Събирам ли червени знаменца?

• 39 943
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 660
Ставаше въпрос за това, че на нея не й достигат средства за да си покрива всички разходи и затова разчита той като с по-високи такива да помага, за да може тя освен всичко останало да подпомага и родителите си, и ипотеката си да плаща. Ако ролите бяха разменени, сигурно щеше да се пита на кого аджеба се води тоя апарамент, че да е длъжен по-добре печелещия да се включва в този разход. Така че, нека да оставим чистата проба мъжемразство и да погледнем по-обективно на нещата. Пък и не е хубаво човек да си прави сметката без кръчмаря. Аз врата директно не съм показвала, но като усетих, че ме вземат за спонсор на многолюдна фамилия и за безплатен наемодател, показах по достатъчно еднозначен начин, че нямам нужда от квартирант, който да ми определя приоритетите. Явно бях добре разбрана и човекът се врътна обиден, определяйки ме като коравосърдечна. Но аз досега никоя щастлива жена в ролята на Майка Тереза не съм видяла. Това не ми пречи да се поставя и в ролята на мъж, поставен против волята му в ролята на спасител.

Ох, отървала си се от голям мухльо.
Ти не си длъжна да му гледаш неговите родители. Това е негова работа. И да си извади от неговия джоб, а не да иска на теб.
Тоя мъж не се ли усеща, че все едно си отрязва топките с това действие.
Как може само защото приятелката ти имала по-висока заплата, тя трябва да ти гледа майката. Чуждата майка, жднб. Ми ако и твоята имаше нужди. И двете ли. Давай цялата му рода направо.
Та вие  не сте били нито женени, нито с деца.

Ох, Яна, много си ми ми симпатична, ама ми иде да ти фърля един бой.
Обидена била, ми ще си обидена, като търпиш и продължаваш да търпиш простотии.
Задай си сметка какво обичаш в него?
Няма да е лошо, първо себе си да заобичаш. Тогава ще разбереш, че може само качествени хора да обичаш.
И да, ще си обидена, и да ще продължиш да се чувстваш несигурна и ще живееш с този още пет години и все няма да се решиш на деца, защото нямаш сигурност и любов в живота си.
Това не е мъж на който може да се опреш в труден момент.
Това е човек, който ако си болна, ако ще и с темепература или счупен крак, ще се изнесе, че ще си му трън в очите.
В трудните моменти се познават хората, този се е доказал, ама ти драпаш да живееш още с него.

# 661
Офф зарежи го тоя, бе, жена, зарежи го. Няма да излезе нищо от това. Само годинки ще си изгубиш, пък имаш ли и дете, ще дойде кошмара.

# 662
Ще поседиш още 2-3 годинки с него.
Нещата ще се сговнясат, вече ще усетиш биологичния часовник и тепърва ще трябва да търсиш нормален мъж.
А я си представи само, че за тия години, ако си ги беше спестила, може да се откриеш правилния.
Ще има да си чукаш главата в стената.

Аз не случайно написах назад, че пак ще пишеш.
Просто си толкова несигурна в себе си, че ще се подлагаш да те подритва още и още.
И след година пак ще пуснеш тема и пак нищо няма да направиш.
Що верно не отидеш на психолог.

# 663
  • София
Всичко ще се разбере като се преместиш при него барабар с кучето и започнете да делите сметките и разходите за храна. Ако и тогава си на минус, значи не е точно в него проблемът.

Зависи. Той изкарва повече и може да си позволи да харчи повече. Освен това като нищо ще се разпростре широко, като знае, че половината разходи ги плаща друг. Интересно ми е и домакинските задължения как ще се разпределят "по равно".

# 664
Всичко ще се разбере като се преместиш при него барабар с кучето и започнете да делите сметките и разходите за храна. Ако и тогава си на минус, значи не е точно в него проблемът.

Зависи. Той изкарва повече и може да си позволи да харчи повече. Освен това като нищо ще се разпростре широко, като знае, че половината разходи ги плаща друг. Интересно ми е и домакинските задължения как ще се разпределят "по равно".
И аз някакъв такъв сценарий си представям като по-вероятен. Щото са на неговото място и там еди как си са нещата. Може и да се опита да я накара там тя да се нагажда по него и по стандарта му, което пак не виждам да помага особено.
Тя ще си види как са нещата, ние тук вече само боб хвърляме Grinning

# 665
  • София /Абсурдистан
Най-добрата ми приятелка си отглежда същият екземпляр вече повече от 20 г. Заради него остана и без дете защото той нямал възможност да издържа семейство, а и не бил сигурен дали иска. Тя плаща всичко, той само се цупондри и периодично си отива в своето жилище. После се връща отново, разбира се. Луд ли е да си изпусне ол инклузива. За развлечение и къса нервите и после все едно нищо не е било. Приказката за лудия и баницата всеки я знае. Та и историята на авторката е такава, едва ли ще промени нещо. Сигурно е изкупуване на карма.

# 666
Моят мъж, ако беше в подобно положение като въпросния, триста пъти щеше да умре от срам като мъж, а ние имаме отделни сметки и си делим разходи по домакинство, деца и всичко, не мерим точно с кантара кой колко, но делим. Този ми се струва много, много, много ниска топка. Да не се минел да даде повече пари за почивка, играел го жертва. Божеее!!

# 667
Aко мъжът те обича и държи на теб няма да е стиснат.

# 668
  • Down south
Много страници изписани, моля, кажете авторката би ли шута на навлека или се пренесе при него, барабар с кученцето? А ще даде ли нейнто жилище под наем, за да се изплаща само.

# 669
Най-добрата ми приятелка си отглежда същият екземпляр вече повече от 20 г. Заради него остана и без дете защото той нямал възможност да издържа семейство, а и не бил сигурен дали иска. Тя плаща всичко, той само се цупондри и периодично си отива в своето жилище. После се връща отново, разбира се. Луд ли е да си изпусне ол инклузива. За развлечение и къса нервите и после все едно нищо не е било. Приказката за лудия и баницата всеки я знае. Та и историята на авторката е такава, едва ли ще промени нещо. Сигурно е изкупуване на карма.

Авторката да прочете това. Пет пъти, бавничко.
Само дето няма общо с кармата.
Не кармата, не Бог, не Вселената, автоката сама си е виновна.
Както и твоята приятелка.

Много страници изписани, моля, кажете авторката би ли шута на навлека или се пренесе при него, барабар с кученцето? А ще даде ли нейнто жилище под наем, за да се изплаща само.

Ми кликни и на профила и прочети.

Отдавна каза какво реши. Реши да се премести в неговия апартамент с кучето уж.
Па той миличкия щял да дава малко за сметките.
И последния и пост е покъртителен.

# 670
  • Down south
Ами, мерси.
Не "следя" профили, видях че има раздвижване в темата, за това и помислих, че има новости около авторката.

# 671
Авторката, явно, трябва сама да си счупи главата, което не й пожелавам, но според мен натам вървят нещата. Навила си е на пръста, че мъжът е добра партия “на хартия” -  спортува, учи, развива се, забавен бил и й е трудно да го пусне. Любовта май отстъпва място на прагматизма. Само че с такива качества не се гради връзка и семейство. Много по-важно е как я кара да се чувства един мъж, когато са заедно, какво нещо положително допринася към живота й, какво положително изкарва от нея. В противен случай, живее в токсична връзка и децата растат в токсична среда. Но тя си знае за себе си.

# 672
Ма тя вече си я е счупила и вероятно го осъзнава, щом пуска такива теми във форум. Просто да му бие шута и да си живее живота, докато все още е млада и има възможност за създаване на семейство. С този няма да стане.

# 673
  • София /Абсурдистан
Аз моята приятелка я питах веднъж дали е започнал нещо да помага, макар и с нещо дребно, тя каза да, носи торбите от Билла-та до колата, ама покупките ги е платила тя. И той шофира до домът и, но колата поправя, поддържа и зарежда тя. Ами добре.
Не е тъпа, има и научна степен, но практична интелигентност има нулева. Намерила си е Мунчо на младини и друг не поглежда. Кара си така по инерция 20 и кусур години. А той е идеалният ползвател и никога няма да я пусне да си намери друга, така е супер удобно. Колко съм и говорила, не чува. Даже веднъж го завари с друга жена в нейното жилище и пак му прости овцата. Той се бил извинил. Имал си и много добри черти той, само че не може да ги посочи кои са. Боли ме за нея, но нищо не мога да направя, каквото човек сам си направи, нали.
Тук и с авторката ще стане така, тя сама ще се убеди с времето, освен ако не се освести и не го изрита докато е млада и все още има време.

# 674
Според мен проблемът идва от доста голямото разминаване в приоритетите им.
За нея това са: здравето, инвестицията в личен дом, помощ за родители. Кучето междудругото доста се пропуска като подробност, но като собственик на куче, мисля, че освен сериозен разход, е и сериозен ангажимент.
При него тези три "пера" не са на дневен ред: има си дом от родители, явно и те не се нуждаят от финансова подкрепа, здравето му е наред. Сега му е паднало да живее, да ходи на интересни места, да се забавлява. Трудно му е да влезе в нейните обувки и единственото, за което се сеща е да купи вечеря или плати хотел/екскурзия + съвети като страничен наблюдател.

Така погледнато ( ако наистина разсъждаваме прагматично) като ги сравня статусите им, излиза, че при едно сериозно съжителство с общ бюджет, нейното положение в пъти повече би утежнило общия бюджет, към който приносът и без това ще е по-малък.
Също друго, което допускам е, че е доста вероятно и той като всеки човек да си има някакви трудни моменти, но да не иска да я занимава ( много мъже са така).

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 09:40 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт