Събирам ли червени знаменца?

• 40 124
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 465
Симпатична ми е Яна до момента на това, че явно обича и иска да задържи връзката си, търпелива е, дава
шансове, разсъдлива е, замисля се, кротка е.
Осъзнава, че никой не е идеален, и е инвестирала все пак не малко време и ресурси в нея.
Също разбира, че връзката и всичко е и пари, разходи, и така и така все ще се дава, било единият, било другият, просто в различни конфигурации и за различни неща.

Наистина на 35+ вече, защото времето лети седни сама за себе си и си вземи решение искаш ли дете, или не, защото още 2-3 г., и после не се знае, може да е безумно трудно, дори да не си вече с този, а да срещнеш "идеалния" за теб.
Финансите ще ги натъманите, но другото...
Не е задължително нищо, но си изясни за теб.
Хора, мъже, жени, връзки много и тепърва, без значение с кой къде.
На 35-40 човек си е съвсем млад и тепърва има много какво да променя, надгражда и т.н.
Бих казал най-хубавите години, фертилни не, но за всичко друго да.

Не знам колко е добре за една жена да бъде “кротка”, макар и да разбирам защо някои мъже предпочитат кротките. Ако авторката не беше толкова неконфликтна, досега сто пъти да беше поставила на мястото приятеля си, извявения сметкаджия да се изразя по-меко. Уникални са този тип мъже! Много се страхувал да не се възползват хората от него финансово, но той няма грам скрупули да се възползва и да живее на гърба на с по-малките доходи от неговите приятелка. Слава Богу, нямам такива в обкръжението си! Неколкократно я изкарва егоист за най-малкото нещо, а всъщност по-голям егоист от него във връзката няма. В най-добрия случай - проектира жестоко. В най-лошия - умело манипулира и му се получава.

Но съм съгласна, че никой не е идеален и авторката решава сама с кое е готова да направи компромис, с кое не.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 10:46 от Анонимен

# 466
Елора, съгласна съм, че губи ценно време и този "мъж" не си заслужава. Този човек е егоист и използвач и това се вижда с просто око. Въпросът е, че ТЯ трябва напълно да осъзнае какъв е, защото в противен случай ще си тръгне и ще има моменти, в които ще страда за него, защото неизживяното винаги тормози. А ако почне много да страда за него и се върне, той ще стане още по-безочлив и тя ще загуби много повече време. Както е казал Шекспир "в съзрелостта е всичко". Яна просто трябва да съзрее, а това иска време.

# 467
На мен това цялото като план за петилетката ми звучи. Животът е пълен със спонтанности, обрати, но има и своята рутина. Не вярвам, че мъж на 35 години не знае и очаква да му се каже … и предлага …. Дълбоко се съмнявам в това. Не съм привърженик на прекъсване на връзки просто така, но дори и за мен е прекалено наивно да се вярва, че той не знаел и предложил и от сега нататък ще е мед и масло.
- Скъпи, мивката е пълна, ще заредиш ли съдомиялната?
- О, да! Не знаех.

- Трябва да платим тока.
- О, да! Не знаех.
…..
Come on, dude 🤨

# 468
На мен това цялото като план за петилетката ми звучи. Животът е пълен със спонтанности, обрати, но има и своята рутина. Не вярвам, че мъж на 35 години не знае и очаква да му се каже … и предлага …. Дълбоко се съмнявам в това. Не съм привърженик на прекъсване на връзки просто така, но дори и за мен е прекалено наивно да се вярва, че той не знаел и предложил и от сега нататък ще е мед и масло.
- Скъпи, мивката е пълна, ще заредиш ли съдомиялната?
- О, да! Не знаех.

- Трябва да платим тока.
- О, да! Не знаех.
…..
Come on, dude 🤨

Joy Joy Joy

Изглежда този за всичко е така.
И все още недоумявам какво толкова я привлича авторката?
Много мишкарско поведение. При нормални жени това действа пресъхващо.
Мъже има, не са измрели. Някой ден ще си даде сметка, че ако го е разкарала навреме е можела да срещне някой баш като за нея. Но тя се държи здраво за клона.
Авторке, за сметки давай малко пари поне. И без това той достатъчно се е облажил.
Като пазаруваш му връчвай бележките и си искай половината.
Готвене, чистене, подреждане, чинии - това трябва да се сеща, не да го караш.
Ама явно е недосетлив. Ще го караш, да не го оставяш.

# 469
Егаси сметкаджийството.
Това е всичко друго, но не и любов.
При тези отношения предпочитам всеки да си седи по къщите.

# 470
Няма сметкаджийство тука.
Не всички мъже са досетливи, повечето трябва да ги побутваш за всичко. Хубавото е, когато са съгласни и се съобразяват с изискванията на половинката си. Тогава нещата се нареждат и вървят.

# 471
Недосетлив, да, бе, дааа! 😂
Друг път!
Но спирам по темата..🤐

# 472
Яна, успех в поредния ти опит за връзка с този "принц". За съжаление и аз не виждам да просъществува дълго...
Иди в апартамента му с кучето си и се дръж с него така, както той се е държал до сега с тебе в твоя апартамент. Нека си плаща сметките /на негово име са/, нека пазарува за ядене /ти взимай нещо за десерт/, нека види какво е да се поемат разходи.
И дано следващия не е такъв "консуматор", какъвто е сегашния...

# 473
Ако е възпитаван да е стисня трудно ще се промени на тия години.
Дано авторката да събере куража да си тръгне след уговореният срок.
Дори и да останат без деца да живеят като двойка в такива отровни взаимоотношения ще я съсипе нея.

# 474
Яна, успех в поредния ти опит за връзка с този "принц". За съжаление и аз не виждам да просъществува дълго...
Иди в апартамента му с кучето си и се дръж с него така, както той се е държал до сега с тебе в твоя апартамент. Нека си плаща сметките /на негово име са/, нека пазарува за ядене /ти взимай нещо за десерт/, нека види какво е да се поемат разходи.
И дано следващия не е такъв "консуматор", какъвто е сегашния...

Добра идея.
Но няма да го направи, няма топките.
Ще си кретат така. В един момент ще се стигне и до раздяла и тя ще го мрази, ще мрази себе си, че си е пропиляла времето  и ще я четем тук отново.

# 475
Абе на вас майтап ви се струва, но много такива мъже се женят и създават семейства. Имах един такъв, който и той всичко делеше и едно цвете даже не ми подаряваше. В момента е женен и май, че и деца има. Или се е променил (малко вероятно) или си е намерил някоя заблудена овчица, която от страх да не остане сама е склонила да си гледа бебето и себе си с майчинските.
В магазина масово виждам двойки всеки да си плаща собствените покупки. Основно семейства плащат всичко общо.
Не знам дали това е някакъв "нов модел" ама на мен хич не ми харесва. Чудя се как тия хора отглеждат после деца...

# 476
# 477
Много такива мъже има. Това не е най- големия порок.
Имат си и жени и семейство.
Нагаждат се хората.
Ся, аз  такъв никога не бих изтърпяла,  но си има хора за всичко. Въпрос на приоритети е за всяка жена и двойка.

# 478
Много такива мъже има. Това не е най- големия порок.
Имат си и жени и семейство.
Нагаждат се хората.
Ся, аз  такъв никога не бих изтърпяла,  но си има хора за всичко. Въпрос на приоритети е за всяка жена и двойка.

Има обаче и друг момент - мъжете от твоето поколение не са били такива (масово). Днешните мъже (голяма част) ги възпитават по друг начин. За това е и пълно с такива теми. Изборът ти като зряла жена е или да си търсиш значително по-възрастен мъж или да търпиш такава стисня или да си сама.
Хич не им е лесно на младите жени в днешно време.

# 479
  • София
Добре е направила авторката, не виждам смисъл да се натиска да го реже веднага. Тя трябва да се убеди на терен дали връзката им ще тръгне в друга посока и в момента си е изработила перфектния шанс. Поставила си е срок до края на годината, сега остава да си гони нещата, да не дава назад и да си спази срока. Не й препоръчвам да се опитва да му връща или прави напук. По-добре да изисква, това, от което наистина има нужда, и да види как желанията й ще бъдат посрещнати. Да си разпределят задълженията точно, ясно и конкретно и да не отстъпва или омеква. И ако накрая на годината нещата не са такива, каквито биха я удовлетворили, вече няма да има оправдание за повече шансове. Ако пък станат, освен всичко ще е научила и ценен урок - че желанията трябва да се поставят директно. За да получиш, не е достатъчно да даваш, трябва и да искаш. Такава е реалността.

Общи условия

Активация на акаунт