Събирам ли червени знаменца?

• 40 175
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 270
Прочетох за добрите му черти, благодаря за отговора, Яна. Едната е, че държал на семейството си- да то и моят много държи. Поддържа връзки с всички- чичовци, лели, стрини и т.н., а за нас не остава време. Весел и забавен е другата, весело си прекарвате времето, леко общува.....стани му жена, разпишете и след това дано не се промени, но се съмнявам. За такива хора е характерно да са чаровни и забавни, душата на компанията. Аз разбрах, че патологиите в характера са като симптомите на всяка друга болест. Чета за твоите проблеми и сякаш виждам моите. Мъжът ми заживя при мен уж само временно, докато заминем за чужбина, от друг град е и там има апартамент. Това обаче не се случи, защото тогава затвориха границите за Англия. Идваше си за известно време и пак заминаваше, но , когато беше при мен, не даваше пари за храна и консумативи- аз и родителите ми го хранехме. Заяждаше се за котката, критикуваше ме за дрехите, сърдеше се, че излизам от време на време на кафе с приятелка. Като се върна окончателно започна адът. Дава пари за неща, които иска той и се вписват в неговото виждане за необходимо. Да се разпусне за нещо, което искаме аз или синът ми, забрави.
Не знам, но мъжът се проверява при болест на жената. Ти най- важната проверка си я минала. Друго не ти трябва, за да го изхвърлиш от живота си.

# 271
  • София
Ами всъщност 80 процента от разводите стават заради финансови причини. Включително и моят.
Въртях, суках, любов, дълг, деца... Накрая като видях, че ще мога да се оправя сама и без да се разправям за "сметката за тока" всеки месец, ми пораснаха крилца и отлетях.

# 272
Защо не излезете на вечеря, когато сте в добро настроение и не предложиш да преминете на нов етап.
Да се сгодите. Да обсъдите детайлите как ще делите финансите, кой колко деца иска, къде иска да живее, ако нямате деца иска ли да си осиновите и подобни. И да се ожените.  Ако се разберете. Защото нямате безкрайно време за губене. Ако той, не може да поеме конкретни ангажименти, колкото и да го обичаш - приключи. Иначе аз познавам трима такива, все програмисти. На тях все едно им е бъг от работата това с многото пари и липсата на щедрост към партньора.
Аз също смятам, че се прекалява с лепенето на диагнози нарцисизъм наляво и на дясно. Много хора имат такива черти, но не са чудовища. Мисля, че само ти си знаеш пълната картинка.

Но ако заявиш мило, но ясно своите очаквания, може да договорите взаимно изгодни условия за стартиране на семейство.

Звучиш много интелигентно и разумно. Намери подход да поставиш условията си на масата. Според мен може да си договориш по-добри условия от тези сега.
Няма идеални връзки. Няма идеални партньори. В някои случаи нещата могат да се подобрят или поне можеш да опиташ. Ако не възприема, обаче си тръгни, за да не губиш опциите си за дете  след време. Тръгни си бързо.
Сложи картите на масата. Освен това, ако се ожените, всичко придобито след брака става общо.

# 273
Невена е права.. ако ще трябва да го моли, за да се разбират, ще е временно и няма смисъл..
да пие една студена вода, и да му показва вратата си отвън, за последно..
не са добра комбина както се вижда..

# 274
  • София
Поне един последен разговор си струва. Колкото да е чиста пред себе си.

И аз познавам няколко ИТта. Апартамент, спестявания, крипто, хубава заплата. И си седят като кукувици сами. Ми да си седят.

# 275
Проблема е, че скъсат ли тепърва да търси мъж за сериозна връзка на 35+ години ще й е доста трудно. Тя това напълно го осъзнава и за това се е хванала за тая стисня като удавник за сламка. Той пък е напълно наясно, че заради тези си страхове тя никога няма да го разкара. Перфектна симбиоза, ако питате мен.

# 276
Една позната, приятелка на жена ми така си откара с години в подобно положение. Живееше реално при гаджето си, но си плащаше квартирата, за която и отиваха близо половината от заплатата и. Щото онзи така и не я покани да живеят заедно официално. Не смееше да си отвори устата след като няколко пъти имаха сериозни сътресения след зададени от нея въпроси относно отношенията им. Домакинстваше, готвеше, мисля и пазаруваше от време на време, гаджето и изкарваше в пъти повече от нея. Просто не държеше особено на нея и не искаше да бъдат семейство в бъдеще. Разделиха се след доста години в тази схема без никакво развитие. И тук ми се струва така, подобно държание дори не е толкова заради стиснатост, а просто не държи достатъчно на нея. Тва дето си е млъкнал като е станало въпрос за лекарства мен лично ме втрещи, аз дето съм стиснат, пари за лекарства съм давал и на доста по странични хора от жената, с която си лягам. Нека опита да говорят и да му каже всичко директно, че няма да го отглежда като дете, но и да е готова да приключи ако вземе да се ослушва.

# 277
Aз съм на близка до тази възраст и нямам притеснения , че ще остана сама , не са ли отживелица тези възприятия ?

# 278
Aз съм на близка до тази възраст и нямам притеснения , че ще остана сама , не са ли отживелица тези възприятия ?

Възприятията са едно - реалността е нещо съвсем различно.
Нали сещате за оня тъпанарски виц:
- Защо жените над 30 не играят на криеница?
- Защото никой не ги търси.
За мъжете между другото важи същото освен, ако не са червиви от пари.
Познавам много жени с грешна преценка за себе си гонещи 40+, защото приц Уилям все още не се е развел и не им е поискал ръката.
Точно за това на тази възраст трябва да мислиш рационално. И не, не всички жени изгарят от желание да са сами. Ако искаш партньор на тази възраст трябват компромиси и от двете страни. Погрешно е обаче, ако само единият ги прави.

# 279
  • София
Глупости. Има доста добри шансове за нов мъж, отколкото да си губи ценното време с този.

# 280
Бягай надалече докато е време. В средата на 30-те не би трябвало да се ослушва и прави на ударен, а да създаде семейство и да го подсигури финансово. Най-малкото щом живее в твоя апартамент, който ти сама изплащаш, би трябвало да поеме сметките за режийни и огромна част от храната. Но остави дребнавостите, да си дойдем на думата - ти имаш нужда от лекарство, а той не ти е дал пари, когато си имала нужда за здравето си....Не се залъгвай, този тип има заделени поне 60 хилки и си ги пази както катерица си пази жълъдите. На твой гръб складира жълтици, за да си купи още един апартамент, който да му носи пасивен доход от наем.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 16:23 от mariamp28

# 281
Не се залъгвай, този тип има заделени поне 60 хилки и си ги пази както катерица си пази жълъдите.
Той два апартамента има, а живее при приятелката си, която дава 50% от заплатата си за ипотека, и й говори как някой ден ще си вземат къща...

Авторке, разбирам, че си от прагматичните хора, но много добре си се усетила, че ти липсва нещо. Аз не бих могла да имам връзка и да мисля за семейство с някого само защото с него ми е забавно, приятно, леко - това и с приятелите си го имам. Истински се влюбих, когато срещнах човек, който беше инициативен, отговорен, вършеше всичко, което ми обещаваше, мислеше за моите нужди. Няма такъв кеф. Аз приятелите си няма да оставя в беда, ако например не могат да си позволят нещо от аптеката в този момент, какво остава за гаджето...

И ми направи впечатление, че той у дома се занимава с неща, които не му тежат толкова, той бил предпочитал да обучава кучето например... Няма лошо, но винаги изникват досадни задължения и непредвидени ситуации.

# 282
Глупости. Има доста добри шансове за нов мъж, отколкото да си губи ценното време с този.

Хахаха... много добър виц посмях се. Я кажи ти колко добри и свестни мъже срещна след развода и защо все още си сама?
Размитат мъжете, които са добра партия за попрезрели жени пред менопауза пък и с деца. Точно такива жени търсят! Хайде да слезем на земята.

# 283
За тези, които смятат ( и авторката, евентуално, ако го мисли), че на 35 трябва да се хванеш здраво за неподходящия човек, да го търпиш и да се измъчваш БЕЗ даже да имаш дете от него и само заради това, тогава да си представят ситуацията с дете/две деца и ще осъзнаят, колко по-тежко е хем да се чувстваш сам, хем едно мъничко същество да зависи изцяло от теб, хем един неадекватен мъж да те "стиска за шията"...
Към авторката: Мисли, какво ТИ искаш, за какво ТИ мечтаеш, постави ТВОИТЕ условия! Не позволявай друг да ти налага условия и начин на живот, които не са твоето, губят ти времето и те ограбват!

# 284
Ами не е така , Ариел , както си го направиш .

Общи условия

Активация на акаунт