Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 080
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Това означава, че последното прието дете е с този бал и е момче. Ако вашият бал е близо, значи имате шанс.
дано...
Но не се ли гледа спрямо бал момичетата?
Ако е без квоти, гледате бала изчислен за Вас в системата за паралелката и сравнявате с най-ниския за цялата паралелка

# 496
  • в града на вечния купон
443,5 е бал момичетата
437,5 е момчета ,които е най ниския
434,25 е нашия
Друго също гледам от 2023 и 2022 на 3то класиране бал за момичетата е ,,0,,.
Аз си го обяснявам, че не е кандидатствала девойка за паралелките.
Искам да Благодаря на всички, които ми отговарят .В никакъв случай не отправям обвинения или да се оплаквам.
Притеснена съм и е напълно възможно да пропускам някои детайли.

# 497
Скрит текст:
443,5 е бал момичетата
437,5 е момчета ,които е най ниския
434,25 е нашия
Друго също гледам от 2023 и 2022 на 3то класиране бал за момичетата е ,,0,,.
Аз си го обяснявам, че не е кандидатствала девойка за паралелките.
Искам да Благодаря на всички, които ми отговарят .В никакъв случай не отправям обвинения или да се оплаквам.
Притеснена съм и е напълно възможно да пропускам някои детайли.

Ако училището е без квоти, нямат никакво значение колоните с момчета и момичета и какъв е бала, с който са класирани. Който е с по-висок бал без значение на пола влиза.
В случая минималния бал е 437,5

# 498
Благодаря Dalil!
Значи има надежда!

# 499
Благодаря Dalil!
Значи има надежда!

Да със сигурност има смисъл, защото тези, които кандидастват там, вероятно и в по-високобалови кандидатстват и има накъде да се качват в желанията си. Но ако си класиран в СМГ или испанската, то няма накъде по-нагоре, особено ако правилно си подредил желанията.
Иначе ето пример за квотово класиране. Първото училище, което ми попадна взех. Виж за каква разлика става дума в точките между момчета и момичета. Такива са правилата на училището за прием, справедливо или не, това  е положението. Лично аз предпочитам смесени класове, с поне 1/3 присъствие на другия пол.
Ние също ще играем на второ класиране и ни делят 5-8 точки от други по-желани паралелки. Ние сме около 400 бал и тук предполагам ще има по-голямо движение. Но къде ще ни класира системата не мога да предвидя. Питах сина ми ок ли е с всяко от по-горните желания, защото ако мръднем напред, край с училището на което сме били класирани първия път.

# 500
Всички имаме някакви драми.
Моята ЕГ не иска, за там бал437 има.
Прети сме в 18то корейски.
Дано 2ро класиране има разместване.
Искрено пожелавам Всички да имаме късмет и драмите да ни приключат .

# 501
При нас беше много шарен избора на паралелки - СГСАГ, НПМГ, банковата, китайски или японски, искаше и той Джон Атанасов, дори с рисуване училищата бяха в списъка, езиковите не бяха на такъв фокус. Но аз му викам, като нямаш ясно изразено желание е по-добре в някоя езикова да идеш и без това чуждите езици, които учи не са ти дори на средно ниво. Ако влезеш например пътно или водно строителство, ти ще учиш много усилено предмети за тази професия, а другите предмети  ще имат по-малко присъствие. И 12 клас като ми кажеш неща това, а искам да ставам доктор, адвокат или програмист, кво ще те правя....такива случай колкото щеш.
p.s. Aз съм фен на корейските драми(сериали) и само от гледане съм научила поне стотина израза и думи. Но аз нямам дарба за езици, иначе досега да съм го научила. Наясно съм, че сега е много модерен език и целия свят е луднал да го учи. Но китайския ми се вижда по-прагматичен, но и най-труден.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:01 от dalil

# 502
18то не е езикова гимназия....

# 503
Скрит текст:
Здравейте майчета, успех на всички приети и чакащи 2ро класиране. Може ли някой да сподели мнение за 93то у-ще? Детето искаше с руски език и след като не ни стигна бал за 133 сме приети там РуЕ+АЕ Профил Национална  сигурност. Другата възможност ни е отново там Криминология и Криминалистика. В 10кл. започват по-сериозно да изучават дадените профили-предмети изглежда интересно и различно, но по-скоро ме вълнува като цяло дисциплината как е и преподаването нивото на обучение?

В кръга на шегата, звучи ми като да ги готвят за шпиони и контрашпиони или за КГБ Smile
Иначе интензивният английски не е особено добър. По БЕЛ имаха някакъв млад учител, фитнес-маниак, инстаграм-звезда, който им свири на китара.
Не ми звучи никак добре, но реално нямаме никакви шансове нагоре с 3те паралелки от 133СУ. За сега след 2ро класиране ср записваме пък ще дебна директорско класиране евентуално, макар младежът да е доволен от това място. Баткото ни влезна на 1во класиране в Джон Атанасов много ентусиазирани бяхме всички, мога от опит да споделя, че само името му  е ....нито се учеше както трябва нито оценки и знания. Завърши мин година и не пожела да продължи нищо общо с компютър или технически университет. Тук не се месих изобщо каза руски и това 93то след 133то.....аз подскачам той доволен само се моля на спокоен клас и все пак някакъв натиск за учене, а не съвсем лежерна работа 😪
Скрит текст:
119-то е по-доброто в района, не го ли писахте?

# 504
  • София
18то не е езикова гимназия....
Разбира се че не е.Но е с традиции  от десетилетия в интензивно преподаване на езици.И въпреки че няма задължението за предоставя нейтив преподаватели и предмети на съответния език ,го прави.Също като езиковите гимназии. (Дори в 9 клас 18-о имаше нейтив по френски език,а Фег не ...).Така че,хубаво е да се проучва и сравнява конкретна паралелка или учебен план ,а не да се говори общо ...

# 505
Тоест си го казваме ЕГ, защото някой е сравнил една паралелка. Ок, ок.
Ей така загубихме 7 години в 18то, щото ЕЖК, че се учели езици, и аз я послушах.

# 506
  • у дома...
Тоест си го казваме ЕГ, защото някой е сравнил една паралелка. Ок, ок.
Ей така загубихме 7 години в 18то, щото ЕЖК, че се учели езици, и аз я послушах.
Сани говори за 18-то в прогимназиален и гимназиален етап. 4 години начално, 3 години основно и 5 години средно образование. Програмите през различните етапи са различни. Вие 7 години средно ли сте учили? Или начално + основно?

# 507
  • София
Казвам просто че заложеното в името не гарантира качеството Wink и 203 и 33 ги водят ЕГ , ама що няма напива натам.....?!?

# 508
Да, ясно за какво говорите. А то с разширени езици се води от 1 клас - пълна пародия.
Била съм в родителски съвет с родители от гимназиалния. Отделно децата имат каки, батковци, движат заедно, познават се.
Училището има много достойнства, но нивото на преподаване не е сред тях. Въртележката от учители не спира до прогимназиално ниво, смените са ежесрочие, понякога 3 учители за 1 година.
Нямам претенции да познавам преподавателите по френски и японски, но общото ниво на общо-образованЕ там не е високо.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 22:31 от Doro

# 509
  • Sofia
Doro   писахме го ,но по назад в желанията. Този път се съобразих с неговите искания. Каза 133 -то с трите паралелки като първи желания,93-то първо руските после АЕ с руски и аз като войник слушах. С батко му от 5 до 7кл.го бях написала и приет беше в НЕ вярно в квартално у-ще,но той искаше тогава в МАТ. паралелка аз не НЕ и после 3г слушам ти искаше не Аз. Определено дребният във всичко е много по -отговорен от баткото и реших да си го послушам. Той си харесва руски език, от 1кл сам си го учи клипчета, курсове, учебници, има си амбиции в Москва да учи и работи после. Когато аз бях на неговата възраст залитах по хуманитарни науки, а вкъщи беше протест не езикова гимназия. И накрая нито едното нито другото съвсем различно завърших. Само ми се иска да е една идея не разпусната работа в това 93-то ,а поне малко натиск за учене и подходяща обстановка от страна дисциплина 🙏

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 20:51 от katerinia

Общи условия

Активация на акаунт