Варна или по-добър град за живеене от София

• 13 150
  • 251
  •   2
Отговори
# 75
  • София
И аз чакам и се надявам и тук да разрешат кучетата да се возят в ГТ, но уви, за сега не дават. И хайде да не сравняваме кучетата с прасета и кокошки, защото е просто смешно.
Да, шансът да те ухапят е по- малък. Пък като чета мисленето на собствениците, още повече се надявам да остане забраната.

Такива мнения като вашите са причината София да ми харесва все повече, а и ГТ за кучета се плаща. Кучето е с платен билет не е безплатно. Но си затвърждавам мнението, че с Варна съм приключила като град...определено.

Като живяла и във Варна и в София мога да сравнявам, затова си позволявам да кажа, че варненци хич не са добри хора. Дано някой не се обиди, ама си е така.

Вярно си е....аз съм родена и израстнала във Варна и пак не ме кефи варненския манталитет, ама то и Варненци вече няма, повечето са в София и Пловдив, в момента Варна масово се напълни със селянчета от околните градове и села и с тях дойде и още по-селски манталитет. Преди основно в Добрич мислех, че дори и младите живеят с мантрата "кво ще кажат хората" сега това завзе и Варна. Голямо падение... а за псевдо аристикратизма направо не ми се говори.

# 76
Сто пъти предпочитам да се возя с кучета, пред това да е пълен автобуса с миризливи дядовци и баби, че и млади хора. Който го страх от кучета да се мести в друга част на автобуса, достатъчно е голям. Не е нужно да се завира никой в никого.

# 77
  • Варна
Предвид колко наркомани, клошари и алкохолици има лятото във Варна, кучетата са последна дупка на кавала. По-вероятно е първите да ухапят някого.
Не, не е по-вероятно. Нито тези хора се возят в ГТ. Така че предпочитам безопасен транспорт.
Все ми е тая че някой им плаща, после кой ще плаща болниците ако стане нещо. Пък и изобщо не става дума за пари.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 12:00 от Хексе

# 78
Предвид колко наркомани, клошари и алкохолици има лятото във Варна, кучетата са последна дупка на кавала. По-вероятно е първите да ухапят някого.
Не, не е по-вероятно. Нито тези хора се возят в ГТ. Така че предпочитам безопасен транспорт.
Все ми е тая че някой им плаща, после кой ще плаща болниците ако стане нещо. Пък и изобщо не става дума за пари.
Да, те най-много ухапвания стават от домашни кучета в градския транспорт. Поне като чета статистиките за градовете, където е разрешено всичките ухапвания са от домашно куче и то в градския транспорт.
Магосподибожемой!

# 79
Крайно време е да се направи сегрегация в ГТ. Да пускат отделни автобуси за старци, за семейства с малки деца, за кучкари, за коткари, за телефонисти (тези, които държат да водят безкрайни разговори на висок глас) и т.н.
Да му мислят тези, които ще трябва да се разчекнат. Simple Smile

# 80
Че то почти сме я свършили тази работа във Варна, така или иначе си имаме две фирми за автобуси, което е истинско предизвикателство да обясниш на гостите на града, ще ги разделим и толкова. Grinning

* няма смисъл от тоя разговор, ясно е какво е отношението на варненци към животните и това е видно по улиците, каквото е и отношението към боклука и етц.

# 81
Ами нямах много време да обиколя всичко, но по отношение на заведения и барове, доста по-добре от София.

Интересно ми е да споделиш по какви заведения ходиш в София и да дадеш примери, защото изобщо не съм на твоето мнение. Във Варна има няколко хубави бара, но абсолютно не може да се сравнява със София по мое мнение.

Ооооо те пък варненци са едни отворени и космополитни …. Моля да няма обидени, но варненци са също ужасни хора. Запознанства може да създадете с хора, живеещи във Варна от години, но дошли от други места на България. С поколения варненци - трудно.

Точно! За мен варненци са много по-дръпнати, надменни и конфиликтни хора от софиянци. Даже за вторите нямам такова впечатление. Говоря за хора, дошли в София от различни крайща на страната, доста по-възпитани и учитиви са от много хора в Северна България, примерно.

Тези придошлите не са софиянци, защо си базираш впечатленията за софиянци върху хора, които не са от София ??? Във Варна е пълно с хора придошли от околните села и паланки, откъде знаеш, че негативните ти впечатления не са точно от тях, а са от варненци по същата логика?

И в София, и във Варна, има прекрасни, възпитани и интересни хора, както и в двата града я има другата крайност. Но като цяло във Варна манталитетът е много провинциален - все още, макар че според мен има значително подобрение в сравнение с преди 15-20г.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 13:00 от Firebird26

# 82
  • Варна
Да, те най-много ухапвания стават от домашни кучета в градския транспорт. Поне като чета статистиките за градовете, където е разрешено всичките ухапвания са от домашно куче и то в градския транспорт.
Магосподибожемой!
Ами няма ухапвания, защото са забранени да се возят с ГТ, ако не са в чанта или водачи.

