Професия учител - 19

• 46 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
У наше училище има колега, който води само технологии и предприемачество и само той не е достатъчен, ами и още един допълващ колега има.

# 691
У наше училище има колега, който води само технологии и предприемачество и само той не е достатъчен, ами и още един допълващ колега има.
Вероятно имате много класове и паралелки. Сега замествам в едно малко училище и колежката по история води предмета, за да си допълва часовете.

# 692
  • София
Не би трябвало, а и не е редно, след като си историк, да ти изискват СДК по ГО. Ако те принудят от ръководството, то е защото е незапознато с правилника. Миналата година директорът каза, че ГО имат право да го водят историци, философи и географи с дипломата от бакалавър. Да са се променили нещата не вярвам, не съм проверявала нови правилници.
Ако пък толкова желаеш/принудят, то запиши си СДК "учител по история", покажи си дипломата по история, за да ти признаят всички изпити, и ще се явиш само на изпит по дисциплината "гражданско образование", но според мен са излишни 1,400 лв на вятъра. Тази дисциплина е изцяло за допълване на норматив.

# 693
Колежките по изобразително изкуство и музика също заместват по ГО.

# 694
  • София
Моля дайте съвет - ако имате час по предмет ООП с дете СОП в индифидаулна форма, но детето не дойде по някаква причина как е правилно да се отбелязва часа - 1. взет и непроведен или 2. взет и се пише отсъствие на детето (което подлежи на извинение с мед. бележка, какго се отразяват отсъствията на децата в класовете).
В първия случай часа се влачи и може да се вземе едва когато  детето е в състояние да си вземе часа. Във втория се нанася темата за съответния час и се продължава нататък.

# 695
Моля дайте съвет - ако имате час по предмет ООП с дете СОП в индифидаулна форма, но детето не дойде по някаква причина как е правилно да се отбелязва часа - 1. взет и непроведен или 2. взет и се пише отсъствие на детето (което подлежи на извинение с мед. бележка, какго се отразяват отсъствията на децата в класовете).
В първия случай часа се влачи и може да се вземе едва когато  детето е в състояние да си вземе часа. Във втория се нанася темата за съответния час и се продължава нататък.
Една година само водех такива часове. Реших вместо тема "Темата ще бъде взета на .....(Датата на следващия час)."

# 696
Здравейте , има ли такива от вас, които са водили или ще водят групи за занимания по интереси? Имам няколко въпроса да задам, ако може на лично съобщение. 🙂

# 697
Здравейте! Имам запитване относно размера на брутното трудово възнаграждение на педагогическите специалисти без трудов стаж, т.е. на тези, които тъкмо влизат в системата след завършено висше образование. По-конкретно, интересува ме дали лице, назначено на длъжността „учител“, се назначава на минимална заплата или има случаи, в които даден преподавател да се назначава на малко по-висока заплата от минималната. Наясно съм, че минималното брутно трудово възнаграждение за длъжността „учител“ е 1853 лева. Задавам този въпрос от любопитство, за да разбера каква е практиката при заплащането на начинаещ учител. Благодаря предварително за отговора!

# 698
Здравейте! Имам запитване относно размера на брутното трудово възнаграждение на педагогическите специалисти без трудов стаж, т.е. на тези, които тъкмо влизат в системата след завършено висше образование.
 Каква е практиката при заплащането на начинаещ учител. Благодаря предварително за отговора!

Всичко зависи от конкретното училище и директор. Приятелско момче започна тази есен като начинаещ учител по програмиране със заплата 1960лв. Без 1 ден трудов стаж до момента.

# 699
  • Някъде по Дунава
Здравейте , има ли такива от вас, които са водили или ще водят групи за занимания по интереси? Имам няколко въпроса да задам, ако може на лично съобщение. 🙂
Питай.

# 700
Индивидуалната форма е съобразена с възможностите на учениците. В Школо от миналата година има два бутона

Съответно когато ученикът е на училище се нанася взетата тема, а когато отсъства -маркираме часа като непроведен.

# 701
Аз водих миналата година и тази ще водя също, но в гимназиален етап.

# 702
Здравейте, колеги има ли тук в групата някой, който се е явявал за придобиване на 4 ПКС в ТУ Варна?

# 703
При нас, когато ДСОП отсъства, използваме бутончето за непроведен час и съответно не ни се заплаща. Аз от петък имам два такива часове.

# 704
Здравейте, колеги има ли тук в групата някой, който се е явявал за придобиване на 4 ПКС в ТУ Варна?

Здравейте, аз се явявах миналата година. Ако мога нещо да помогна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт