Събирам ли червени знаменца?

• 40 116
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 390
Със съпруга ми имаме обща сметка. Аз печеля повече от него. Ние сме изминали заедно дълъг и нелек път и за мен е удоволствие да споделям парите си с него, защото винаги е моят гръб. Обаче няма как да стане да започна семейния си живот с уговорката да бъде обща сметката, защото партньорът печели по- малко, а иска да се чувста добре. Ами образовай се, работи на пълно работно време, работи на втора работа, намери си по- платена работа.
По отношение на външния вид, къде ги намирате тези мъже, които не обръщат внимание за коса, лице, фигура и хубави дрехи? Аз с мъж, който не забелязва това не се занимавам.

# 391
Обаче няма как да стане да започна семейния си живот с уговорката да бъде обща сметката, защото партньорът печели по- малко, а иска да се чувста добре.
Съгласна съм.
Ние сме с отделни, но в момента мъжът ми покрива почти всичко. Колелото се върти.

# 392
Невена искаше да каже, че не се вглеждат в детайла за маникюр и чанта. Иначе силно им влияе цялостното излъчване на жената. Ако тя е стилна, секси (в това число красива коса, тяло) винаги забелязват. И, както аз съм установила, очите и усмивката в една жена им влияе особено силно.
От постовете на авторката не се вижда той да има респект към нея и да го е впечатлила с нещо.

# 393
Да ги забелязваш е едно, мъж съзнателно да говори за маникюр, екстеншъни и процедури ще ми дойде в повече.

# 394

Не знам как на момента не му е казала дай ми, скъпи, 800-1000 лв да отида да си направя процедурите и да си купя дрешки и обувки.

Еми, то там според мен е основният проблем. Авторката носи дисагите, търпи, страда, и интернализира критиката, вместо директно да му отговаря и да го затапва, камо ли да изисква. Аз даже си мисля, че може този мъж това да очаква от нея подъзнателно -- да го поставя на мястото му.

FrauDanna, еми всеки го вижда по различен начин...Аз лично никога не бих правила семейство с отделни финанси и всеки да покрива нещо си. Гледам на доходите на мъжа си като на семеен доход, изобщо не гледам на заплатата му като на негови пари. Имаме семейство, имаме деца-- всичко в кюпа, няма да седя и да смятам кой платил картофите, кой ще плати тока, кой ще плати еди кво си. Това за мен е правилно. Говорим за среден клас хора, не за милионери/милиардери, където би било ок, според мен, да не се споделя всичко. На мен пък ако мъжът ми ми каже -- ми ходи се образовай да печелиш повече, нямаше да ми е мъж Simple Smile)) Аз съм си избрала професията много преди да си срещна мъжа, и тя ми е първата любов в живота. То аз съм имала и периоди с почти минимални доходи, нямаше да ми стигне времето да му искам за всяко нещо, а той да ми ""дава" Simple Smile)))

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 10:08 от MariyaHris

# 395
  • Out of the Mix
Не му иска сигурно защото още преди него си е свикнала на независимост, работи си, изкарва си. Самата тя каза, че са "погалени от съдбата" и двамата, случили и на родители.
И й е странно да каже "дай".
Реално на нея не й пука, че има 2 апартамента, защото и тя си има, нищо, че е ипотека, явно не й е проблем, можейки да разчита и на родители, ако нещо се прецака.
Правилно е решила да инвестира в имот, да си има. Винаги съм подкрепял такова решение на една жена - да помисли за себе си, и да не гледа другия какво, да не се стреми към неговото, а тя да си изгради и има за нейно спокойствие. Така през годините акцентът на бъдещи отношения с мъже няма да е "материалното", защото всеки си има, а върху отношенията, секса, връзката, преживяванията.

Лично не съм имал връзка с жена, която няма, винаги съм бил с независими жени, и сме се чувствали добре.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 10:04 от Revoker

# 396
  • София
Моят настоящ приятел много прилича на този. Понякога се държи добре, но има някакви като фази и като го прихване на всяка моя дума все нещо трябва да каже...звучащо все едно ме поучава и аз съм в грешка. Преди десетина дни примерно не спираше, дойде ми много в повече...мълчах,мълчах и вечерта като тръгнахме да си лягаме директно му казах, че съм имала желание да се погушкаме и тн, но държането му през целия ден ме е отблъснало и нямам желание. И така си беше. Врътнах се и си заспах. На другия ден беше нов човек. Дума не каза на въпреки. Но не всеки път става така. Понякога изобщо не се усеща и това е доста неприятно и натоварващо. Не всяка жена би търпяла...но аз, както и авторката явно сме от меките и търпеливите и ни се качват на главите. Аз лично имам наблюдение,че все такива ги привличам.

# 397
Еми явно виждат , че им минава номера

# 398
  • nowhere
Yana, може и въобще да не съм права, но аз виждам нещата така:

Той няма опит със сериозна връзка и е егоист, както повечето хора на тази възраст, които са живели дълго време сами и са харчили парите си само за себе си. Това е нормално и често срещано в днешно време. Не го прави лош човек. Въпросът е, че трябват години, за да промени начина си на мислене и навиците си.

Ти, макар че твърдиш друго, имаш биологичен часовник, който тиктака. Според мен точно това на подсъзнателно ниво те човърка, че не виждаш как ще създадете семейство заедно в обозримото бъдеще. Защото думите му не отговарят на делата и виждаш, че за никъде не се е забързал.

Ти казваш, че за теб любовта е да ти е спокойно и леко. Според мен за него да му е спокойно и леко е много удобно и не е нещо, което ще го изкара от зоната му на комфорт. За него, ако я срещне, любовта ще е бурна, изискваща и ще го направи инициативен за нула време. Ще се появи жена, която ще му завърти главата и той набързо ще й даде и деца, и дом.

Не разбирам защо не говориш с него. Спокойствието е хубаво нещо, но често е нужна буря да разтърси статуквото и даде ново начало.

# 399
  • София
Уикендите ако реша да отида да тренирам или просто да се разходя, казва че не правя планове с него и не било нормално. Ако пък му кажа предварително, се цупи че не искам да прекарваме цялото време заедно и съм била егоист.
Заради само ето тази реплика отрязах последния - започна да ми прави сметка на тренировките, дали нямало да ми бъде много спорта и да нямам енергия за връзката ни. Той по него съдел, но сигурно и аз съм щяла да бъда така.. Алоууу, я рязко в ляво.
Връзка така и не проима.

Дори няма да коментирам другото изброено.. Всичко, което си написала е УАУ не флаг, ами знаме се вее. Ти изобщо чувстваш ли се добре, сигурна, спокойна, представяш ли си деца и семейство с този човек как ще е?..

# 400
  • София
Не му иска сигурно защото още преди него си е свикнала на независимост, работи си, изкарва си. Самата тя каза, че са "погалени от съдбата" и двамата, случили и на родители.
Реално на нея не й пука, че има 2 апартамента, защото и тя си има, нищо, че е ипотека, явно не й е проблем, можейки да разчита и на родители, ако нещо се прецака.
Правилно е решила да инвестира в имот, да си има. Винаги съм подкрепял такова решение на една жена - да помисли за себе си, и да не гледа другия какво, да не се стреми към неговото, а тя да си изгради и има за нейно спокойствие. Така през годините акцентът на бъдещи отношения с мъже няма да е "материалното", защото всеки си има, а върху отношенията, секса, връзката, преживяванията.

Лично не съм имал връзка с жена, която няма, винаги съм бил с независими жени, и сме се чувствали добре.

Авторката е била независима жена преди да позволи да я цоцкат най-безцеремонно. Сега едва връзва разходите. А той уж независим, а всъщност си точи доволно от нея. Ама, приказката за баницата, нали.

# 401

Правилно. Само дето няма как да разчитам на родителите си, по-скоро аз им помагам когато мога и се наложи. И двамата все още работят, но се налага. Апартаментът, образованието и т.н. ги плащах и плащам с постоянна работа. Той е имал многогодишна връзка, в която дамата е бутала жестоко нещата. Тя е била мъжът ефективно, но аз това го разбрах след като мина време и опитът ми с него, пък и каквото сам ми е разказвал. От там идва и желанието да сме заедно постоянно - той е човек, който не иска и не може да бъде сам, а не че ревнува.
Обяснението защо са се развалили нещата, беше че били просто като приятели и нямало желание за друго. Не ме питайте как така в продължение на години, щото и аз самата не разбирам. Освен че му е било удобно тя да е инициативна и да дърпа, а накрая ѝ е писнало и била шута, друго аз не мога да приема като причина.
Ето същото става и с мен. Само че аз мрънкам отсега, а тя е търпяла и се е надявала много години. Директно съм адресирала темата с него, когато поговорихме и му казах че нямам намерение да чакам повече. Отговорът му бяха някакви си там празни приказки.

Аз тези дни много се мъча, мисля че съм си стигнала предела. Смятам да му кажа какво очаквам да се случи и как. Ако не иска и не му е комфортно, да си ходи. Колкото повече време минава и колкото повече му слушам коментарите, толкова по-уверена съм, че той никакви действия няма да предприеме. Човекът просто не е готов, а парите са просто едно извинение. Ако ги няма - има хора в мансарди живеят и се справят. Ако ги има - значи крие. Което и да е, просто ми показва че той не е готов за сериозни отношения.

П.с. учудвах се че така директно ми разказва колко печели, не ми се връзваха сметките, защо ако ще събира пари настрана, ще ми казва колко печели... но като рефлектирам на коментарите ви, прави сте. Аз не съм от тези които искат, той го знае. Съответно и да ми каже колко получава, знае, че няма да му мрънкам за пари или да искам помощ. Та хем чист пред себе си, че не лъже - хем не дава нищо, щото никой не му иска.

# 402
Моят настоящ приятел много прилича на този. Понякога се държи добре, но има някакви като фази и като го прихване на всяка моя дума все нещо трябва да каже...звучащо все едно ме поучава и аз съм в грешка. Преди десетина дни примерно не спираше, дойде ми много в повече...мълчах,мълчах и вечерта като тръгнахме да си лягаме директно му казах, че съм имала желание да се погушкаме и тн, но държането му през целия ден ме е отблъснало и нямам желание. И така си беше. Врътнах се и си заспах. На другия ден беше нов човек. Дума не каза на въпреки. Но не всеки път става така. Понякога изобщо не се усеща и това е доста неприятно и натоварващо. Не всяка жена би търпяла...но аз, както и авторката явно сме от меките и търпеливите и ни се качват на главите. Аз лично имам наблюдение,че все такива ги привличам.

Сериозно ли търпиш някой да ти говори така.
Не става въпрос за привличане. А за граници.

# 403
Да, това е най-показателното. Когато е с него, е финансово ПО–ЗЛЕ. Ами това е следствие от една страна на различните стандарти, защото ти като се опитваш да мачваш нечий скъп лайфстайл, е нормално да имаш по-големи разходи, аз точно това имах предвид и с моя мъж-- ако правим съвместно неща всеки със своите доходи, трябва аз да мра от глад, просто няма откъде да ги вадя тези пари.
И другата причина е, че  на Яна приятелят й или не си дава сметка, или се прави на луд с ежедневните разходи.
Абе, убийте ме, ама не е независимост това.
Иначе на Яна всичко си й е наред -- тренира и спортува редовно явно, менаджер в банка, финансово отговорна -- купува си сама апартамент. Изобщо перфектна бъдеща съпруга.  Дано си намери свестен мъж, или по някакъв начин на този му дойде просветлението и започне да се държи подобаващо на  съпруг и баща.

# 404

Аз тези дни много се мъча, мисля че съм си стигнала предела. Смятам да му кажа какво очаквам да се случи и как.

Колкото повече отлагаш разговора, очаквайки промяна /???/, толкова повече хабиш себе си.
Сама разбираш, че от теб се очаква да отглеждаш един навлек, но продължаваш да се надяваш на чудо. Ми секса е хубаво нещо, ама не е всичко в една връзка.

Общи условия

Активация на акаунт