# 83
Стига с тази София, бе хора! Темата е за други градове, без София. И естествено, че в столицата ще има от всичко по много.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 14:09 от Somebody happy

# 84
Не, темата е за сравнение на различни градове със София. Кое е по-добре зависи много от личните предпочитания и кой в каква фаза е в живота си, няма еднозначен отговор този въпрос къде колко е добре и защо. За някои хора София е по-добре от Варна, Бургас, Пловдив…

# 85
Магосподибожемой!
Ами няма ухапвания, защото са забранени да се возят с ГТ, ако не са в чанта или водачи.

Как така да няма?! В София се возят, в чужбина се возят … пълно е с нахапани от домашни кучета в градския транспорт!
За това Варна е един напредничав град и прогресивен град.

# 86
  • Варна
Скрит текст:
Магосподибожемой!

Как така да няма?! В София се возят, в чужбина се возят … пълно е с нахапани от домашни кучета в градския транспорт!
За това Варна е един напредничав град и прогресивен град.
Няма да съм изненадана да има ухапани. Не че сигурно някой ще разгласява подобни случаи. Трамваите са доста теснички, може би в метрото, може да спази човек безопасно разстояние.

# 87
Нито в България, нито в чужбина някъде съм видяла агресивно домашно куче в градския транспорт лично аз. Понеже за безопасност говорите. Даже не се сещам да лаят, може би някакви единични случаи. Това на някого да му е неприятно присъствието на животни или да го е страх е нещо съвсем различно от въпроса за безопасността. Със сигурност човешките пътници по-често причиняват дискомфорт от кучетата, но на градския транспорт си има алтернативи за хората, на които толкова не им харесва.

Аз пък ще съм много учудена в такова село като България с два автобуса хора население да не се разчуе! Всички гледат новини, не може сериозно някой да мисли, че редовно домашни животни нападат пътници в метрото и трамвая и не сте разбрали. Сигурно е имало такива случаи, но са изключения, не правило.

# 88
Ами нямах много време да обиколя всичко, но по отношение на заведения и барове, доста по-добре от София.

Интересно ми е да споделиш по какви заведения ходиш в София и да дадеш примери, защото изобщо не съм на твоето мнение. Във Варна има няколко хубави бара, но абсолютно не може да се сравнява със София по мое мнение.

Ооооо те пък варненци са едни отворени и космополитни …. Моля да няма обидени, но варненци са също ужасни хора. Запознанства може да създадете с хора, живеещи във Варна от години, но дошли от други места на България. С поколения варненци - трудно.

Точно! За мен варненци са много по-дръпнати, надменни и конфиликтни хора от софиянци. Даже за вторите нямам такова впечатление. Говоря за хора, дошли в София от различни крайща на страната, доста по-възпитани и учитиви са от много хора в Северна България, примерно.

Тези придошлите не са софиянци, защо си базираш впечатленията за софиянци върху хора, които не са от София ??? Във Варна е пълно с хора придошли от околните села и паланки, откъде знаеш, че негативните ти впечатления не са точно от тях, а са от варненци по същата логика?

И в София, и във Варна, има прекрасни, възпитани и интересни хора, както и в двата града я има другата крайност. Но като цяло във Варна манталитетът е много провинциален - все още, макар че според мен има значително подобрение в сравнение с преди 15-20г.

По-скоро визирах обстановката  на заведенията. Повечето са в морската градина и до морската гара, гледка към морето, добър интериор. Барове също до морето, в София освен Бийч бара, Мементо, Сода, Кълчар бийт, почти няма нищо което да става за лятото на открито....

Във ГТ на Варна ме изуми едно нещо, билета в автобус и на машина е 2 лева, онлайн , чрез приложението е на половина - 1 лев и МАСОВО ХОРАТА КУПУВАХА БИЛЕТИ ОТ МАШИНИТЕ ИЛИ СЕ ОПЛАКВАХА, ЧЕ ТЕ НЕ РАБОТЯТ. За мене това е абсолютна неадекватност. Онлайн се купуват за секунда, но Ганьо ще плати двойна цена и ще оплаква, че машината не работи..... Типично в наш стил. От години хората плащат сметки онлайн, но ние ще се редим на гишето....

# 89
Варна във всяко отношение е много по-зле от София, а  и не само от София. Поне още  2 или 3 града са по-добре от Варна.
Дали е по-добре или не за някой, зависи най-вече какво ще прави и как ще живее. Ако няма да работи или ще е онлайн с добра работа е едно и съвсем друго, ако трябва да работи на място. Както се каза, заплатите са драстично по-ниски, грубо на 50% от София.
Ако се визира лятото от юни до септември, да интересно е, но омръзва и това. Извън тези 3 месеца е сиво и пълно мъртвило дори по центъра, а климата зимата е повече от гаден с постоянния студен вятър.
За кръчми и барове е смешно да се говори и сравнява със София, има в пъти по-малко.
Не на последно място, често едно и също нещо, кафе или пица във Варна е по-скъпо от София.
Там все още се усеща селския манталитет и мутренския, все пак най-големите го владеят на 100%.

Аз затова избягах с 200 от този град и не искам да го чувам, роден и израснал съм там до 26 години и то на пъпа на града, ако има някакво значение.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 21:21 от Alexslav

Общи условия

Активация на акаунт