Събирам ли червени знаменца?

• 39 937
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 825
Мис Каприз, ами предложи й на Яна по висока заплата, какво чакаш?!?
То, в тоя форум, всички са силни вилни на думи...

# 826
Може ли някой да ми обясни какви разговори се водят между жена с 3 висши, придобити в чужбина + 4 езика (?!?! - ами, всичко това предполага някакъв много широк кръгозор, богат личен опит и добра обща култура) и мъж, с основно (?!?!?! WTF ?!?!?!) образование, на работа при мама и тате?
Извинете, това вече ми звучи много нереално......................

Ще си позволя да не се съглася Simple Smile възможно е, когато самооценката и самочувствието на авторката са “в килера”, както тя демонстрира с поведението си във връзката. Жена със здравословно самочувствие не би толерирала дълго време такъв мъж.

За разговорите съм съгласна.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 13:59 от Анонимен

# 827
Основно образование?! Сигурна ли си, че нямаш предвид средно? Основното е до седми клас. Гледам, че често се бъркат по темите. Ти направо хвърли бомба с последния си пост - и последните му илюзорни качества отидоха в канала. Как се очаква от този готованец и глезанчо да стане добър партньор? Това с фирмата на баща му е МНОГО важен детайл, трябваше да го кажеш от самото начало. А ние тука се чудим как така човек с три пъти по-висока заплата от твоята изведнъж не бил амбициозен и инициативен...Голяма загадъчност по тези теми, разбирам анонимност се пази, ама как да се помогне като същината на проблема е изпусната.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 13:58 от Delta_12

# 828
Василиса, не знам защо така с нападки към мен. Аз не я критикувам, не съм работодател че да й предложа по-добра заплата. Тя сподели още повече и картинката е доволно шарена. Давам си мнението на страничен наблюдател, който се припознава частично в нея й е минал донякъде по такъв път на компромиси. Сега си бера плодовете, които са повече кисели отколкото сладки. Затова пиша това, така съм преценила, ако й е полезно, като не да подмине. Според мен тя няма ресурс да понесе целия ангажимент по себе си, жилище, режийни, куче, тук там родители и този готованец. Не говоря само финансово, и емоционално. Опитва да се убеди, че той ще се промени дотолкова, че да се почувства удовлетворена й да излезе "баланса", но според мен дълбоко се заблуждава. Каквото прецени да прави.
П.П. Липсата на бащата в детството не ме изненада, това може да създаде дефицити, липсата на грижа и любов от бащата остава като силна нужда, която не е била удовлетворена. Обяснява донякъде после вкопчването в какъв да е мъж.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:00 от Miss_Kaprisse

# 829
От това, което описва Яна, момъка е вероятно едно дете. Мама и тати са били прекалено грижовни, осигурили са му работа и дом. От това свръх обгрижване вероятно е станал неуверен в собствените си възможности и търси по-оправни, самодостатъчни жени. Едно дете би го посъбудило, вероятно и той ще е грижовен родител по модел на родителите си.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:30 от Serene__

# 830
Не нападам, ама ако пишеш, че би й предложила доста по добър доход, трябва и да можеш да го направиш. Сама казваш, че не е толкова лесно, независимо от умения, образование и езици, да взимаш заплата от порядъка на 5 - 10 бона чисто в България. Такива позиции са малко, желаещи много, а и само желание, образование и езици не стигат. И други важни фактори играят тук роля. То, ако беше толкова лесно Яна да се премести от една банка в друга, на сходна длъжност, но с двойна заплата, или, да си намери работа в съвсем друга сфера, но за много повече пари, дали мислиш, че банките нямаше да изпитват недостиг на кадри и да вдигнат рязко заплатите  на служителите си 😁 или, тепърва да почва да учи за ИТ, което не е лесно, бързо или евтино, и на почти 40 години да дойде в София, за да е тотално финансово независима?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:44 от Прекрасная Василиса

# 831
Основно образование?! Сигурна ли си, че нямаш предвид средно? Основното е до седми клас. Гледам, че често се бъркат по темите. Ти направо хвърли бомба с последния си пост - и последните му илюзорни качества отидоха в канала. Как се очаква от този готованец и глезанчо да стане добър партньор? Това с фирмата на баща му е МНОГО важен детайл, трябваше да го кажеш от самото начало. А ние тука се чудим как така човек с три пъти по-висока заплата от твоята изведнъж не бил амбициозен и инициативен...Голяма загадъчност по тези теми, разбирам анонимност се пази, ама как да се помогне като същината на проблема е изпусната.

Към тези си въпроси искам да добавя още един - сериозно ли вярваш, че човек, който не си е направил труда да завърши образованието си е ЧАК толкова работлив? Направо се чувствам излъгана по отношение на "качествата" му - съжалявам, но всичките са породени от въображението ти или са преувеличени. Променям си мнението по темата - губиш си времето с шансовете, които даваш на този.

# 832
Да учи за IT? Да се връща обратно в чужбина, където е завършила, или да се уреди някъде в държава с един от чуждите езици е по-удачният вариант. Тъкмо няма да й се налага да се занимава с мамини синчета, на високи позиции и заплата само на база шуробаджанащина.

# 833
От това, което описва Яна момъка е вероятно едно дете. Мама и тати са били прекалено грижовни, осигурили са му работа и дом. От това свръх обгрижване вероятно е станал неуверен в собствените си възможности и търси по-оправни, самодостатъчни жени. Едно дете би го посъбудило, вероятно и той ще е грижовен родител по модел на родителите си.

Братовчед на бившият ми партньор и БНД е нещо подобно - от доста заможно семейство, няма и половин ден трудов стаж, не знам да е завършил нещо, няма никаква трудова квалификация, малко над 50.
Може би най-некадърното, некомпетентно и безсмислено същество, което някога съм срещала.
Издържа се от наеми на фамилната собственост.
Ожени се за една доста по-млада от него балерина, която му роди две деца.
Докато тя се трудеше да влезе във форма и да се върне на работа (тъй де, жената си няма имоти, а в Гърция майчинството е много по-сурово от тук), той се превърна в една наистина всеотдайна и прекрасна майка.
Май тук се очертава същото.

# 834
Писах, че щях да предположа, не предложа по-добър доход. Ясно е, че фактори много, давам своята гледна точка и изобщо мнението ми е добронамерено и според мен достатъчно ясно. Друг прочит. Значи последните 2 години имаме следната ситуация:
1/ финансовото й положение е по-зле или на "минус" откакто е с него
2/ здравето й страда откакто е с него
3/ заминават й повече разходи по здравето, опира чак до спестяванията си /всъщност това е логично следствие от 1 и 2 взети заедно, и трите са взаимносвързани/, трудно покрива и отлага изследвания и т.н.

При тези неща в съвкупност, човек трябва да промени нещо в цялата схема. Да не се окаже, че сега му даде шанс, а  след 1г да е още по-зле здравословно И финансово. Понеже аз това прогнозирам за жалост. Никой не я кара или критикува, че не изкарва повече, но да претегли всичко кое какво й дава и взема.

# 835
Е, как ще е реално? Joy

С основно образование приятелят работел в голяма международна компания при майка си и баща си.
Допускам че АКО историята в общи линии е истинска, просто не е искала да навлиза в толкова детайли , а е близко до акъла че големите м/унар.фирми дават повече пари, каквито той "печели" от мама и тате. Затова е дала такъв наклон.

# 836
Разбира се, че е логично хората да питат с толкова високо образование и езици, защо се задоволява със заплащане, която и тя признава, че е малко.

Аз ще дам пример себе си, въпреки, че знам, че хората не реагират по еднакъв начин. Имам две образования (и магистатури към тях), които се допълват. Изкарват ми пари. Записах и завърших трета магистратура, защото и тя щеше и ми изкарва допълнително(пак свързана с моята сфера) . Само, че се интересувам и разбирам, че на други места дават доста повече пари за тази дейност, която аз извършвам допълнително с последната магистратура. И ме хваща яд. Образованието ти е коствало жертви - дал си едни не малко пари, купил си едни скъпи учебници, и най-важното учил и работил си едновременно, скапал си се, пренебрегнал си мъж, дете, куче, дом, хоби, приятели... И разбира се, искам да получавам повечето пари, вярвам, че съм ги заслужила. И започвам да дълбая мога ли да ги получавам или да сменям работата.
Това за мен е нормалното възприятие на всеки човек, който оценява труда си.

# 837
Имам решение за казуса!
Свекърите я нареждат като зам.управител на международната фирма за тройно по-висока от сегашната заплата и всичко е цветя и рози. Sweat Smile

# 838
Да учи за IT? Да се връща обратно в чужбина, където е завършила, или да се уреди някъде в държава с един от чуждите езици е по-удачният вариант. Тъкмо няма да й се налага да се занимава с мамини синчета, на високи позиции и заплата само на база шуробаджанащина.
И така, леко полека, докато попрехвърли четирисейтака... И тогава като завалят едни оферти от оправни, състоятелни и самостоятелни мъже, тепърва да градят дом и семейство...
П. П. Дами, не се заяждайте толкова за правописните грешки, и аз съм с очила и пиша от телефон, просто не виждам много пъти написаното, после се връщам да коригирам.

# 839
Вече почти всеки пост на авторката тълкувам по нов начин.

- Като цяло не поема отговорности в живота - имало е много малки и големи ситуации, в които съм забелязала че прехвърля отговорността за решения или последствия върху други хора. Не прави планове - питала съм го какво би направил ако загуби работата си един ден, а той казва че няма как това да се случи. Но ми се струва като човек който би изпаднал в дупка и би обвинявал другите. Работлив е, но има наченки на някакво усещане за това че е повече, отколкото всъщност е постигнал.

Много хубаво си го задаваш този въпрос. Фирмичката ще фалира, когато реалните управляващи - родителите му, се оттеглят. Ти го усещаш това, затова нека да не се залъгваме с това колко бил работлив. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт