Защо са такива лицемери?

• 10 005
  • 164
  •   1
Отговори
# 135
  • В страната на мечтите.
Аз започвам да си мисля че авторката е като една моя позната, която никога не хваща нюансите на нещата, ако й кажеш шега тя те гледа странно, започва да пита защо това било така, защо онова било онака и като й кажеш, че това е просто шега и тя продължава да не схваща, а да не говорим ако й кажеш примерно, както някой нагоре каза, че е луда защото е отишла там и тя не разбира, а се хваща за думата луда и мисли че я обиждат, не схваща че това е просто израз и никой не я обижда по този начин.

# 136
Явно затова ме мислят за куку. Те се чудят как да избягат от селото, аз се навирам.

# 137
Заради детето е. Ако и той има дете, още повече.

# 138
Явно затова ме мислят за куку. Те се чудят как да избягат от селото, аз се навирам.
Чудят се разбира се, колкото и да са вързани там, все им се иска да видят градчето зад гърба си.

# 139
Да бе сигурно е точно заради това. 😉 Според мен всичко идва от тебе и държането ти, а не че животът те е завъртял еди как си.

# 140
Това е комплекса на селяндурите. Налагало ми се е и на мен за кратко да живея при роднини в малко градче. Е, няма такова критикарстване каква майка съм, как детето ми било с  пуловер през пролетта, как не съм го научила на нищо, защо още не говорело и не било на гърне. Не поглеждат себе си какви торби са станали. Млади момичета по 85 килограма. Завист се нарича. Като видят, че си от София и край, намразват те по презумпция. Наричат те сноб, надута, високомерна и каквото още се сетиш. Висят от сутрин до мрак в едно умряло кафене, където дори сандвичи не се предлагат, гледат свирепо като от вампирите от "Здрач" и обсъждат. Клюки на килограм. За една приятелка бяха измислили клюката, че е наръгала приятеля си с нож.
Бях отишла при една приятелка на село на гости(тя там пришълка) . Ние сме на едни години, та една баба казала че тя парясница а аз съм и дъщеря от първия брак🤣. Чак толкова не младея, кой знае за мене какви глупости се говорят.

# 141
  • София
Явно ти харесва.

# 142
Щом ще живееш природосъобразно, отивай при бабите, питай как се топи мас и как се прави сапун. Как се колят и скубят кокошки. Как се правят компоти в казан. Как се пекат чушки на ламарина. Развърти се из двора- цветя, зарзават, животни 👍. Издой кравата, козата, раздай мляко.
Да видиш как ще те приемат.

# 143
Щом ще живееш природосъобразно, отивай при бабите, питай как се топи мас и как се прави сапун. Как се колят и скубят кокошки. Как се правят компоти в казан. Как се пекат чушки на ламарина. Развърти се из двора- цветя, зарзават, животни 👍. Издой кравата, козата, раздай мляко.
Кой  иска да прави това? То и бабите не искаме.

# 144
Ами тя е отишла там заради природосъобразния начин на живот. Бабите не искат, но знаят как 🫠
А тя това иска, аз поне така го разбирам. Това са си привилегиите на селския живот

# 145
  • София
Иска само да си измисля тук, това иска.

# 146
Лошо ли е? Има си и плюсове. Ягоди, домати, птички чуруликат, паркоместа. И много минуси де(хората,транспорта липса на работа и още и още).Не съм като тия дето живеят с газени лампи и чакат плодовете да си паднат сами че да ги ядат. Не ги и знам какви са тия направления, секти и подобни.

# 147
Бяс ме хваща от спомени и носталгия на не видели село.  Днес пак се изказах , че не се трае. Къща в планински район и ахкане ,как пустее и сме си загърбили наследството ,как демократите взели на хората тракторите и  ги продали,  не ми се повтаря още. Като почнат за селски домати , розови, ти иде да им пратиш  и получат пюре ,че тези  холандци ни  тровят с пластмаса.
 И да му разправяш, че се търси траен сорт да стига магазините в град не,  ами държава и континент далеч от нивата, няма полза.
 За всичко е  така.
 А авторката  като е толкова ранима душа и  от поглед страда,  да знае,  че е така навсякъде.
 И отдавна.
 Мен сестрата на свекърва ми пита дали с нея съм спала , първата вечер там, че не било хубав ден  за ...и аз не знам за какво вече.
 За лягане, четвъртък ли е било.
 Петък ли.
 И те разкостват всякакви ,  и на сватбата ме измъкна свекърва ми от едни, питаха...о то не на моята , на етървата, че от балкана и  с много китеници, сигурно ги изядоха молците вече. Дали имам китеници и не знам какво още.

Да имах този акъл тогава, ама го нямаше.

Тя да се тревожи за доходи, защото скоро ще и свършат парите и става двоен проблемът. Зависимост. Жена без доходи е  само по себе си проблем.

# 148
Не е лошо, щом те влече. Давам само идеи как да се впишеш. Първият ми мъж беше от малко градче. Та имам представа. С уговорката, че само на гости сме ходили. Исках свеки да ме хареса, та само влоших положението, когато веднъж я видях , метнала на един ченгел яре да го обработва, та я попитах " Ти ли го ОБЕЛИ" 🤣.
 Тя ми обясни натъртено, че го е одрала.
Все такива ги вършех, ама не ме и влечеше. Веднъж ме остави да варя пуек, пълнен, в един казан. Каза да му вържа краката. Да, бе, да. И го видях как величествено се разкрачи над капака. Ей такива преживявания имах. Как да се впиша. Ми никак не успях.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:55 от tays

# 149

Точно така! Природосъобразно е не да пиеш кафе цял ден с цигарката в ръка из тревясалия ти двор, а да садиш домати и да гледаш кокошки.

Имам няколко познати, които наследиха от баби къщи в крайните и скъпи квартали на София. Ама къщурки, стари и схлупени. Природосъобразно се хвалят, че живеят и питат : "Ах, как живеете в тези кутии". Аз пък се чудя как живеят в тези тревясали дворове, в единия ъгъл с винкел, другия си си нахвърлял други боклуци. То природосъобразността не е като живота в апартамент, трябва си и яка работа.

Общи условия

Активация на акаунт