Защо са такива лицемери?

• 9 991
  • 164
  •   1
Отговори
# 30
Какво значение има защо са лицемери, взимай си детето и се махай от този Туин Пийкс.

# 31
Имала съм сблъсък с такива хора, опитах се да се впиша, въпреки че не живеех в населеното място. Не става, ти за тях си пришълец. Не гледат добре като говориш с тях, не гледат добре и като ги отбягваш... Все си крив няма смисъл. Те дори не са лицемери, манталитет е. Най-страшното за тях е "селския съд" и одумването, по този начин се опитват да те накажат, а дори не осъзнават колко е абсурдно. Лошото е, че дори когато дойдат в големите градове се опитват да се наложат, напълниха се градовете с такива.

# 32
  • Някъде там
На мен ми се стува че много предубедено и едностранчиво звучи всичко.
Наясно съм че в малките населени места повечето говорят, но чак така както го описваш ми звучи че ти си единствената нарочена и мразена там.
Как така няма никой който да не е "лицемер". Като отиде там опита ли да се приобщиш? Не се ли сприятели с един роднина поне ?
А той какво мисли по въпроса?
Ти сподели ли му как се чувстваш, за да решите проблема заедно?

# 33
Ние с мъжа ми се преместихме от София в село, без да познаваме никого в него. Еми аз подмятания не съм чула, не съм усетила лоши погледи и коментари. 100% е имало, то хората си клюкарят, ама чак така. Сигурна ли си, че съседите коментират тези неща или роднините не те одобряват за сина си и искат да те изгонят? Ако ми кажат кой съсед го е казал това, директно следващия път бих го попитала кога е спал с мен, че да съм к***. Освен да е някакво турско, помашко село/малък град и затова така да обсъждат жена с дете от предишен брак.

# 34
Чакайте сега, разликата е от земята до небето, когато става въпрос за родно място и то на мъжа. Едно е да отидете с мъжа на непознато и за двамата място, може да поклюкарстват, ама голяма работа. Ама момчето на баба Сашка, което са го гледали напикано да доведе някака си с дете под званието 'гадже'? То това си е чист скандал.

# 35
  • София
Чакайте сега, разликата е от земята до небето, когато става въпрос за родно място и то на мъжа. Едно е да отидете с мъжа на непознато и за двамата място, може да поклюкарстват, ама голяма работа. Ама момчето на баба Сашка, което са го гледали напикано да доведе някака си с дете под званието 'гадже'? То това си е чист скандал.

Абсолютно!

Помисли какво влияние ще има това върху детето ти. Ти си възрастен човек, криво ляво се преживяват подмятанията, но детето с какво е заслужило това? В момента то бива ограничено от приятели, от среда, предполагам едва ли нивото на образованието също би било особено високо. Каква работа има дете в подобен град, където нито то, нито майка му биват приети?

Много вярно. Авторката трябва да помисли над това.

И да, не е лицемерие. Просто е манталитет. Като добавим и както каза savii_ "Момчето на баба Сашка" да доведе к...ата, дето има дете от някой си (ауууу). И те действително те смятат за такава. Просто, защото за тях е немислимо да се разведеш, може онзи да е алкохолик, побойник, луд... седиш си с него и си кюташ. Развод -(аууууу),

# 36
  • Melmak
Съжалявам, че минаваш през това, авторке.

Според мен няма шанс да се впишеш. Много е трудно да си израснал в голям град и да отидеш в малък. Особено в родния град на мъжа.  Там си го знаят и познават, ти си някаква пришълка с дете. Не е нужно да е Рибново, че да те гледат така. В някои малки общности са много затворени, ако отидеш за 1-2 дни ще се правят на гостоприемни и мили, но да не бъркаме туризма с емиграцията.
Никога няма да се впишеш там, даже не знам детето ти как се чувства.

# 37
Аз в такова малко населено място съм чувала коментари кой как си простира прането, даже и гащите му се виждали... срамота. Чувала съм и да се коментира кой как застанал, кой как си кръстосал краката. Останах изумена. А ти отиваш с дете на такова място, наистина е огромен скандал за тях. Повод за дъвка с месеци, ако не и с години.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 17:08 от Jane122

# 38
Те някои са направо ненормални, скоро един мой братовчед ми сподели, че не е виждал баба си от няколко години, защото с приятелката му не са женени и тя нямало да я приеме дори на гости. Какво да кажа, ходи им обяснявай на такива хора. Иначе и интернет ползват, смятат се за модерни, ама...уви.

# 39
Цял един град злодеи. Сериозно ли?

# 40
Не са злодеи, манталитет се нарича. Просто да израснали и възпитани така, за тях ти си ненормалния и натрапника.

# 41
  • Варна
Кой знае кое диво село е, че и сигурно с поне една трета турско население. Вероятно на маминия златен са му гласили някоя местна булка и сега са бесни, че той не я е взел, а докарал пришълка, с която няма брак, че и с доведено дете. Сигурно миличкия има етаж от къща и като е завъртял главата на авторката я е подмамил да отиде там да живее, уж "природосъобразно". Реалността е лъснала веднага. Авторке, отвори си очите, че ти си проблемът, и детето ти също. Никога няма да ви приемат. Изобщо не знам защо седиш там щом имаш къде да отидеш. Оставяй дивия балканец да си живее природосъобразно и да си оножда булката, която са му избрали. А ти си взимай детето и се махай, тия няма да се променят и много ще патиш.

# 42
  • София
Не са злодеи, манталитет се нарича. Просто да израснали и възпитани така, за тях ти си ненормалния и натрапника.

Аха.
Работя с деца от етноса, ходя в квартала понякога. Нормално ли те се струва една стаичка, около 12кв. метра, вътре 6 човека, няма тоалетна (в повечето има отстрани дупка), няма топла вода (вода се топли на печката и така се къпят), на улицата с..е кон и вони, та се на трае?
Едно хлапе маса време не идва на училище, накрая дойде и обяснението бе: "Ми нямах леген да я изкъпя, намерих и я доведох".
За мен и теб не е нормално. Но за тях е. И те нямат никакви намерения да променят нещо, защото така са свикнали. Децата им също ще са така, защото така са свикнали, така са възпитавани и за тях е нормално.

Кой знае кое диво село е, че и сигурно с поне една трета турско население. Вероятно на маминия златен са му гласили някоя местна булка и сега са бесни, че той не я е взел, а докарал пришълка, с която няма брак, че и с доведено дете. Сигурно миличкия има етаж от къща и като е завъртял главата на авторката я е подмамил да отиде там да живее, уж "природосъобразно". Реалността е лъснала веднага. Авторке, отвори си очите, че ти си проблемът, и детето ти също. Никога няма да ви приемат. Изобщо не знам защо седиш там щом имаш къде да отидеш. Оставяй дивия балканец да си живее природосъобразно и да си оножда булката, която са му избрали. А ти си взимай детето и се махай, тия няма да се променят и много ще патиш.

Не е задължително да е турско, анголско или норвежко село. Просто си е село, в което МАНТАЛИТЕТЪТ  e различен от нашия.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 17:20 от Светулчица

# 43
Тази тема звучи като поредният опит за цирк големия готин град срещу малкото гадно село.
Предвид постовете на авторката, май съм склонна да споделя мнението на местната търговка.

# 44
Вижте, авторката не даде пълна информация. За много неща може само да гадаем, няма полза от това.
Ясно е само, че не се чувства добре.
Трябва да се знае какво мисли мъжът й, дали детето не иска да се върнат, дали тя не е как  да кажа... по серт жена, която не й мига окото да постави всеки на мястото му. Това обаче в малките населени места е като бомба със закъснител.
Защо я наричат к****? Само за това че има дете? Или за друго?
Мъжът й имал ли е брак, има ли деца? Ако да, може да я виждат като "развали семейство".. заради някакви очаквания да се възстанови статуквото с предишна партньорка.
Изобщо какъв съвет очаква?
Манталитетът не е като в София, ясно е. Но и в провинцията има чудесни хора. Въпросът е кой си, какво очакваш, там ли ти е мястото, искат ли те...
Но на първо място бих поставила дали за детето й е добре. И се разбра, че не е.

Общи условия

Активация на акаунт