Събирам ли червени знаменца?

• 39 974
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 960
Много е деградиращо това  с търсене на партньор до не знам си каква възраст, с не знам си какво образование и т.н. Реално това са фактори, които и с малко не гарантират читаво семейство. Никой не си търси човека, ами търси някакви и аз не знам как да ги нарека неща и накрая нищо. Един човек, който иска връзка, ще си търси партньор, не хомо сапиенс, който само да изпълнява определени функции.
Има и заварчици, има и кранисти, има и машинисти (за БГ не знам), който си взимат доста добри пари, повече от обсъждания мъж и т.н. И положителното на този тип професии е, че ако нещо стане със сектора и трябва въпросният човек да си търси нещо, обикновено е  по-гъвкав и намира решение. Цял живот в офисче и изведнъж нещо става, и край, малцина ще започнат по-мръсна работа временно докато се оправят нещата, по-скоро биха се депресирали.

# 961
Ми някои хора пък никога не са "търсили".. Scream що трябва да се търси.. нещо не схващам. Живееш си там, срещаш хора, ако с някой нещо се харесате и така. Кво е това "търся си мъж/жена"? То дане е търся си домати на пазара... Rolling Eyes

# 962
Има хора, които си търсят. В един момент, обикновено след 30, като те завърти живота - работа/вкъщи и нямаш външни социални контакти, то посредством соц. мрежи тип Тиндър си е живо търсене.

# 963
Каквото и да си говорим, без целенасочено търсене рядко има резултат. Трудно ще е някой да те залее случайно с кафе на улицата и да се влюбите. Колко пъти се заговорихте с някого случайно след студенстките години? Даже вече и суперкрасивите студентки не знам дали ги заговарят ей така, в бара. Всичко живо е в сайтовете за запознанства и хората изгубиха навика да общуват наживо. С много късмет - някое запознанство в голям офис с много млади хора може да се получи, всичко друго е онлайн.

# 964
Да, защото са се срещнали в 20те си.. или по-рано. Мъжете, ако могат, в повечето случаи ще изберат момие в 20те си (преки наблюдения).
Ау, ау, чакайте, аз съм момиче в 20-те си, ние право на мнение нямаме ли? Повечето сме с връстници с няколко години разлика, даже знам такива, които си падат по по-малки. Някъде макс 5 години разлика се върти. Единствената, за която се сещам, която би предпочела голяма възрастова разлика, ще е защото ще се надява на $$$. 🥴

Момите, които не сме от село, не умираме за 40-годишни, спокойно... 😀😀😀

PS. Позната на 24, много яка мадама, се занимаваше с един почти 40-годишен, даже беше и публична личност мъжът. Обясняваше й по чат колко е прекрасна, красива, негова, какво ще й прави, накрая като стана дума за срещи, духна. 😂

PS2. Сега, и мен са ме сваляли мъже с 10-15, че и 20 години разлика, приятелки също са имали взимане-даване. В 90% от случаите минимум говорим за мухльовци, които наистина са на нивото на една тепърва навлизаща в зрелия свят мацка. 😀

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 16:50 от Анонимен

# 965
А, то това само по чат щото е голямо "занимаване"... на голи приказки всеки го вади по цял лакът Joy
Ще ме прощавате че съм толкова образна, просто изцвилих с глас при мисълта че на някой дето вече е завършил училище това му е "занимаването", камо ли на 40 годишен Grinning

# 966
Persona7, 20-годишните рядко се връзват на някой чичко на по 35-36 г., но все пак това не спира 35-36 г. да се пробват и да се хвърлят на младички момичета, вместо на 35-36 г. своя връстничка. Не че не се хващат и с жени на своята възраст, но виждам към тях малко по-друго отношение - над по-младичката биха треперили сякаш една идея повече, докато 35-36-годишната малко я третират като "тази пък за да е на тези години сама, значи нещо може би не е наред, я много да не се раздавам, тя на всичко ще е доволна". Не се замислят, че същото важи и за самите тях.

А и ти говориш от позицията на 23-24-годишните, след 25 г. нещата се променят и е напълно нормално в работна среда момичета да си намират мъже над 35 г.

Каквото и да е положение, нищо не трябва да спира авторката да остави този нейния мухлек. Човек живее за едната чест, колко по-лошо може да е да останеш сам от това човекът, който уж те обича да гледа безразлично как нямаш пари за изследвания и вместо да ти даде, да те обвинява в лош финансов мениджмънт.

# 967
Ами нека се пробват, щом имат надежди. 😂

Повечето семейства, моето, на приятели, сега хората от социалния ми кръг, които се женят, са с макс. 5 години разлика. Бях гледала някакво проучване за САЩ, че средната разлика за семейство е около 3 години, тези със сериозна разлика са по-скоро изключение. Не, че не може да има такива щастливи връзки. Но ако някой иска да е с млада мацка, само защото си мисли, че по-лесно ще я манипулира и ще я нагажда към себе си - мерси много.

Сега ще видим след 25 какво ще стане, но допускам, че въпросните 35-годишни все пак ще са далече от образа на Ганьо с ракията и салатата.

Не, бе, аз нямам против голяма възрастова разлика, ако наистина е любов, издразних се, че те си били "избирали" (в днешно време ми се струва, че все жените избират, впрочем) + че много добре знам, че не търсят млади момичета заради богатата им душевност.

PS. Как ще й треперят, то ще е смешно... Защото не малко 30+ жени са по-борбени, оправни и успели. Като двойката от темата. Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 17:07 от Анонимен

# 968
Фокуса е обратен. Всеки се пробва там, където знае, че ще мине. Това е. Възрастта е до там, че с опита “се минаваш” по-трудно. Нормално мъже да се пробват на младички. Тя една жена на 30-35 тоя театър вече го е играла. Трябва да е доста креативен за да я впечатли. Докато една млада и “необлизана” се сещам за много начини да я впечатлиш. Сори, и ние сме били млади.
Обаче Мая, няма как да го разбереш това с търсенето, а търсене си трябва. Има професии, когато не срещаш нови хора, по барове не ходиш, приятелите ти са обвързани … Къде срещаш партньор? Ако си разумен и неотчаян човек не заговаряш и не търсиш сред всеки, който ти се е усмихнал или ти е казал дума. Къде срещаш?

# 969
Persona7, и ти си права. То даже не става въпрос за възраст, а за цена на брачния пазар. Младостта е само един от факторите някой да се котира добре на този пазар, но има и други. Аз в началото на темата мислех, че е права да му дава шанс, защото тя не даваше никаква конкретика и той изглеждаше по-добра партия. След последните разяснения обаче стана пределно ясно, че няма смисъл да седи с него. Щом не бърза за деца, да пропилее още година, но не виждам голям смисъл.

# 970
Фокуса е обратен. Всеки се пробва там, където знае, че ще мине. Това е. Възрастта е до там, че с опита “се минаваш” по-трудно. Нормално мъже да се пробват на младички. Тя една жена на 30-35 тоя театър вече го е играла. Трябва да е доста креативен за да я впечатли. Докато една млада и “необлизана” се сещам за много начини да я впечатлиш. Сори, и ние сме били млади.
Именно! С възрастта една жена все повече може да провиди зад маската на почти всеки мъж и разпознава игричките и мотаенето от воле. Такива неща вече първо вече не могат да те излъжат, второ те дори не са ти интересни като игра. На малко след 40 г. съм, обвързана, но и да не бях - нямам никакви нерви и търпение да се занимавам с недорасляци и нарцисисти.

# 971
Обаче Мая, няма как да го разбереш това с търсенето, а търсене си трябва. Има професии, когато не срещаш нови хора, по барове не ходиш, приятелите ти са обвързани … Къде срещаш партньор? Ако си разумен и неотчаян човек не заговаряш и не търсиш сред всеки, който ти се е усмихнал или ти е казал дума. Къде срещаш?
Мене ако питаш, аз никого не срещам понеже нЕам желание. Като ми дойде желанието, ще срещна. Аз вярвам в законите на привличането. Демек, не търся, а привличам и което е за мен знам, че самО ще ме намери Wink

# 972
Какви са тези момчета на 36... Те към чичковци вървят вече

# 973
Нали стана дума, че всичко живо се измести в Tinder и подобни приложения. Познавам хора, които даже съпрузи си намериха там. Simple Smile Нооо жените са много капризни и претенциозни, а мъжете съвсем не подбират. За час жена ще събере 100 лайка от куцо и сакато, а тя ще прегледа 1000 профила преди да си хареса някой. И не без основание, ако някъде има тема за изцепки от такива приложения, ще мога да я напълня цялата с неща, които съм виждала. 😂

Впрочем в днешно време заради интернет и глобализацията младите жени ми изглеждат по-наясно с реалността. Ние си говорим за токсични взаимоотношения, нарцисизъм, red flags и прочее от години. Днешните тийнейджъри ми изглеждат още по-напред с материала, отколкото когато ние бяхме на техните години. Светът вече за 10 години може да се промени ужасно много.

Днешните мъже, които не умеят да се котират (разбирай - не уважават жените, досадни са, неприятни са и дори най-милата не иска да им даде шанс поради изброените причини), неслучайно са толкова кисели. Вече и младите жени се впечатляват трудно. Не живеем във времената, където ако нямаш мъж, си обречена на мизерия и социално самоубийство. Всеки иска любов, романтика, разбиране, подкрепа, но и все повече чета за жени, които предпочитат да са сами, от това да са робини на някое мамино синче например. Авторката на темата тук май същото каза.

# 974
Именно! С възрастта една жена все повече може да провиди зад маската на почти всеки мъж и разпознава игричките и мотаенето от воле. Такива неща вече първо вече не могат да те излъжат, второ те дори не са ти интересни като игра. На малко след 40 г. съм, обвързана, но и да не бях - нямам никакви нерви и търпение да се занимавам с недорасляци и нарцисисти.
Като във вица “Аз може буквите да не ги виждам от близо, но идиотите ги разпознавам отдалеч” 🤣

Общи условия

Активация на акаунт