Събирам ли червени знаменца?

• 40 114
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 405

Иначе на Яна всичко си й е наред -- тренира и спортува редовно явно, менаджер в банка, финансово отговорна -- купува си сама апартамент. Изобщо перфектна бъдеща съпруга.  Дано си намери свестен мъж, или по някакъв начин на този му дойде просветлението и започне да се държи подобаващо на  съпруг и баща.

Не и е наред всичко. Иначе нямаше две години да го търпи този.
Жена със себеуважение и достойнство не би позволила такова поведение, отношение и то две години. Други жени биха прекъснали такова нещо доста бързо.
Та авторката трябва да работи над себе си.

# 406
Абсолютно всичко е наред на Яна. Питайте приятеля й, ако не вярвате Smile

# 407
Ами вие не сте заедно.
Вие просто сте гаджета. Нищо сериозно не виждам в отношенията ви.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:12 от Анонимен

# 408
Да, Яна, според мен, трябва да има някакви конкретни стъпки към това семейство. Дали общи финанси, дали брак, дали бебеправене, поне трябва да живеете заедно, при вас наистина си е гаджелък.
За разлика от много съфорумки, аз пък не виждам проблем в това директно да си кажеш какво искаш, но и кога и тн. Гледай реакцията. За мен две неща са били най-важни -- общи финанси и бебе, брак не ме е интересувал, но той го е искал. И двете важни за мен неща аз съм ги поискала директно и съм ги получила веднага, без увещания.
И като съм си говорила с омъжени приятелки, много често е едно и също --- трябва лесно да стават стъпките в посока семейство, лесно и естествено, и двамата да го искате.  Една моя близка сега се омъжи на доста по-късна възраст и се омъжи за 6 месеца от началото на гаджелъка, а е имала доста гаджета, включително и за  дълги периоди. Нямам обяснение, но с едни е клизма (дори да има любов и влюбване и тн), а с този, който трябва, е като танц. Бракът е тегаво и трудно нещо и е добре да си с някого, с когото поне изначално доста си пасвате и се усещате.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:09 от MariyaHris

# 409
Авторке, ако с този мъж не сте приятели, нещата няма да се получат.
Освен това, вие обитавате различни нива на готовност за отдаденост и работа в екип.
Ти гледаш куче, инициативна си, справяш се с много по-малко пари, опитваш се да догониш неговия стандарт, помагаш на родители.
Той........за едно лекарство се цигани, когато си в нужда и ти държи сметка защо не се справяш по-добре финансово.
На моите 47 години, с 10-годишно дете, което отгледах почти изцяло сама, не бих погледнала сериозно на такъв мъж за нещо различно от гадженце.

# 410
  • София
Хубаво е всичко да се случва лесно и естествено, но не във всяка връзка е така, което не значи напременно, че връзката е лоша. Но е необходима комуникация и въпросите да се поставят ребром. Авторката това не го може, а чака другият да се сети, трупайки недоволство. Освен това, така лежи на кълката, че нещо може да се промени, защото всъщност не се е изправила пред проблема и не е установила поправим ли е наистина той. А дори да е, той само се задълбочава, докато бива оставен да си забира като гнойна рана, неадресиран.

# 411
Да, Лъвице, и аз смятам, че е важно Яна да си каже директно, но ако човекът не се раздвижи, няма какво да се напъва. Нещо повече, тя трябва да каже не КАКВО, а КОГА, защото каквото е ясно...Аз  съм много "за" директното казване, но ако мъжът не се юрне ентусиазирано, не бих напъвала хич, защото няма смисъл. Говорим за важните неща -- истински съвместен живот, деца, пари, брак, а не за подаръци, цветя, пътувания, ресторанти, флинтифлюшки, "даване", серенади. Не е ли готов мъж на 35 да ги почва тези неща и то сега веднага, при изрично казване на жената, този мъж НЕ е за тази жена.

# 412
Да, Лъвице, и аз смятам, че е важно Яна да си каже директно, но ако човекът не се раздвижи, няма какво да се напъва. Нещо повече, тя трябва да каже не КАКВО, а КОГА, защото каквото е ясно...Аз  съм много "за" директното казване, но ако мъжът не се юрне ентусиазирано, не бих напъвала хич, защото няма смисъл. Говорим за важните неща -- истински съвместен живот, деца, пари, брак, а не за подаръци, цветя, пътувания, ресторанти, флинтифлюшки, "даване", серенади. Не е ли готов мъж на 35 да ги почва тези неща и то сега веднага, при изрично казване на жената, този мъж НЕ е за тази жена.

Точно така. И още днес ще го направя. Благодаря ви за съветите, хора Heart Exl

# 413
  • София
А аз почти съм сигурна какво ще стане като му кажеш какво искаш...ще замаже положението и пак ще се измъкне...мъж, който досега нищо не е направил, а много добре е виждал какво искаш, няма и да го направи...поне аз такива наблюдения имам от собствен опит.

# 414
Той, че е Мунчо, Мунчо е. Ама как ти от този Мунчо очакваш да ти плаща за изследвания и лекарства. Приземи се малко. Спри да го каниш като те дразни и си гледай здравето.
С някой, с когото нямате общ покрив и бюджет, какви очаквания да имаш за семейство и да ти поема издръжка? Като му пречат космите да си стои дома. Спри да му се обясняваш какво правиш и не правиш за себе си. Не си заслужава енергията.

# 415
  • София

Абсолютно, да. Това е и смисълът да си постави въпросите ребром - ако няма желаните резултати, да приключи. А така, хем недоволна, хем стои, защото въпросът стои неизяснен и тя се навива, че може и да се случат нещата.

# 416
Цитат
Ето същото става и с мен. Само че аз мрънкам отсега, а тя е търпяла и се е надявала много години. Директно съм адресирала темата с него, когато поговорихме и му казах че нямам намерение да чакам повече. Отговорът му бяха някакви си там празни приказки.

Аз тези дни много се мъча, мисля че съм си стигнала предела. Смятам да му кажа какво очаквам да се случи и как. Ако не иска и не му е комфортно, да си ходи. Колкото повече време минава и колкото повече му слушам коментарите, толкова по-уверена съм, че той никакви действия няма да предприеме.
Yana, обърни внимани на това, което съм болд-нала от точно този ти цитат. Сравни писаното в 1-ия и 2-ия абзац. Ти вече си говорила, поставила нещо на масата. Реакцията е точно каквато май всички очаквахме - ала бала, успешно замазване на очи. Обаче сега пак обмисляш същото отново? Някак мнооого те е завъртял в тази спирала. Пак ще се случи същото и после пак, загуба на време. ТИ сама го казваш в последното изречение.  Според мен си е пропилял шансовете, затова ти си на предела или даже си го минала. Нещо трябва сериозно да се издъни, една думичка, за да ти падне пердето явно.

# 417
  • София
Съгласна съм с Miss_Kaprisse.
Тези хора са свикнали (а, защо са свикнали - така са научени:)) всяко "край" и всеки "срок" да е предпоследен. Защото знаят какво ще се случи - едно голямо НИЩО Simple Smile 
Но тук вината не е тяхна, доколкото може да се говори за вина, а нали знаете - не е виновен тоя, който яде баницата, а този, който му я дава.

# 418
Възможно е да се "фъсне" и да се разделите, ако му се видят много тежки изискванията да се ожените, да слеете финанси и домакинство, но ако те обича, ще дотича обратно с подвита опашка и ще "удари коляното". Може да се "прави на мъж седмица-две", но ще се огъне. Според мен, ти си добра партия и той го знае. Може и да не си точно идеалната, предвид как се държи, но...
Каквото прави да прави - или да влиза в живота ти или да излиза, но да спре да седи на вратата, че сте в средата на 30-те.

Кажи какво е станало после.

# 419
Човекът от самото начало й е споделил за големите си страхове хората да не се възползват от него заради високите му доходи. Не е било случайно или защото на нея й има доверие. Тя изглежда умно момиче, схванала е отлично как трябва да се държи, за да няма конфликти и връзката им да върви - като се започне с участието в неговите скъпи пътувания и ресторанти и се стигне да го прибере на издръжка вкъщи без да отвори дума по въпроса.

Сега, интересното е дали на предстоящия разговор приятелят ще отговори с упреци в стил “ти си егоист, not a team player“ или отново ще й каже, че желанията й са празни приказки или какво беше. Защото тя не да не е говорила с него и да се е заявявала досега… наистина авторката дава 6 милиона шанса преди да предприеме нещо.

Общи условия

Активация на акаунт