Събирам ли червени знаменца?

• 40 093
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 855
Беше споменато някъде, че той е имал преди това дълга връзка с жена, която го е бутала и амбицирала да се развива и изкарва повече пари. Но при положение, че фирмата е на родителите, т.е. има доста добра база и старт, и след като и за това му е трябвало побутване от жена, за да се издигне в семейната фирма, на собствените си родители, малко, малко нещата отичат...да не е от спектъра?

# 856
Точно, с льольо нещата няма да ги бъде. Вече ми стана ясно, че той като разбере, че няма да може да пести покрай нея, съвсем ще спре да се държи адекватно, пък макар и сега уж да се е съгласил на някои отстъпки. Понеже описаното си беше чисто пестене от негова страна. Само досега не знаех защо работещ на ръководен пост в международна фирма ще е чак толкова стиснат, а сега стана ясно - защото без наследствените си активи е гола вода.

# 857
Тя писа, че без него се е оправяла финансово, с него парите са й намаляли.

Еми ето, че пъзела се нарежда - мама като държи парите няма да му позволи да ги харчи по някакви си жени.

# 858
Е, абсолютно е така, но основно си е направо скандално.

# 859
Яна пита за гаджето, не дали да си търси нова работа. Joy
И много жалко. Защото както се е фиксирала върху това как да измаймути гаджето с основно да стане спонсор, по-добре да помисли за хубаво платена работа като за човек с 3 висши. Щото като гледам, и на него ще му писне да го мамосва и да му мрънкосва и ще си намери друга да му пере гащурите на 1600 оборота, и тогава в един момент ще се чуди, защо не се помъчила да се реализира по-добре, вместо да губи време в търсене на кусури на другите.
Жените не само трябва да работят, но и високо платена работа, за да могат да дондуркат някакъв льольо.  Един мъж трябва да се грижи финансово за домакинството и това не прави жена му златотърсачка. Хайде стига сте ги лигавили, еманципацията също има граници. Прекалената еманципация прави мъжете женчовци, а жените мъжкарани и не е добре за никой.

Мисифу има предвид, че на фона на сериозните си постижения, Яна разсъждава доста на дребно - това вероятно е резултат от умората поради нелекия ѝ живот.
Размислите на Яна са може би следните ''Ето - толкова дипломи имам, ипотека изплащам, сметки, пера, чистя, готвя, добре изглеждам, толкова се трудих, е не може ли той да се сети и да ме подпомогне малко? Я, да видя как да го накарам! Ха, ще питам в БгМама!''.
Мисифу иска да я тласне към напълно различна посока.....с леко сритване.
Така ги разбирам аз нещата.

# 860
На фона на другите неща дето сподели, според мен просто в един момент е теглила чертата и това е преляло чашата като и финансово я дърпа назад - това отгоре на всичко останало. Пак казвам, това си е направо обидно. И няма никакво значение дали мама го кара да си стиска парите или сам си го е решил, обидно е да третираш жената до себе си така и никой не може да ме убеди в противното.

За всеки що-годе нормален мъж е инстинкт да се грижи за партньорката си. Независимо по какъв начин ще се прояви това, не се хващайте пак за финансите защото всички знаем че те са само един възможен аспект. Образование също не се иска, това не се учи точно в училище. Аз до тук четох дундуркане от нейна страна и претенции от негова и май това е. Ами аз на това не му викам мъж, добре го кръстихте на Льольо в по-горните постове.

# 861
Да, добро обобщение от Nephrite. Странно е как Яна, която се е изградила сама като личност и е работила и учила едновременно, е била впечатлена от разглезено дете като приятеля си. Че и смята, че споделят общи възгледи - както беше отбелязано по-рано, желанието за семейство не може да се нарече специфичен общ възглед, защото масово хората го имат. Но се разминават по толкова важни неща като отношение към образованието, към парите, към домашните любимци и на нея това не й прави впечатление. Как не се отвращава от човек, който й прави забележка, че не харчи повече за дрехи, след като този човек много добре знае, че са имали неравен старт в живота? И да вярва, че това е добър, разсъдлив мъж...

# 862
Правилно си ме разбрала, Nephrite Simple Smile

Според мен би могла да изиска няколко неща от него от позицията на много по-умна жена, за да прецени изобщо струва ли си да инвестира още време и средства в тази връзка:
1. Да завърши поне средно. ( мен лично би ме било срам да имам връзка с толко проС мъж, ако имам 3 висши и 4 чужди езика).
2. Да започне да пуска перални, да пазарува и чисти наравно с нея.
3. Да започне да СИ плаща сметките в апартамента, в който живее ( защото от първия постинг разбирам, че вероятно мама и тате ги плащат - нямал бил сметки там, което няма как да стане, ако дори и ден прекара там.)

# 863
Мен в днешно време би ме било срам и да съм с мъж със средно. Хайде, да се е развил в дадена сфера, да има компетенции и стаж бих била ок, ще знам, че според CV-то би могъл да намери сходна работа при проблем, но този човек няма никакъв стаж, работил е само в семейната фирма и е необразован. Абсурд. На всичкото отгоре и сметка ѝ държи. Наистина, не те разбирам Яна, не знам какво виждаш в него, от тук писалите вероятно и никой друг не знае.

# 864
Аз не мисля ,че има значение какво образование ,важното е ,че към нея не е ок и не се чувства добре.

# 865
Да, добро обобщение от Nephrite. Странно е как Яна, която се е изградила сама като личност и е работила и учила едновременно, е била впечатлена от разглезено дете като приятеля си. Че и смята, че споделят общи възгледи - както беше отбелязано по-рано, желанието за семейство не може да се нарече специфичен общ възглед, защото масово хората го имат. Но се разминават по толкова важни неща като отношение към образованието, към парите, към домашните любимци и на нея това не й прави впечатление. Как не се отвращава от човек, който й прави забележка, че не харчи повече за дрехи, след като този човек много добре знае, че са имали неравен старт в живота? И да вярва, че това е добър, разсъдлив мъж...
Налъгал я е отначало. А знаеш какви сме жените - някой ако го видим отстрани може и да кажем че много не става, но я ако си е "мойто" - тогава бива оправдан по всякакви начини, жените предимно сме много лоялни същества в това отношение. И често се случва и пред себе си да намираме оправдания и извинения за неща дето по принцип не са приемливи. И на всеки друг бихме го казали веднага. И след като човекът си е затвърдил вече позициите, тя е инвестирала време и емоции, започва да я действа вече не чак толкова любовно... почва да му е крива за нещо, да не е достатъчно добра в друго нещо и прочие. Има си и термини за това дето не искам точно тук да ги намесвам че се преекспонират толкова много напоследък че за нищо ги нямат хората.

# 866
Оплете се в лъжите си Яна. Забравя какво е писала и лъже ли лъже. Темата е за ключ.

# 867
Три висши и четири езика ми звучат като изхвърляне. Ако наистина ги има надали са на добро ниво. Четири езика не се учат ей така, три висши са 12 години. Но все пак и да ги няма пак заслужава добро отношение.

# 868
  • София
Това, че работи в семейната фирма, не значи задължително, че е некомпетентен, че няма умения и че не си е изработил заплатата, въпреки липсата на висше (предполагам има средно, просто авторката бърка. Без средно и книжка не може да има). Лошото е, че нищо не говори това да е така. Мъж със заплата близо 10к оставя родителите да му плащат сметките в апартамент, който има от тях. Оставя приятелката да му плаща режийните и консумативите след като на практика самоинициативно се нанася в апартамента й (за това инициатива не му е липсвала, между другото). Не може дори да си направи устата да й предложи помощ в момент, в който не е добре със здравето. Изглежда сякаш човекът си живее безгрижно на гърба на близките си. Или му липсва всякаква емоционална интелигентност и адекватност в отношенията с половинката. Вероятно е комбинация от тези.

# 869
Мда, една млада мацка, с няколко висши,
няколко  езика, и вече стъпила на property ladder, освен, че трябва да продължава да   се самоусъвършенства, прехвалифицира и развива, че да тръгне по белия свят, докато най накрая намери мъж на своето ниво, то нищо чудно, всички свестни вече да са заети.. Или да е минала 40...Щото, нивото на всеки е различно, само в бг мама всичко е от хай, по хай.

Общи условия

Активация на акаунт