СМГ "Паисий Хилендарски" - 15 тема

• 67 838
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да, аз затова питах дали в темата има други родители, чиито деца са били в Шумен. Иначе си е там публикацията. Изчезна за малко, но е там. https://www.facebook.com/share/p/1BcZxgGZuo/
ПС: Днес вече изчезна съвсем.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 09:59 от esma

# 571
  • София
Това за Шумен ли се отнасяше?

# 572
Не виждам публикацията във фейса, но трябва да се провери верността на твърденията.

# 573
Да, аз затова питах дали в темата има други родители, чиито деца са били в Шумен. Иначе си е там публикацията. Изчезна за малко, но е там. https://www.facebook.com/share/p/1BcZxgGZuo/

Не мога да намеря поста, да не са го махнали окончателно? Иначе се сещам за една учителка по програмиране, дето има проблем с нервите. И в нашия клас имаше оплаквания. Макар, че дъщеря ми никога не е била в нейна група за преки впечатления, но й се носи славата сред родители.... Та да не е я имам предвид?

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 12:26 от teg

# 574
На мен ми липсва в поста частта, в която си взимат детето от гарата и говорят с учителя. Защото излиза, че не са говорили с учителя, а са изпляскали нещо онлайн направо. Което е възможно, но ме кара да гледам на поста с известни резерви.

# 575
На мен ми липсва в поста частта, в която си взимат детето от гарата и говорят с учителя. Защото излиза, че не са говорили с учителя, а са изпляскали нещо онлайн направо. Което е възможно, но ме кара да гледам на поста с известни резерви.
По това, което прочетох останах с впечатление, че тази история е разказана от детето на майката. Факт е, че постът изчезна още снощи. Видях, че Елисавета Белобрадова беше писала коментар майката на детето да се свърже с нея…

# 576
Да, има такива дете на състезанието. Просто се чудя защо няма в поста част, в която разговарят с учителя.

# 577
  • София
Моето дете беше с групата в Шумен. Нямаше да ми разкаже нищо, защото не споделя. Но има на телефона програма и го видяхме, че седи цял час на Централна гара. Обясни точно това, което пише и в поста. Каза ми го преди да съм видяла поста.
Не зная дали е говорено с учителя, но той е поканил всеки родител, който иска, да се свърже с него. Аз не съм била на гарата, защото детето ми вече се движи само.

# 578
Вампирче, а каза ли дали е била въпросната госпожа? Много спорна личност е:) от една страна изглежда, че като ниво на обучение е доста добре и децата има много какво да вземат от нея. От друга страна явно изпушва на моменти.... Истината е, че на тази възраст децата вече не се връзват много, ще го разказват по между си и ще се смеят. Самият учител обаче се компроментира така и става за смях, олеква като авторитет.

Свободни съчинения правя разбира се, просто ми хрумна веднага за нея като прочетох. Може изобщо да не е замесена жената, затова питам Вампирче дали детето е казало кой учител.

# 579
Не знам нищо за случая, но честно да си кажа не се изненадвам. Не веднъж съм писала, да може би кофти късмет, но моето дете изтегли късата клечка с почти всички учители. По история дамата (не мога да я нарека учител, защото й липсваше всякакъв педагогически подход), която до обяд беше сърдита на себе си, следобяд на целия свят. Три години абсолютно безпочвено ги тормози и в деня преди НВО БЕЛ на малкото деца, които бяха на училище написа двойки, защо и как не стана ясно. Госпожата по БЕЛ след ясната заявка още септември месец на 7 клас, че няма задължение да ги готви за НВО последния час ги напръскала със светена вода за късмет ( ако не беше тъжно, щеше да е смешно). По мат хоспожата (предполагам всички ще се сетите коя е) изкарваше децата на дъската да обяснявят задачите от новия урок ... и за учителя по физика мога да понапиша доста, но няма смисъл. Надявам се наистина четящите да добият обективна представа.

# 580
Да, има такива дете на състезанието. Просто се чудя защо няма в поста част, в която разговарят с учителя.
Сигурно не е за пред хора това, което са му казали.
И ние страдахме от подобен развилнял се дивак-учител, пенсионер, математик, гуру, заслужил учител и т.н., но в друго училище, не в СМГ.  Аз сега си давам сметка, че бавно реагирах навремето,  и не достатъчно ефективно, нямах доверие на детето тогава.
Но с такива трябва да се реагира веднагически. Всяко смотаване на случая и потулване води до по-лоши последствия.
Майката правилно е писала в мрежата. Дано има последствия

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 11:13 от Априлски душ

# 581
  • София
Вампирче, а каза ли дали е била въпросната госпожа? Много спорна личност е:) от една страна изглежда, че като ниво на обучение е доста добре и децата има много какво да вземат от нея. От друга страна явно изпушва на моменти.... Истината е, че на тази възраст децата вече не се връзват много, ще го разказват по между си и ще се смеят. Самият учител обаче се компроментира така и става за смях, олеква като авторитет.

Свободни съчинения правя разбира се, просто ми хрумна веднага за нея като прочетох. Може изобщо да не е замесена жената, затова питам Вампирче дали детето е казало кой учител.
Да, разбира се, че ми каза кой е учителят. Не е госпожа Рачева и е учител, от когото моите деца са били доволни от обучението. Не бях чувала някой да се оплаква от този учител.
Напоследък все по-често чувам за учители, на които не са им издържали нервите. Винаги се оказват от водещите учители, които дават всичко от себе си, а насереща не получават адекватен отговор. И какво ще постигнем ако съдим учителя, а не постъпката му. Ако не е този учител, кой ще прави цялата организация и ще придружава отбор от 100 деца? Виждала съм как се грижат за децата и г-жа Рачева и другите учители, които се занимават с тях. Същото се получава и с учители по друг предмет. Перфектни учители, ама не лигавят децата достатъчно.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 11:16 от Вампирче

# 582
Рачева беше на голямото ми дете, леко е куку, но такова нещо не е в стила и. В това училище като цяло има проблем с учителите по информатика и изобщо с информатиката.

# 583
Не знам за кой учител става въпрос, но явно нещо не са му издържали нервите. Принципно преподавателите по информатика са ок, струват ми се спокойни и уравновесени.

# 584
О, разбирам,  сега добрият учител леко си е изтървал нервите и е пострадало чуждото дете, не вашето и съответно, проблем няма, случва се. Щом вашите са си добре, проблем няма. Спокойно и на вашето като се случи, другите ще си кажат така.

Общи условия

Активация на акаунт