Събирам ли червени знаменца?

• 40 144
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 375
Съгласна съм, наскоро стана въпрос отново за бъдещето и му казах, че нямам намерение да правя сериозна стъпка, без да сме обсъдили важни аспекти от това кой какво очаква от другия в едни семейни отношения. Но ми се струва като човек, който не би имал общи сметки. Неведнъж ми е казвал че не казва на хората колко печели, защото го било страх че ще се възползват от него. На мен ми е споделял, но едновременно с това е свидлив и твърди че няма спестявания, което е абсурдно имайки предвид заплатата му. Не съм му държала сметки, като гаджета, не мисля че имам право - но му следя думите и ми правят голямо впечатление.
За 2 години ми е купувал 2 пъти по едно цвете - защото и в офиса му раздавали. Прави ми забележки че ходя с едни и същи дрехи (обличам се добре, но с малко неща), че не ходя на някакви процедури, но когато му кажа че просто си правя сметката, отново си премълчава, а забележките продължават. Ако кажа че не мога да си позволя нещо, той ми казва че просто търся извинения и не искам.
За гадже може би е ок, ти да не можеш да си позволяваш лекарства, а той да вее гащи по Дубай, но ако наистина ще правите семейство, трябва да е до теб този мъж, особено за важни неща като здравословни проблеми.
Според мен, трябва още  сега веднага да предложиш да имате обща сметка, щом говорите за семейство и деца. При нас това беше първата и решаваща стъпка, веднага след като се сгодихме го предложих, не бях добре с парите и ми се виждаше нередно да имаме различен стандарт, щом ще сме семейство. Даже точно така го и формулирах--не може аз така, а ти онака. Не го е предлагал той, но веднага се съгласи, а аз щях да го разкарам, ако не се беше. Няма сериозен мъж, който да не се съгласи, според мен. Това за мен е може би едно от най-важните неща. За мен всичко друго е мижим да те лажем, не се ли съгласи мъж да е до теб в добро и зло и да споделя с теб финансово, не сте наистина сериозни. 

Идва тънкият момент с твоя апартамент, който все пак не е ок той да ти го изплаща...Поне според мен, защото той си е твой авоар. Освен ако наистина не е много богат и за него един апартамент е подарък към любимата му.

За ревността наистина не мога да ти помогна, аз никога не съм била с ревниви мъже, защото това ми страшна фобия. Та зависи, може би, колко е ревнив и как я показва тази ревност. Определено, ако го избива дори минимално на някаква агресия -- вербална или друго, не се хаби да говориш за обща сметка Simple Smile))

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:25 от MariyaHris

# 376
Имало е моменти съм се нуждаела от помощ и напълно странични хора, познати, са ми протягали ръка с немалка сума пари. И дори като исках да ги върна, твърдо отказаха.
А тук мъж, който уж обича жената, с която живее две години, изкарва доста над нейните доходи, не плаща и един лев за консумативи и храна, не казва едно - кажи колко ти трябват. Ех, авторке, колко струва това лекарство. 100 000 лв ли?
Този човек е тотален боклук и измекяр за мен.
Това е един лаладжия.
И както каза Невена - по делата им ще ги познаете. Като цяло си важи за всички хора.

# 377
Ами мъжът ми никога не би ме попитал "Кажи колко ти трябват?", защото не е прието и даже е невъзпитано да предложиш непоискани пари в неговата култура ей така. А и аз пък не смятам, че е редно мъж да "дава" на жената, с която ще правят семейство, пари. Неговите пари трябва да са в обща сметка с две карти и това е. От сега трябва да говори по тази тема с него. Може да е измекяр и тогава няма да се съгласи, но може да е недосетливо дърво, и тогава веднага ще се съгласи.

# 378
  • Out of the Mix
Оставяйки настрана здравето и прословутото лекарство, не съм съгласен с много неща.

Невена, аз забелязвам косата и маникюра в една жена. Едно от нещата, които ме привлича и прави впечатление е косата (може би защото аз съм с гъста коса, черна все още), тя е част от чара, заедно с усмивката, присъствието и др., да не изпадам в прекалени детайли. Говоря за физическите качества с леките нюанси на поддържане.
Фанфали, чанти и детайли не ме вълнуват, даже прекаленото ми е пошло.

Естествено, че не сме залепени. Всеки си има и странични интересни, различни спортове, приятели и т.н.
Има случаи не ми се ходи да се виждам със сестра й, примерно, и тя си отива сама, както аз искам да си поговоря с приятел по мъжки.

Относно ипотеката й. Лична е, нейна си, навярно учредена преди да се запознаят, не виждам причина мъжът да участва.
Но, ако са двойка все пак, трябва да има баланс в разходите, общите им, като двойка.

На мен ми е много интересно това с "общата сметка".
От какъв зор да се плащат още такси поддръжки, за мен е безсмислено.
Разбират се кой какво покрива. Оттук-нататък всеки си разполага, ама ще пести ли, ама ще си купува кола през 3 г. ли, хобита, каквото му е кеф.

Кои негови пари да са в общата сметка? Всичко, каквото изкарва ли, 10к->10к?
Е, са. Sweat Smile
Или частта за домакинството?
Защото има разлика.

Дребни суми не се коментират, както дойде.
Сериозните се коментират и обсъждат кое, какво, кога, как.

Понеже всичко се случва никога не бих давал всичко.
Не става дума за доверие, което колкото трудно се постига, толкова лесно с едно щракване на пръст заминава.

Всичко опира до подход, отношение.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:45 от Revoker

# 379
Елора, право в целта, и мен това най-много ме фрапира от целия разказ - обикновени хора постоянно отделят средства за благотворителност, бедни хора си делят залъка с близките, като тийнеджъри още носихме лекарства и приятни изненади за болен приятел, тук спиш всяка вечер с една жена в едно легло две години и не можеш да кажеш, "Искаш ли да ти помогна/да ти заема пари, за да си купиш Х лекарство или платиш Х преглед?" 😳

И има и досетливи мъже, сори. Не може с вечните оправдания и митове, че те, миличките, са толкова прости и не могат да се сетят. Не и когато всеки ден има стотици примери за точно обратното. Лично аз не съм получавала отношение като в темата, нито знам за някоя моя приятелка или позната с дългогодишна връзка - ако е имало такива наченки на комплексарщина и стиснатост, проявят ли се, всичко се разпада и кой откъде е. За мен това и от жена би било гадно поведение и бих посъветвала мъжа да си отваря широко очите.

# 380
Моят мъж е много недосетлив. Имам представа за какво иде реч. Но на реплика от моя страна "много ми е скъпо това, нямам пари за..." и от тоя род, веднага се досеща. То и най-недосетливите би им светнало.

Авторката сигурна ли е, че този човек изкарва толкова голяма заплата? Да не изкарва малко повече от нея и след глезните и малко заделени да е до там? Да не ги харчи другаде - жени, хазарт...?

# 381

Кои негови пари да са в общата сметка? Всичко, каквото изкарва ли, 10к->10к?
Е, са. Sweat Smile

Чакай сега, то това са семейни пари Simple Smile)) Ми поне при нас е така, при други не е. При нас работи добре вече, напаснали сме се-- двете заплати директно на една сметка и всеки харчи за каквото. Имаме препирни, но рядко.То в крайна сметка е важно и откъм финансови цели и отношение към финансите да си пасва една двойка и да си има доверие. Друг е въпросът, че винаги е хубаво човек да има и пари настрани. Ние имаме общи спестовни сметки, но се знае, че спестяванията ни са 50-50.
Иначе ти как го виждаш да си къткаш- ти правиш 20, а жена ти 5 бона, ти на яхтинг, тя - на площадката с децата...не  е много реално.

# 382
  • Paris, France
Оставяйки настрана здравето и прословутото лекарство, не съм съгласен с много неща.

Невена, аз забелязвам косата и маникюра в една жена. Едно от нещата, които ме привлича и прави впечатление е косата (може би защото аз съм с гъста коса, черна все още), тя е част от чара, заедно с усмивката, присъствието и др., да не изпадам в прекалени детайли. Говоря за физическите качества с леките нюанси на поддържане.
Фанфали, чанти и детайли не ме вълнуват, даже прекаленото ми е пошло.

Никой не твърди, че косата няма значение и че жена с хубаво тяло и лице ще се хареса ако има мазна и рядка коса, бляк. Косата е част от физиката. Василиса писа, че за мъжете няма значение прическа, маникюр и ти го потвърждаваш. Има значение чистота, ноктите да са поддържани и здрави. С колко камъка е гела на палеца и дали са оформени като стилети, ковчег, заоблено каре или бадем няма никакво значение. Красавицата и боса, с пусната и рошава коса в естествен цвят ще се харесва повече от грозница с перфектна, модерна прическа.

Имах колежки, на които половината заплата отиваше за тен, акрилни нокти, екстеншъни, кремове, гримове и пак не бяха популярни с мъжете. 100 кила с корем или клечка с кистично акне не е уау за никого.

Хубавата, гъста, дълга, лъскава коса е признак на дълготрайно здраве и означава, че жена с такава коса е била здрава в миналите 5, 10 или 15 години и е имала достатъчно храна, тоест акъл да си я набави. Красотата е всъщност признак на добро здраве. Е, в днешно време не съвсем.

Ние нямаме обща сметка. Караме си всеки със собствените. Знаем си кодовете. Имам една карта, на мое име за сметка на ММ и той има от една моя сметка. Проблемът с общите сметки е, че ако единият умре, сметката се затваря веднага и после има едно време, в което парите не може да се пипат, делят се и част става негово наследство или мое. Няма лошо, но е добре и всеки да си има негова.

# 383
Странно ми се струва всичко. И моят мъж има много кусури и не е инициативен, все трябва да се побутва за нещо, все аз съм тази, която резервира екскурзии, но той пък плаща всичко, работи, издържа ме напълно, отговорен е, грижовен и винаги се старае да ми угажда, да ми е комфортно.
Нямам възможност да работя на пълно  работно време поради здравосолвен да кажем проблем. Никога не ми е натяквал, никога не сме делили пари. Плаща всичко на 90% и не е стиснат. Не е много по изненадите, но ми дава пари да си купя нещо или избираме заедно. В момента нямам финансова възможност да платя лечението на зъбите си и ми казва: "Няма проблем, вземи си парички от пликчето (там, където му е заплатата)"
Когато съм болна или не съм добре, пазарува, готвил ми е и супичка.

Та да, не е инициативен много, все го побутвам, но побутна ли го действа, то повечето мъже са така, но това съм го приела, защото по-важното за мен е да мога да разчитам на него, да ми е спокойно, да знам, че и когато не ми е добре ще е плътно до мен, ще бъде добър и отговорен баща.
Обмисляла съм да се разделим, но като виждам какви мъже има и как почти всичите ми приятелки са с някакви пълни темерути, на които грам не им пука за жените си, обиждат ги, нямат емпатия, не ги уважават. И тук говорря за дългогодишни връзки, не 2 години. С моя мъж сме от 14 години заедно, и те с мъжете си са над 10 години. Та повярвай ми с времето още по-трудно става, още повече характера на мъжа излиза на яве и не става по-добре. И то трябва поне 3-4 години да се поживее заедно ( и бюджета да е общ- няма-твое-мое при едни сериозни отношения), за да прецениш човека, но от сега щом има толкова червени флагове, занапред още повече ще излизат, а и хората не се променяме за жалост с възрастта пък съвсем.
Това с процедурите и дрехите също ми е странно. Един мъж, ако наистина обича жена си няма да я подтиква към процедури, към смяна на гардероба, маникюри и глупости. Ще я приема такава, каквато си е. Няма да се влияе от инстаграм и фейсбук, че разни си други жени били ходели по процедури. Ще ходиш, само по твое желание и да- той ще плаща- защото ще му е приятно да поглези жена си. Ядосах му се.

Та реши кое е важно за теб и с кое можеш и с кое не можеш да направиш компромис. За мен например не са важни толкова екскурзите, пътуванията, забавленията, а сигурността, спокойствието и подкрепата.

Това с парите за лекарствата ми дойде наистина като ярко червен флаг. Би трябвало, един мъж да улеснява жената, не да я затруднява емоционално, финансово или както и да е. Би трябвало отвътре да му дойде да ти предложи подкрепа, финансова помощ, а не да си мълчи или да се налага ти да го караш да се сети.
Гледай най-вече в трудните моменти дали е до теб, защото когато е лесно и забавно всеки може.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 03:31 от angelika_

# 384
Yana, обвързали сте се с особен вид скъперник-чишит, който колкото и добър манипулатор да е, в един момент всяка жена разбира колко точно струва и го зарязва. Такива остават дълго стари ергени, като положението им се променя само, ако намерят някоя неуверена по отношение на връзки наивница, която цял живот да пренебрегва своите чувства и нужди и да се съобразява с тях и техните виждания и приоритети. А самите те не са добър партньор в отношенията, които инат значение, на хартия и чисто повърхностно е възможно да стават.

Според мен този не ви обича, не ви уважава, не ви харесва на външен вид дори. Взима ви за канарче, лъжейки че няма спестявания, докато нагло ви обвинява в същото. Изглежда ми като комплексар, който дълбоко в себе си знае, че не е никакъв мъж, не притежава добри мъжки качества и се мъчи да компенсира с лъскава, поддържана жена до себе си и jetsetter тип lifestyle с много скъпи пътувания, за които обаче не иска да плати. Смешник е, пълен.

# 385
  • София
Всъщност, всичко е много просто. Когато някой ти говори как трябва да си оптимизираш разходите, а най-големият ти разход е той, трябва да го послушаш, и веднага да го съкратиш Wink

# 386
Точно така. И то рязко, отривисто и без повече последващи разговори и шансове.

Колко още разговори са й нужни, в които тя комуникира позицията и желанията си, а той се тръшка и цупи и я изкарва егоист, неспособен да се грижи за външен вид и финанси?!

Едно от нещата, с които моят мъж ме спечели, беше грижата, когато един път бях по-сериозно болна. Не мога да си представя, в подобна ситуация, най-близкият ми човек ще седне да ме укорява, че не се грижа добре за здравето си, изследвания и медикаменти, и когато разбере, че проблемът е финансов, а той взема трикратно заплата на моята, просто да си замълчи. На мен там и тогава би ми изстинало всичко към този човек и определено няма да искам подобен да става баща на децата ми. Авторката да се заслуша какво й казва интуицията й. Тя няма да я подведе.

# 387
Аз пък се чудя в какъв контекст е казано това за дрехи и процедури, да не би да е било някаква тъпа шега/сарказъм, а авторката да го е разбрала буквално... Все пак говорим за мъж на 35...кой мъж на 35 ти говори за козметични процедури ? Или пък нещо  провокира, за да види реакция, да  пробва на "здравина", ако е скорпион например.

Това се връзва и с ревността...Те скорпионите си жилят и подкачат и ревнуват нонстоп.
Но отново съм на мнение, че общата сметка/финанси веднага биха решили проблема. Все пак като тръгнат брандовите дрехи и обувки и всякакви скъпи процедури от неговия джоб е малко по-различно.

Невена Виролан, изобщо не съм го знаела това със смъртта на партньора и общата сметка. Да, може би не е оптимално обща сметка, тя дамата е банкер, по-добре ще ги измисли нещата. Важното е общ достъп.

# 388
Авторката написа, че мъжът я попитал защо не се поглези с маникюр и процедури, както другите жени, и защо ходи с едни и същи дрехи. Тя му казала, че няма възможност. Той й казал, че човек има ли желание, намира начин. Grinning Значи не стига, че е стиснат, ами и нагъл.
Много правилно го е разбрала.
Не знам как на момента не му е казала дай ми, скъпи, 800-1000 лв да отида да си направя процедурите и да си купя дрешки и обувки.

# 389

Не знам как на момента не му е казала дай ми, скъпи, 800-1000 лв да отида да си направя процедурите и да си купя дрешки и обувки.

Няма топките да му каже това.
А също и да го постави на място. Ако има един мъж критики към външния ми вид - дрехи, кила, коса, автоматично го пращам да си  търси модната икона,  която търси.

Общи условия

Активация на акаунт