Събирам ли червени знаменца?

• 40 162
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 330
Повечето хора са такива. Клюкари, обсъждат. Не си гледат техния живот или им е много скучен и обсъждат другия.
И мен ме обсъждат, но не ми пука особено.

# 331
И на мен, но честно не желая никому изпитания и препятствия. Понеже животът ги сипва доволно и без да ги поръчваш. Или на някой друг.
На мен ако 23 годишна ми се похвали с детето си, ще й се зарадвам. Просто различни гледни точки, а жената не върши съвсем нищо лошо. Ако е разведена 23 годишна, по-леко ли биха я приели някои хора...? Чудя се.

# 332
Повечето хора са такива. Клюкари, обсъждат. Не си гледат техния живот или им е много скучен и обсъждат другия.
И мен ме обсъждат, но не ми пука особено.

Определено, много хора си нямат работа и клюкарстват. Нека, явно моя живот е по интересен от техния. Радвам се.

Но обаче примерно майка ми и баба ми:
“Ауууууу какво ще кажат хората”
Ами не ми дреме особено какво ще кажат. 💩💩

# 333
Накъде зави темата...
Иначе, сега прочетох, че авторката се притеснява, че дори и да имат дете, партньорът й пак може да хукне по екскурзии,,без да се съобразява с нея и с детето, щото така му е кеф.
Яна, я кажи, ти сега, ако не можеш да си платиш да отидеш някъде, където той иска, той си ходи сам, така ли? И ти мислиш семейство да правиш с него?
Ако става за донор, и си решила, че искаш дете, го използвай, обаче не очаквай, че ще ти бъде мъж. Най вероятно ще продължи да си живее отделно а на теб да ти гостува, когато реши. Щото нали, нямате къща, детето му пречи, кучето му пречи, у тях не е удобно, ще му съсипете мебелите... И издръжка щедра не вярвам да дава. Щото такива егоисти не се вълнуват от нечии нужди, освен от своите.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 22:36 от Прекрасная Василиса

# 334
  • Столичанин ама не в повече :D
Джеръми-то, този път не си прав, супер измекярско е да живее там едни 80-90% от времето и да не се сети да плати една сметка. Тва не е до финансови възможности, а до манталитет, което на фона на доста по добрите му доходи хептен не изглежда добре. Такива измекярски истории не мога да ги дишам, същото важи и ако жената си прави подобни оглушки и гледа да мине тънко навсякъде.
Историите винаги са преиначени според гледната точка на пишещата ги, това което аз виждам е жена, която се е взела с мъж с много по-големи финансови възможности, живеещ определен начин на живот, който него го удовлетворява и на който парите му стигат за това, след като не може да му насмогне на възможностите му го казва и готово и спира да ходи с него по пътувания, ресторанти и т.н.,  и точно тук говорим за чергите. И дето не бил плащал нищо, от това цитираното от първия пост "Плаща само за неща на които той държи - ресторанти, пътувания (аз в тях се включвам с колкото мога), излизания и т.н." всъщност излиза, че той поема по-голямата част от тея разходи или греша? Simple Smile Или тя иска той да плаща за нещата, на които тя държи примерно ипотеката на нейното жилище (а тя да се включва с колкото може)? Трудно постижимо.
Ако има червено знаменце то е това "- Отношението му към мен ме притеснява: обсесивен е често, иска да съм навсякъде с него. Уикендите ако реша да отида да тренирам или просто да се разходя, казва че не правя планове с него и не било нормално. Ако пък му кажа предварително, се цупи че не искам да прекарваме цялото време заедно и съм била егоист. Навсякъде: фитнес, кафета, разходки, пътувания и т.н. " защото при следното всяка трезвомислеща жена би избягала надалеч, дали авторката не го е направила, защото е очаквала да има по-голяма полза от тройно по-голямата заплата и двата апартамента или по други причини не мога да знам.
Та така... никоя жена на 30+ не си е пожелала да е сама или бездетна на тази възраст. Понякога просто е мал шанс.
За бездетността съм съгласен, за самотата категорично не. Просто тези жени са се целили прекалено нависоко несъобразявайки собствените си възможности, а от високо много по-лесно се пада и много повече боли.

# 335
Била се взела тя... а тоя мъж няма свободна воля, извинете? Той и същите пари като нея да взимаше, пак щяха да му стигат, едно ходене на ресторант седмично не се равнява на една седмица пазар за двама души например.

Тя му казва, не мога да си позволя това и това, той не си тръгва, а седи да й обяснява, че го лъже, че всъщност има заделени пари, но не иска да ги харчи с него. 🤡

Дори в тема, в която жената плаща всички жизнени разходи и тя домакинства в 90% от времето, почнахме да слушаме за ползи, надскачания, изгоди и сметкаджийство... Виждаме колко е видяла от двата апартамента и голямата заплата от човек, който и едно лекарство не е пожелал да й вземе. 🤡🤡🤡

# 336
Но не тя, а той се е нанесъл в нейното жилище, нали? Някак да си от друга черга и да седиш при низшата класа, не върви. Реално не тя седи с него, а той с нея.

Винаги е по на далавера да отидеш в чуждо жилище, и за едната вечер, и на ваканция - правиш секс и си заминаваш, стяга ти шапката и чао. Ако някой е в твоето трябва да  намекваш, натвърдваш и да гониш.

# 337
Ако ще връщаме кастовото общество, то по-добрият въпрос е защо приятелят на авторката се занимава с нея, ако му е толкова под нивото. 🤡

Впрочем по разказите в темата виждам известна парвенющина - държи жената да е с определени дрехи, да ходи по процедури, те двамата да са все по ресторанти и екскурзии... ама хем му се иска съвсем друг тип жена явно, хем седи при тази. Да не се окаже, че той се надскача и тези с високия стандарт не го искат?

# 338
Няма да ви бъде, не знам защо се чудите. Това е тотален егоист, вие му угаждате, а той си прави каквото си поиска. За него не сте дори резерва; не гледа на вас сериозно, счита ви за много по-малко от него. Това е адски посредствен човек, който ви лъже безобразно. И друго искам да ви напиша: колкото и средства да имате, мисленето ви трябва да остане същото, трябва да ги управлявате успешно, не каквото той прави да се гледа показността - ресторанти и почивки, да хвърчите. Почивките, ресторантите и дрехите са най-лесното. Комплексар е и то доста голям. Никой мъж няма правото да ви казва колко дрехи да имате в гардероба си, какъв да е цветът на косата ви, дали да се гримирате или не… Това е много ниска летва. И тонове дрехи да имате, пак няма да ги въртите всичките, ще си имате такива, които харесвате много повече и ще наблягате на тях. Това не е отговорен човек първо и второ грам не държи на вас, унижава ви, изкарва ви неспособна едва ли не. Вариантите са два: приключвате и си намирате читав мъж или го използвате за дете, което отглеждате после сама, ако сте убедена, че няма да срещнете никого. Този човек най-напред ви рискува здравето, вие сте на 35г., на границата, според медицината, след която рязко нарастват рисковете за детето и майката. Може да се наложи да ви режат,  но той въобще не е мислил в тази насока, нали. Самият факт, че не се съобразява, че времето ви тече…Не му пука за вас, това искам да кажа. Не само за лекарството, за всичко трябва да ви помага, ако моментът е такъв, че вие не можете, а той е цар на скатаването и прехвърлянето на отговорност.

# 339
Освен че е егоист, не я харесва достатъчно за съпруга. Чисто физически и визуално.

# 340
Освен че е егоист, не я харесва достатъчно за съпруга. Чисто физически и визуално.

Както Persona07 писа, просто жените, по които той точи лиги не му връзват понеже е стисня. Той това много добре го знае и за това манипулира авторката от жена "средна класа", да стане жена, с която да се фука ама без да си плаща.
Бившият ми беше същият, новата му е доста класи под мен въпреки, че й той искаше някоя от списание "Плейбой", ама като нямаш кинти (или си стисня) се примиряваш с каквото дойде.

# 341
Според мен зависи от жената , ако гледаш на себе си като на ниска топка така ще се държат така с теб .

# 342
Благодаря ви, просто понякога имам чувството че аз очаквам прекалено много. Навсякъде се говори как трябва да са 50/50 нещата и си мислех че той все прави неща и се харчи за нас, но когато се замисля за какво харчи - винаги е за неща за които той настоява, като постоянни пътувания например или ресторант който иска да посети. Откакто сме заедно и здравето ми, и финансите ми са надолу. Просто ми е трудно понякога обективно да отделя хубавото от лошото.

Ето това трябва да ти покаже какво наистина се случва с теб в тази връзка. Остави кой пазарува манджата.

# 343
Според мен зависи от жената , ако гледаш на себе си като на ниска топка така ще се държат така с теб .

Когато мъжът е комплексар и ти го заявява в лицето това няма никакво значение какво самочувствие имаш. Може и мис Свят да си и според него да имаш нужда от корекции, защото например той се комплексира от размера или ръста си.

# 344
  • Далечният изток
Напротив, точно ако имаш самочувствие, няма да му търпиш комплексите.

Общи условия

Активация на акаунт