Събирам ли червени знаменца?

• 40 106
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 480
Проблем би било, че му е от изключителна важност външният вид. Да, външният вид е важен, но хората остаряваме и се променяме. И колкото и да не ми е приятно да го призная, срещам повече добре изглеждащи мъже на 50 примерно, отколкото жени. Този който си търси основно външен вид, си го търси цял живот и го изисква от партньора. Това може много да комплексира жената до него. Не знам защо, но си мисля, че въпросният мъж е точно такъв и всъщност това ми изглежда най-опасното.

# 481
Божке! Ама това не е трудов договор с изпитателен срок, бе хора! Това е любов, връзка, семейство … какви срокове, какви разпределяния, какви неотстъпваници. Няма да купуваме корпорация, че да претегляме риска и всичко да се върти около финансите. Минали са вече 2 години, още една ще мине. Това е животът! И го живеем само веднъж. И така както го живеем веднъж би трябвало да е достатъчно. Вдишваш и издишваш без да се замисляш. За мен подобен род взаимоотношения не са здравословни. А Яна каза, че имат общи възгледи за отглеждане на деца … деца, които тя после каза, че не са ѝ на всяка цена и не задължително от него. Аз може да съм изглупяла вече, но жената винаги (инстинктивно и несъзнетелно) търси партньор, който е най-добрият да изгледа децата ѝ.
Обърках се вече.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 13:56 от Di Soleil

# 482
Много надалеч мислите.
Първо за кучето ще стане скандал и са дотам.
Сметки ще ми дели.
Хрантутник. Мъж и чудо.
Да не те накара наем да му плащаш.

# 483
Скрит текст:
Yana, аз имам 1 въпрос. Два пъти споменаваш как очакваш да обсъдите да заживеете заедно. За мен от всичко писано вие дефакто живеете /у вас/, но звучи сякаш за теб у вас не се брои. Не се заяждам, а ми убягва. Кое не приемаш, какъв вариант би приела за "живеем заедно"? Това е, защото у вас ти поемаш разходите и се чувстваш използвана ли?
Евентуално мислиш, че ако сте у тях, той ще поеме повече отговорности ли? Както и други писаха няма такова правило само домакинът само да поема режийните. У вас той полека се е намъкнал, не си усетила границата кога от гостуване е станало живеене и май оттам ти тежи. Но няма гаранция, че у тях ще е обратно, даже според мен там би плащала сметки и храна заедно с него ако не и повече от 1/2, ще те побутне, хитър е а ти съвестна. Ипотеката ти си върви.
Скрит текст:
Та защо у тях, а не у вас, да не забравяме и кучето? Само къща остана, при 2 собствени жилища и тези отношения. Ама аз съм под наем и ми се губят някои тънкости може би.
Самоцитирам се, защото явно съм познала. Сметки при нея само тя, у тях двамата. Сладур.

# 484
ако авторката отсега я дразни, че трябва да го побутва за всяко решение и действие свързано с живота им като двойка, трябва да знае, че това няма да се промени..
ако няма против да е все тя инициативната, да си действа..
мен лично неинициативни мъже ме дразнят, не бих могла да живея с такъв и да съм щастлива..

# 485
Е, той, човекът, още при вчерашния разговор се е договорил да си делят домакинските разходи, тя също да плаща сметки, още преди тя да се е нанесла… няма да чака той като нея месеци или години да се доуточнят тези неща, и после “недосетлив” бил, мдаа.

# 486
Стисняците не се променят,или свикваш,или ставаш като него.

# 487
  • София
Е, той, човекът, още при вчерашния разговор се е договорил да си делят домакинските разходи, тя също да плаща сметки, още преди тя да се е нанесла… няма да чака той като нея месеци или години да се доуточнят тези неща, и после “недосетлив” бил, мдаа.

А, това е много вярно Wink Ами така се прави, авторката да взима пример Joy Може да се направи на интересна за сметките, ама може би е по-добре да се опитат все пак да тръгнат на чисто. Пък той нали щял да плаща екскурзиите. То ще си покаже какво и колко от това ще се изпълни, само че тоя път да се чакат действията, че на думи лесно.

Проблем би било, че му е от изключителна важност външният вид. Да, външният вид е важен, но хората остаряваме и се променяме. И колкото и да не ми е приятно да го призная, срещам повече добре изглеждащи мъже на 50 примерно, отколкото жени. Този който си търси основно външен вид, си го търси цял живот и го изисква от партньора. Това може много да комплексира жената до него. Не знам защо, но си мисля, че въпросният мъж е точно такъв и всъщност това ми изглежда най-опасното.

Аз обратното Sweat Smile Повечето жени полагат целенасочени усилия да изглеждат добре и си казва думата, а мъжете не си давам много зор и си остаряват стремглаво. Особено в тоя възрастов диапазон много за леш. При по-младите мъже като че ли по-голям процент обръщат внимание на визията си, но далеч не всички, а други пък залитат в опасни крайности с разни добавки, и освен преждевременно стари, стават и болни. Жените май като цяло сме по-амбициозни. Вреди ни най-много, когато като авторката поемем цялата тежест на всички фронтове, а мъжът си щрака с пръсти и си гледа живота. Е това вече скапва жените, да.

# 488
недосетлив е с даването за нея, с взимането от нея хич не е, явно... Joy
това имах предвид...

# 489
  • София
Между другото, един съвет към авторката... ако стане схемата и се пренесе при него, да внимава да не се опита да я подхлъзне да плаща и за някой ремонт 50/50 Wink Тя има да си изплаща ипотека, а от неговото жилище дял няма. Да не се пъне да инвестира в него, да купува консумативи, още повече вещи и уреди. Че един ден тези неща ще си останат за него, и тя пак ще е издоена като крава. Да не се пъне и да се доказва в домакинството, да си поеме някаква нейна част там и изобщо да не поглежда към неговите задължения. Не бих се учудила да се юрне да гнезни, затова го казвам. Малко по-лежерно и като на гости да го раздава. Ако той иска повече, тогава да се ангажира с някакви по-сериозни предложения и крачки към нея Wink

# 490
Той според авторката е казал, че не е знаел, че тя има нужда от това (разделяне на отговорности, покриване на сметки...), въпреки, че и е правил забележка, че не си менажира добре финансите и не може да си позволи това, което и той ???

# 491
Ми защо да си харчи парите човечецът, при права, здрава, работеща и всеотдайна жена...

# 492
Не е несъобразителен той. Дебелоок му се казва.

# 493
  • София
Всъщност, човекът си гледа интереса и за разлика от авторката, никак не се вталясва в отношения, които макар никак не кратки, не са особено задълбочени. Ползвал си е домът й наговотово, без да мисли за разходи и сметки, а даже я е критикувал за поддръжката й, докато тя се юрнала да го обгрижва и издържа. Като е поставила въпроса ребром, веднага си е уговорил едни доста приятни - и за мен нормални - условия, които обаче нагарчат на фона на досегашните напъни и мъки на авторката. Сега, кой е виновен? Тя, че се е бутала да дава, или той, че е взимал? Тя, че не си е искала, или той, че е бил "приятно разсеян" Wink Може да стои и да я е яд, или може да пробва по новия начин и да се опитва да си поставя границите малко... по като него Wink Да използва ситуацията да се поучи и понаучи, че този дори да го махне, дали ще привлече някой различен, ако още не се е научила да си търси своето?

# 494
Ами...освен да извади сметките за ток и вода от миналите 2 години и да си приспадне, щом ще са толкова пунктуални  Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт