Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 072
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Да, ясно за какво говорите. А то с разширени езици се води от 1 клас - пълна пародия.
Била съм в родителски съвет с родители от гимназиалния. Отделно децата имат каки, батковци, движат заедно, познават се.
Училището има много достойнства, но нивото на преподаване не е сред тях. Въртележката от учители не спира на прогимназиално ниво, смените са ежесрочие, понякога 3 учители за 1 година.
Нямам претенции да познавам преподавателите по френски и японски, но общото ниво на общо-образованЕ там не е високо.
Не знам защо определяте като “пародия”. Едното ми дете е с френски - който поиска, се яви на Делф за началните нива и си го взе с много висок резултат само на база училищна подготовка. Другото е в начален етап с корейски и въпреки различните учители, ги запалиха по езика, даже беше избран за еднократна корейска стипендия. За общата подготовка в прогимназиален етап си важи принципа “който иска да учи - учи” и му се получават нещата, както навсякъде. Оплакванията за смени на учители са повсеместни, даже сред “елитните” гимназии…

# 511
Дори и да приемем, че по френски сте случили на учител, няма да ме убедите /а и няма смисъл да се лъжем/, че по останалите предмети е нормално да се сменяти учители всяка година и по-често. От нашия клас 5 деца се преместиха междувременно, заради неудовлетворително ниво на обучение. 5 деца от 30 ми се струват немалък процент. Останалите сме си го мислили само Simple Smile

Извинявам се на останалите, че се разговорихме за едно училище.
Досега съм си мълчала и не съм коментирала, реагирах на това, че бе наречено езикова гимназия.
За бала, с който се влиза, 18то е вероятно е най-добрия избор и никого не искам да отказвам.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 22:03 от Doro

# 512
  • София
Doro мен ме вълнува имате ли ученик в гимназиален етап и от там ли давате мнение за гимназиалния етап на 18то. Защото тук мога много на напиша за 119 ,при две деца в начално,едното минало и основно,но си мълча за средното в 119,защото нямам личен опит за него..
Ясно силно разочарована сте от 18,но пак ще попитам имате ли опит с гимназиален етап и какъв е той?

# 513
Отговорих, четете
Честита Европейска Купа на всички, които подкрепяха Испания!

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 23:56 от Doro

# 514
  • София
Боже, какво е това ЕЖК? Simple Smile

Аз пак да питам, че видях различни мнения. При записване на ученик в 8 клас, който няма 14 и л.к, задължително ли е присъствието или може само майката

# 515
Може само майката
Боже, какво е това ЕЖК? Simple Smile

Аз пак да питам, че видях различни мнения. При записване на ученик в 8 клас, който няма 14 и л.к, задължително ли е присъствието или може само майката

# 516
Има ли някой приет в 31 во с ИЕ/АЕ?

Дъщеря ми е в 31во с Немски. Тя си избра тази паралелка в 31во и това ѝ беше първо желание след ФЕГ, 1ва и 2ра АЕГ. Ще се пробваме на второ класиране за езиковите, но най-вероятно там ще си остане.

Ние сме в 31во с ИЕ/АЕ и много се чудим какво да правим, ако не успеем да стигнем по-нагоре.

# 517
То нямате много опции за чудене ако не успеете да стигнете по-нагоре. Или се записвате или играете на трето.

# 518
  • София
Мнения за 33, 36 и 121?

# 519
Има ли някой приет в 31 во с ИЕ/АЕ?

Дъщеря ми е в 31во с Немски. Тя си избра тази паралелка в 31во и това ѝ беше първо желание след ФЕГ, 1ва и 2ра АЕГ. Ще се пробваме на второ класиране за езиковите, но най-вероятно там ще си остане.

Ние сме в 31во с ИЕ/АЕ и много се чудим какво да правим, ако не успеем да стигнем по-нагоре.
Днес записах дъщеря си по първо желание ИЕ/АЕ в 31 во. Тя е щастлива ,аз също. Край на тази лудост и ваканцията започна официално. Късмет ,каквото и да решите.

# 520
Между 1 и 2 класиране колко се променя балът? 2 точки, 10 или 20? Имате ли някаква идея.
Горе долу питам

# 521
горе-долу различно

# 522
  • София
Между 1 и 2 класиране колко се променя балът? 2 точки, 10 или 20? Имате ли някаква идея.
Горе долу питам
Никой не може да каже все още...
За ориентир, прегледайте инфото на сайта на Дидева. Там се вижда движението на точките за миналата година.
Но пак - може да падне, а може и да не падне. Зависи какви са желанията на класираните деца.

# 523
  • София
Предните години с макс 10-11 точки, но тази според мен е много различна и ще видим...

# 524
Скрит текст:
Дори и да приемем, че по френски сте случили на учител, няма да ме убедите /а и няма смисъл да се лъжем/, че по останалите предмети е нормално да се сменяти учители всяка година и по-често. От нашия клас 5 деца се преместиха междувременно, заради неудовлетворително ниво на обучение. 5 деца от 30 ми се струват немалък процент. Останалите сме си го мислили само Simple Smile

Извинявам се на останалите, че се разговорихме за едно училище.
Досега съм си мълчала и не съм коментирала, реагирах на това, че бе наречено езикова гимназия.
За бала, с който се влиза, 18то е вероятно е най-добрия избор и никого не искам да отказвам.
Doro, съжалявам за лошия ви опит досега, просто исках да дам и различната гледна точка. От другата тема видях, че сте доволни от 1-во класиране и пожелавам успех на девойката! Relaxed
И понеже подкрепям вашето твърдение "Kids first, parents second" се съобразих с това, което в нашата ситуация някой би сметнал за "похабен бал", стигащ за много училища. Обаче както вече бях писала нашата наборка има само 2 желания - 9 ФЕГ (не й достигат 7 т.) и да си продължи в 18-то с ФЕ, само това попълнихме... Живот и здраве ще давам после отзиви и за гимназиалния етап Simple Smile

Успех на всички деца! А за родителите - Beers и да дишаме по-спокойно вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт