Професия учител - 19

• 45 695
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Новият директор няма да махне без причина учители, които са на постоянен договор. Не е толкова лесно. Някой ниско висящ плод - може би. Но да сменя всички е абсурдно.
Всички имаме страх от ново и неизвестно.
Вероятно всичко ще бъде наред.Кпето стане, нека е за добро.
Аз имам пресен опит, но в детска градина. Новият директор в рамките на по-малко от година подмени почти целия персонал - и учители, и мед.сестра, и лели. По собствено желание си тръгнаха.

# 151
Подмяната на стария персонал от нов директор става най-често "по собствено желание" ( по взаимно съгласие). Не може, разбира се, да  бъдат махнати всички, но си има лостове да се притискат  хората и сами да пожелаят да си тръгнат.

# 152
Новият директор няма да махне без причина учители, които са на постоянен договор. Не е толкова лесно. Някой ниско висящ плод - може би. Но да сменя всички е абсурдно.
Всички имаме страх от ново и неизвестно.
Вероятно всичко ще бъде наред.Кпето стане, нека е за добро.
Аз имам пресен опит, но в детска градина. Новият директор в рамките на по-малко от година подмени почти целия персонал - и учители, и мед.сестра, и лели. По собствено желание си тръгнаха.

Така може. Връщам си думите назад.

# 153
Има ли някой, който е учил СДК в СУ за учител по математика. Бих искала да помоля за малко информация за курса и изпитите - как протичат? Може и на лично съобщение. Благодаря предварително на отзовалите се! Лека и спокойна вечер!

# 154
Злодеида, ти нямаш ли необходимия стаж за кандидатстване? Така и така пътуваш, защо не се пробваш?
Нямам го. Изискването е минимум 5 години педагогически стаж и магистратура, която аз нямам.

# 155
Има ли някой, който е учил СДК в СУ за учител по математика. Бих искала да помоля за малко информация за курса и изпитите - как протичат? Може и на лично съобщение. Благодаря предварително на отзовалите се! Лека и спокойна вечер!
Аз изкарах СДК в Търновския. Писала съм и преди в темата, че не съм особено очарована (с изключение на 2 от преподавателите).

# 156
Здравейте,
Присъединявам се и аз като един бъдещ учител в детска градина, остана ми още мъничко да завърша магистратура.
Искам да попитам знаете ли дали в детските ясли вече се назначават педагози, поради липса на медицински сестри?
Благодаря предварително!

# 157
Ох, направо като чета и се плаша.
Разглеждам обявите и обмислям да започна да си пускам документите , но при мен има едно голямо НО.
Завърших 2007 г. , оттогава до сега никога не съм работила като учител или поне не в България.
Работила съм в български училища в Англия и така целият ми стаж е само от чужбина .
Направо се чудя, дали да кандидатствам някъде и дали ще ме вземат насериозно , търсят ми стаж , който  мога да представя като трудов договор или служебна бележка , но не и като стаж в трудовата книжка.
Какви са вашите наблюдения със такива кандидати без стаж?
Имам ли някакъв шанс? Става въпрос за Бургас .

# 158
  • Майничка
Тези български училища към МОН ли са били? Ако да - те са си редовен педагогически стаж.

# 159
  • София
Здравейте,  с магистратура по изобразително, каква допълнителна специалност може да се изкара? Вече имам СДК по Технологии и предприемачество.
По едно време се замислих за магистратура по История, но след това ще ми трябва и педагогическа правоспособност, и става едно дълго и протяжно учене и писане на дипломни, не намирам особен смисъл.
СДК "Учител по история" съм виждала в Търновския университет и е онлайн. Има и в Софийския , и в ЮЗУ.

За останалите университети не знам, но от Софийския ми казаха, че с моето образование директно сдк не може. Нужен е исторически профил.

# 160
Тези български училища към МОН ли са били? Ако да - те са си редовен педагогически стаж.
Да, към МОН са, но от МОН ми отговориха, че “  в българските неделни училища не се придобива учителски стаж.”

# 161
Здравейте,
Пиша с молба да ме насочите, ако знаете от къде да си купя оризова хартия. Бакалавърската ми диплома се слепва и се размазва мастилото в горещините. Казаха ми да отделя листата с тази хартия, но никъде не намирам. Благодаря на всички, които ще съдействате! Лека и спокойна вечер!

# 162
  • Майничка
В книжарници за хоби материали, тип Слънчоглед. Търси паус хартия.
В краен случай, временно става и с хартия за печене.

# 163
  • София
Здравейте,  с магистратура по изобразително, каква допълнителна специалност може да се изкара? Вече имам СДК по Технологии и предприемачество.
По едно време се замислих за магистратура по История, но след това ще ми трябва и педагогическа правоспособност, и става едно дълго и протяжно учене и писане на дипломни, не намирам особен смисъл.
СДК "Учител по история" съм виждала в Търновския университет и е онлайн. Има и в Софийския , и в ЮЗУ.

За останалите университети не знам, но от Софийския ми казаха, че с моето образование директно сдк не може. Нужен е исторически профил.
Във ВТУ имат магистратура по история за неспециалисти и е 3 семестъра. Обучението е редовно и задочно. Успех с начинанието!

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 21:36 от ellarose

# 164
Да, към МОН са, но от МОН ми отговориха, че “  в българските неделни училища не се придобива учителски стаж.”
Няма логика. А какво се придобива?

Общи условия

Активация на акаунт