Професия учител - 19

• 45 682
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте,  с магистратура по изобразително, каква допълнителна специалност може да се изкара? Вече имам СДК по Технологии и предприемачество.
По едно време се замислих за магистратура по История, но след това ще ми трябва и педагогическа правоспособност, и става едно дълго и протяжно учене и писане на дипломни, не намирам особен смисъл.

# 136
Здравейте,  с магистратура по изобразително, каква допълнителна специалност може да се изкара? Вече имам СДК по Технологии и предприемачество.
По едно време се замислих за магистратура по История, но след това ще ми трябва и педагогическа правоспособност, и става едно дълго и протяжно учене и писане на дипломни, не намирам особен смисъл.

Защо не направо СДК  "История"...

# 137
  • София
Няма как да станеш учител по история, без да си завършил преди това история. Или пък може?! Това съвсем ще ме застреля.

# 138
  • София
СДК "Учител по история" съм виждала в Търновския университет и е онлайн. Има и в Софийския , и в ЮЗУ.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:39 от ellarose

# 139
  • София
Може. Вече много не са историци, а филолози и географи.

# 140
50 лв. - с допълнително споразумение към трудовия договор
Там нейде, чисто. Не, че Директорът не може да посочи повече.

# 141
  • Добрич
При нас плащат на външен човек да поддържа сайта на училището. Съответно там се качват само задължителните документи.

Създадох и поддържам безплатно училищната Фейсбук група и там качвам (само аз) информация  (текст и снимки) за всички инициативи, събития и пр.  Понякога (най-вече при началните класове)  ползвам готови снимки на колегите, но най-често снимам лично... Например миналата седмица  ходих да снимам изпращането на 10. клас.
В предното училище, където работих освен Фейсбук групата, която създадох и поддържах, бях направила и сайта на училището, а освен това помагах за Админа и помагах на колегите при IT затруднения.  Естествено безплатно. Това беше бонус към 28-те разпределения, по които работех, заради слети паралелки и пътуването в 6.20 ч. всяка сутрин.

# 142
Някой ще се пробва ли за директор на новите конкурси?

# 143
Нашето училище е в списъка на РУО-то ни. Молим се и се кръстим директора да спечели, защото се чуват някакви слухове за кандидати, които щели да си сменят учителите.

# 144
Много е неприятно това, дано си остане.

# 145
Каквото е такова. Едва ли има други луди, които да пътуват по час в посока.

# 146
Всяко зло за добро, може да си намериш нещо по-близо и по-добро😘

# 147
Новият директор няма да махне без причина учители, които са на постоянен договор. Не е толкова лесно. Някой ниско висящ плод - може би. Но да сменя всички е абсурдно.
Всички имаме страх от ново и неизвестно.
Вероятно всичко ще бъде наред.Кпето стане, нека е за добро.

# 148
Нашето училище е в списъка на РУО-то ни. Молим се и се кръстим директора да спечели, защото се чуват някакви слухове за кандидати, които щели да си сменят учителите.

Стискам палци за теб да се случи най-доброто, но замисли се реално, как ще смени всички учители. По мои спомени ти си в училище в малко населено място и пътуваш доста време до там, това се отнася и за колегите може би, от къде ще намери изцяло нов колектив този нов директор. Не, че е невъзможно, но е малко вероятно.

# 149
Злодеида, ти нямаш ли необходимия стаж за кандидатстване? Така и така пътуваш, защо не се пробваш?

Общи условия

Активация на акаунт