Събирам ли червени знаменца?

• 40 056
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 885
На мен точно ми се връзват и ми разясняват ситуацията последните уточнения.
Аз не разбиране как не мога еди кво си да си позволя и съвети за разпределение на финанси съм получавала точно от хора, които никога не са се грижели за нищо и доходът им не е зависел от техните усилия.

# 886
Оф, предавам се.
И аз не знам вече кво да мисля. Явно с всички описани черни черти, за да остане с него,  го бива само в едно - тънката част Wink
Иначе не виждам смисъл от такова вкопчване.
Моят праг на търпимост би се изчерпал на втория месец. Окончателно.
Някой да чака на моите грижи, финанси, благоразположение, без да си мръдне пръста...
Яна, ти си знаеш.
Но грешиш Smiley

# 887
Той със средно взима три пъти нейната заплата и има два имота, тя с езици и висшета взима малко над средното за София и половината пари са за ипотеката.

Животът е кучка... 😀

Животът е както човек сам си го направи! Simple Smile

Затова никой от моите завършили познати не мисли за връщане в БГ, защото ще работи за малко над средното и, най-вероятно, точно за такъв шеф, мамин златен със средно. Не им минава през главицата подобна мисъл дори 😅

Яна има проблем със самочувствието, да работи върху това вместо върху връзката с мамин златен.

# 888
Е, хайде сега, това че той взима три пъти повече от нея не е заради това, че сме в България, в чужбина все едно няма богати синчета със средно образование на шефски постове, взимащи тройно повече от учили и трудещи се хора. Не е толкова закъсала Яна - има си заплата над средната, има си апартамент, покрай здравословните проблеми е назад с финансите, но това може да се случи навсякъде и на всеки. Както са казали някои, проблемът е в самочувствието й - няма смелост да прекрати връзка, в която е инвестирала толкова, напълно нормално е. Затова си смуче от пръстите някакви негови качества. Пожелавам й да събере кураж и да скъса с това момче.

# 889
По темата за самочувствието - от дете съм с ниско такова. Вече като по-голяма четох книги по темата, говорех с хора - нищо не се променяше. Докато не се влюбих истински в човек, който успя да ми вдъхне сили и да ми промени мисленето - без да ми се налага или нещо такова. Оттогава вярвам в трансформиращата сила на любовта, колкото и лигаво да звучи. 😀

Много хора са ми споделяли, че именно партньорът им е вдъхвал увереност и кураж. Хората сме така устроени, че без обич сме за никъде, затова ми е много болно за хората, които още като деца са били лишени от нея.

Подозирам, че и затова дамите с житейски опит във форума пишат, че в любовта нещата трябва да се случват леко и лесно, без съмнения, без "борба". Само тогава идват и плюсовете в личностната настройка.

Не знам дали приятелят на авторката я кара да се чувства уверена и сигурна, да се развива като личност. Откъм битовата страна ясно, че го е закъсал... 😀 Това, че се е питала и терзала дали заслужава X и У, също може да е знак за нивото на тези отношения. При мен например заради онзи човек тези въпроси отпаднаха. Simple Smile

# 890
По темата за самочувствието - от дете съм с ниско такова. Вече като по-голяма четох книги по темата, говорех с хора - нищо не се променяше. Докато не се влюбих истински в човек, който успя да ми вдъхне сили и да ми промени мисленето - без да ми се налага или нещо такова. Оттогава вярвам в трансформиращата сила на любовта, колкото и лигаво да звучи. 😀

Късметлийка си голяма, поздравление.
Казвам го, защото почти винаги жените с ниско самочувствие привличат кофти мъже. А също е не разпознават червените знаменца. Не и докато не стане късно.
Просто си имала късмета да срещнеше читав мъж.

# 891
Благодаря. Simple Smile

Наистина е до късмет. Но при мен има и друг фактор - винаги съм имала силен идеализъм (или пък наивност?) по отношение на любовта и колкото и да не съм се харесвала, не съм искала да търпя простак или връзка с насилие например, за да "не съм сама". Имала съм някаква идея в главата си как се държи човек, когато наистина обича истински. На мен това ми се струва голям препъни камък, когато от отчаяние или самота търпиш унижение. Често съм го наблюдавала.

Силна интуиция винаги съм имала. Зорът наистина е да си намериш човека.

Винаги съм обичала котки и не ме е било страх да умра с няколко. 😂😂😂

# 892
Такъв анализ се извърши на същността и духовността на Яна, че сигурно и тя не може да се познае GrinningGrinningGrinning

Силно се надявам да не чете повече, щото аз на нейно място бих си прегризала вените от ужас!

За тези, които си мислят, че образУванието е нещо велико - ми не е. Особено на днешно време е тотално девалвирано. Май е необходимо само за шофьорска книжка... Не, че има файда от него и тогава де...
Ако не ти щрака реленцето и 6 висши да имаш, все ще си глупав. Само дето ще имаш нЕкаква тапия.
Казвам го от позицията на собственик на такава тапия от 30 години, да не си помислите, че защитавам неимането ѝ заради собствена липса Grinning

# 893
  • Down south
Може ли някой да ми обясни какви разговори се водят между жена с 3 висши, придобити в чужбина + 4 езика (?!?! - ами, всичко това предполага някакъв много широк кръгозор, богат личен опит и добра обща култура) и мъж, с основно (?!?!?! WTF ?!?!?!) образование, на работа при мама и тате?
Извинете, това вече ми звучи много нереално.
Видях, че има изписани страници и този път вместо да питам, какво става около авторката, реших да чета.

Написаното от теб се припокрива с моето мнение.
Как умна, интелигентна и високо образована жена стои във връзка с човек,  който освен парите, които  на родителите си, друго едва ли има.
И този човек с основно образование си позволява да държи сметка и дава наставления на една образована и успяваща дама, свързани с процедури, дрехи и каквото там още изисквания имаше в началото на темата.
Знам, и на мен ми се зави свят от последното изречение.

# 894
То и затова по-рано написах, че трябва да имаш цел с тая "тапия". Събирачи на дипломи и аз познавам.
На умните хора дипломите им носят пари и реализация. Има хора, които искат виШУ просто.

П. С. Понеже не съм цитирала, поста ми е към gerata. Образованието не е нищо особено за тези, които имат тапии и не ги използват (тоест са избутали нещо). Моето образование е нещо особено, защото съм положила усилия, тесен специалист съм, ползвам го и ми носи пари. Маминият не може да дойде да го работи, ако ще техните да са министри.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 20:42 от sorscha

# 895
Мале мале, то станало вече мазало в тая тема.
И аз да се включа в общия хор недоумяващи за основното образование. Че то в днешно време само определени малцинствени групи са само с такова. Поне средно завършват нормалните хора. Че и парите му всъщност се оказали пари на мама и тате Joy смях в залата Joy то сигурно и апартаментите му са толкова негови... И остава въпросът защо образована жена с професия би търпяла подобно отношение от човек нива под нея... Rolling Eyes

# 896

Моето образование е нещо особено, защото съм положила усилия, тесен специалист съм, ползвам го и ми носи пари. Маминият не може да дойде да го работи, ако ще техните да са министри.

Твоето образование явно има стойност. Чудесно! Да си щастлива с ползването му! Адмирации!
И аз си изкарвам хляба с моето, а и съм го изкарала с труд, но хора, които са получили същото в последните години даже нямат идея за какво им е. Както и да е.
Написах го, защото някой написа, че даже не би комуникирал с някой, който няма висшУ.
Щото образованието прави кръвта синя, нали...

# 897

Написах го, защото някой написа, че даже не би комуникирал с някой, който няма висшУ.
Щото образованието прави кръвта синя, нали...

А стига бе. Кой е този потребител?

Има неща не са до образование, ама хич.
Такива боклуци с дипломи познавам.
Имах една работа, там всички със средно, производствен цех. Аз и колежката от офиса  си бяхме само с висше.
Страхотни хора като цяло, никакви интриги, голямо разбирателство.
Рядко може да намери човек такъв екип.

# 898
Аз ще го играя адвокат на дявола и ще кажа, че Гейтс и Зукърбърг също са със средно... 😀😀😀😀

# 899
То не е до образованието, а до някаква мисъл да имаш - що е това където го учиш, трябва ли ти, ще го работиш ли.
Не съм сноб. Аз съм казвала, че съм доучвала тенденциозно, тоест виждам, че това ще ми носи доход и ползи, иначе за какво да се хабя, кожената книжка не ме грее да я прибера в шкафа.
Ама да учиш филология и да не знаеш за какво ти е, пък и да ти предлагат работа по специалността, а ти да си харесваш работата като продавачка, ми не го разбирам това. (примерът ми е вдъхновен от реален случай на дама, която родителите и се изсипаха сума ти парички, щото и не беше много упорита, завърши все пак с помощ и зор, предложиха и работа по специалността, но тя отказа, защото не си представя да е това, пък и продавачка си е ок)...

Общи условия

Активация на акаунт