няма, покрай което да го изпие.

Всъщност миналата година се преместих, Ноември бях 3 седмици по работа 13ката още се разпадаше, а тя е 1 от 2та автобуса, които спират до Варненския ни апартамент. Освен това в София във всеки ГТ може да се качиш с куче (пробвала съм) във Варна е тотално забранено.
Всеки сам си избира приоритетите аз предпочитам да имам финансова възможност да отида на море като искам пред това до мен да има море и да не мога да си платя сметките...приоритети.

# 62
  • Бургас
Според мен зависи човек на какъв акъл е ,когато взима решение дали да се премести от София във Варна, Ню Йорк  или Каспичан.
Аз на 20 и няколко години си събрах две чанти и заминах в Бургас от Пловдив. . Хич не ми дремеше дали зимата духа, има ли градски транспорт редовно или не и дали комшииката ще ме гледа накриво. Реших го , намерих си работа ,квартира и заминах . Сега обаче, това ще го направя ли? Ми не! Имаме жилище , работа, деца които си имат среда. Работим (тук ще кажа че заплатите и на двамата не са ниски,тъй като е важно) . Мога да пусна децата сами да ходят на училище,  мога да ги пусна сами в градския транспорт и тн Сега дали има много забавление- не знам. Мина ми времето да обикалям всеки петък дисковете. Но, гостуват при нас изпълнители, театрални постановки. Не идват всички,но ако толкова искам ще отида в София и ще гледам.
Така че не виждам смисъл да се плюе Варна,София, Бургас или който и да е град. Ако си решил да се местиш сядаш и притегляш опциите. Всички град си има своите плюсове и минуси.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 11:12 от lina_bs

# 63
  • Варна
Освен това в София във всеки ГТ може да се качиш с куче (пробвала съм) във Варна е тотално забранено.

Наистина ли може да се качи някой с куче, което не е водач или в чанта? За мен забраната за качване на куче в ГТ във Варна е плюс.

# 64
  • София
Да, формално кучето трябва да е с намордник, но ако не е от т.нар. “Опасни” породи, няма проблем.
За мен пет френдли средата ми е голям плюс.
Друг плюс на ГТ в София е възможността за плащане с каквато и да е банкова карта.
Отдавна не съм била във Варна и не бих коментирала. Но Бургас ми харесва и бих живяла там.

# 65
Във Варна машините така и не проработиха с карти, гледам сега вече са сложили на местата за карти и метални пластини. Grinning Един път съм срещала работеща с карта машина.

# 66
Освен това в София във всеки ГТ може да се качиш с куче (пробвала съм) във Варна е тотално забранено.

Наистина ли може да се качи някой с куче, което не е водач или в чанта? За мен забраната за качване на куче в ГТ във Варна е плюс.
"За величието на една нация и моралния ѝ прогрес може да се съди по отношението ѝ към животните."  Махатма Ганди

# 67
Живяла съм и в двата града, Варна според мен е за предпочитане, но пак си зависи кой какво търси.

# 68
  • Варна

"За величието на една нация и моралния ѝ прогрес може да се съди по отношението ѝ към животните."  Махатма Ганди
Нищо чудно в Индия и крави да качват в ГТ, не знам колко са проспериращи морално. Махатма Ганди може да си казва каквото иска, но едва ли е визирал " правото" на животните да ползват ГТ.

# 69

"За величието на една нация и моралния ѝ прогрес може да се съди по отношението ѝ към животните."  Махатма Ганди
Нищо чудно в Индия и крави да качват в ГТ, не знам колко са проспериращи морално. Махатма Ганди може да си казва каквото иска, но едва ли е визирал " правото" на животните да ползват ГТ.
Точно така! Кучето на двора и на синджир!
Индийците са по-прости и по-нисши.
Германците пА ‘ептен, че хем на градски транспорт ги возят, хем у мола ги водят.
Синджир и тричане да е спокойно на аристикрацията в 6:30 в …градския транспорт.

# 70
Di Soleil, а редом с кученцата, дали ще е проблем да качим прасенца, кокошчици нещо, в градския транспорт, па и в мола защо не Simple Smile Така де, все животинки са ...
Била ли си в Индия, виждала ли си мизерията там и що за хора масово живеят в тези условия.

# 71
Di Soleil, а редом с кученцата, дали ще е проблем да качим прасенца, кокошчици нещо, в градския транспорт, па и в мола защо не Simple Smile Така де, все животинки са ...
В градския транспорт съм виждала много кокошки и свине. Често са били облечени в маркови дрехи.

# 72
И аз чакам и се надявам и тук да разрешат кучетата да се возят в ГТ, но уви, за сега не дават. И хайде да не сравняваме кучетата с прасета и кокошки, защото е просто смешно.

# 73
  • Варна
И аз чакам и се надявам и тук да разрешат кучетата да се возят в ГТ, но уви, за сега не дават. И хайде да не сравняваме кучетата с прасета и кокошки, защото е просто смешно.
Да, шансът да те ухапят е по- малък. Пък като чета мисленето на собствениците, още повече се надявам да остане забраната.

# 74
Предвид колко наркомани, клошари и алкохолици има лятото във Варна, кучетата са последна дупка на кавала. По-вероятно е първите да ухапят някого.

Общи условия

Активация на акаунт