ЛОНДОН - 14

• 35 190
  • 724
  •   2
Отговори
# 315
Можете да ползвате сайтовете на EMR - https://www.eastmidlandsrailway.co.uk/ или Trainline - https://www.thetrainline.com/
Понякога има много евтини билети за някакъв час "Advance Single". Те са за определен влак и не могат да се използват в друг час през деня.
По-скъпите билети  обикновено са за деня и могат да се иползват на всеки влак по дестинацията. Когато купувате билета обикновено е описано какви влакове можете да ползвате. Прилагам снимка как изглежда екрана. Ограденото в червено е описанието на това какви влакове можете да ползвате.
Скрит текст:
Ако изберете начална гара Luton Airport, билета ще важи за DART (от летището до гарата) и след това за влака от гара Luton Airport Parkway до Лондон.
Ако изберете начална гара Luton Airport Parkway, трябва отделно да си заплатите билет за DART (мисля, че беше 4,50)

# 316
  • София
А може вместо DART, да хванете автобус. Той е с по-ниска цена и спира съвсем близо до гарата.

# 317
  • Варна
Здравейте,
Може ли линк от кой сайт мога да закупя изгодни билети за влак от летище Лутън до Лондон.
С точен час ли е и проблем ли е ако има закъснение на полета примерно?

Последните няколко пъти пътувах, като си отварям бариерите с дебитна карта на ДСК , чекира се на вход и на изход в Лондон. От Лутън Паркуей до Лондон бридж ми струваше около 13 паунда. Но, последно съм ходила в Лондон през април миналата година . Дарт-а също плащам с дебитната си карта. Аз лично, след като пуснаха Дарт-а, не съм виждала кои са автобусите , които ходят от летището да гарата.

# 318
Здравейте, планувам семейно посещение в Лондон, с акцент на Хари Потър студиото, като желанието на малкият е да прекараме максимално време там. Но като гледам, всички сутрешни билети за поне четири месеца напред са изкупени от агенции и най-ранното, което мога да взема е  билет от 14 часа за началото на март.
Та, ако взема билет за студиото от 14, някой знае ли кога е последният влак, който мога да хвана от Уотфoрд до Euston?  И има ли шътъли от студиото обратно до Уотфор Джънкшън?
Хотелът нарочно избрах да ми е на пешеходно разстояние до Euston гарата за максимално удобство

Сходен въпрос имам и за обществен транспорт в малките часове. Имаме опция за кацане в Лондон посред нощ. Само такси/Убер ли са ни опциите до града от Станстед?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:46 от Krasi Kulekova 696209

# 319
Вижте какви автобуси и влакове има от Станстед, то е летище и има непрекъснато. Иначе ще ви излезе доста солено с такси.

# 320
Здравейте, планувам семейно посещение в Лондон, с акцент на Хари Потър студиото, като желанието на малкият е да прекараме максимално време там. Но като гледам, всички сутрешни билети за поне четири месеца напред са изкупени от агенции и най-ранното, което мога да взема е  билет от 14 часа за началото на март.
Та, ако взема билет за студиото от 14, някой знае ли кога е последният влак, който мога да хвана от Уотфoрд до Euston?  И има ли шътъли от студиото обратно до Уотфор Джънкшън?
Хотелът нарочно избрах да ми е на пешеходно разстояние до Euston гарата за максимално удобство

Сходен въпрос имам и за обществен транспорт в малките часове. Имаме опция за кацане в Лондон посред нощ. Само такси/Убер ли са ни опциите до града от Станстед?

На нас четири часа и половина в студиото ни бяха достатъчни - спокойно обиколихме, погледахме разни филмчета, снимахме се на метли и къде ли още не и уважихме доволно магазина. Даже седнахме и да хапнем.

# 321
Понякога таксито може да е по-евтино от влак/автобус, особено ако се купуват билети в последния момент.
Лутън-Уембли ни излезна 50 лири за 3-ма възрастни.

# 322
Ако вземете билети за 14, може да отидете по-рано, нас ни пуснаха с час по-рано, билетите бяха за 16. Влакове има много и са до късно (мисля до полунощ) до Woolwich, което е до Кинг Крос. Цените не знам какви бяха, защото навсякъде минавах с дебитната карта и просто на другия ден гледах в банкирането какви суми са дръпнали. И понеже се возех на различни транспорти не задълбавах кое за какво е. Има шатъл между студията и гарата, много симпатични двуетажни автобуси със сцени от Хари Потър, няма да ги сбъркате. Проблемът беше, че ние като си тръгвахме към 19:30 имаше огромна опашка за шатъла. Като казвам огромна, имам предвид, че трябваше да минат 4-5 автобуса за да се качим. А те са през 15 Мин... Когато отидохме към 15 часа, тази опашка я нямаше, но явно към 19-20ч. всички си тръгват.

# 323
Вижте какви автобуси и влакове има от Станстед, то е летище и има непрекъснато. Иначе ще ви излезе доста солено с такси.
За трима с влак или автобус ми илиза 45 паунда, а с Болт ми дава цена между 40 и 60 спред натовареността предполагам.

# 324
Ако търсите непосредствено преди пътуването, дава много по-добри цени.
Ние също бяхме трима и в крайна сметка ни излезе по-изгодно да пътуваме с Uber. Плащали сме между 25 и 30 паунда на курс за Лутън - Уотфорд; Уотфорд - Лондон и околностите.
Това, като гледахме да избягваме пиковите часове.

# 325
За какви разлики в цените говорим? От любопитство питам. Слизаме на летището оправяме се, ходим до тоалетна, вземаме си нещо … когато сме готови отиваме и си купуваме билет. На връщане си купуваме билет от предния ден за да не се бавим.
На автобус не разчитам заради задръствания.
Чета тук, че масово си купувате билети още преди да тръгнете за това питам.

# 326
Много неща съм планирала за 3 дни, но дали ще се получи зависи от много странични фактори:
Първи ден: Sky Garden и Тауър Бридж (стига полета да не закъснее много). После разходка до Leicester Square и филмовите статуи. След това на една спирка с метро отбивка до Tottenham court road, за да видим Outernet free (попаднах на него съвсем случайно в Инстаграм и ми се стори интересно местенце). След това настаняване в хотела и вечер разходка до Piccadilly Circus (на 2 спирки с метро). Вечеря в района.
Втория ден е посветен на Музея на Мадам Тюсо и посещение на футболен мач! Ако не сме много уморени след това отиване до Биг Бен, за да го видим по тъмно!
Трети ден вече по светло Биг Бен и Парламента, Уестминстърското абатство, евентуално се замислих за разходка с туристически автобус (ако не е ужасно времето) или посещение на Paradox музея. Отпътуване към летището от St. Pancra's около 18 часа. Къде мога да проверя дали се очакват стачки, често ли се канселират влакове?
Пътувам след месец живот и здраве и ако е страшен студ половината неща може и да отпаднат! 
Бих отишла на театър, харесах си постановките на Цар Лъв и Майкъл Джаксън, но засега в никой от трите дни не мога да ги вместя. Заслужава ли си да се посети Аквариума или London Dungeon? Ако реша на място да купя билети много ли се чака?

# 327
Много неща съм планирала за 3 дни, но дали ще се получи зависи от много странични фактори:
Първи ден: Sky Garden и Тауър Бридж (стига полета да не закъснее много). После разходка до Leicester Square и филмовите статуи. След това на една спирка с метро отбивка до Tottenham court road, за да видим Outernet free (попаднах на него съвсем случайно в Инстаграм и ми се стори интересно местенце). След това настаняване в хотела и вечер разходка до Piccadilly Circus (на 2 спирки с метро). Вечеря в района.
Втория ден е посветен на Музея на Мадам Тюсо и посещение на футболен мач! Ако не сме много уморени след това отиване до Биг Бен, за да го видим по тъмно!
Трети ден вече по светло Биг Бен и Парламента, Уестминстърското абатство, евентуално се замислих за разходка с туристически автобус (ако не е ужасно времето) или посещение на Paradox музея. Отпътуване към летището от St. Pancra's около 18 часа. Къде мога да проверя дали се очакват стачки, често ли се канселират влакове?
Пътувам след месец живот и здраве и ако е страшен студ половината неща може и да отпаднат! 
Бих отишла на театър, харесах си постановките на Цар Лъв и Майкъл Джаксън, но засега в никой от трите дни не мога да ги вместя. Заслужава ли си да се посети Аквариума или London Dungeon? Ако реша на място да купя билети много ли се чака?

Аквариум в Лондон не бих посетила при толкова други неща. В Лондон дънджънс сме били и според мен за там трябва много високо ниво на английски (да не кажа майчин), защото живи актьори разказват историята на Лондон, демек много се говори. Това, разбира се, ако искате да разберете всичко каквото ви говорят. Освен това е добре да не сте много уморени преди това, защото почти през цялото време си прав. Ние отидохме след посещение в уестминстър и аз по едно време имах нужда да поседна. Така че го препоръчвам определено, но имайте едно наум.

# 328
Аз лично бях много щастлива да видя пингвини на живо. Ходила съм в Аквариума преди повече от 10 години и тогава нямаше, а сега пък не бях проверявала какво променено има, та останах приятно изненадана. Това обаче си е мое лично вълнение. Иначе самото място е много хубаво, предлага много информация за тези, които имат желание да четат с подробности. Ние бяхме с детето и нямахме тази възможност. Мисля, че за около 2 часа минахме всичко. Имахме купени предварително билети, но сутринта при отварянето нямаше още голяма опашка за купуване на билети на място.

# 329
Може би зависи колко аквариума сте видели досега другаде. Ние сме били в най-големите в Европа, така че лондонския никога не ни е бил цел.

Общи условия

Активация на акаунт