Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 077
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Има ли някой приет в 31 во с ИЕ/АЕ?

Дъщеря ми е в 31во с Немски. Тя си избра тази паралелка в 31во и това ѝ беше първо желание след ФЕГ, 1ва и 2ра АЕГ. Ще се пробваме на второ класиране за езиковите, но най-вероятно там ще си остане.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:46 от natonkata

# 391
Николина, аз на Ваше място щях  да запиша и момиченцето в 133.
Не знам в тази Вазова на 2ро ако влезе ина ли по-добри перспективи, ако е художник... Но ако няма, по - добре в по-високобалово.
тя рисува, искаше много 51, ама там е висока летва. Ще го мислим уикенда. Но да и аз съм щастлива за 133.
Дали да се пробваме за 35 с ФР или
Френската паралелка в 133 е много силна.
Местоположеноето на училището е топ.
Според мен ще сбъркаш, ако не го запишеш в 133, но ти решаваш.
Успех!

Не забравяйте, че тя каза, че иска да ги раздели.

# 392
  • София
Довечера сме на вилата, сядаме и решаваме. Вазова е супер, защото ще рисува, но е техникъм и е далече, 45 мин с 76, та тя да каже, че искаше да се отдели от брат си, но той пък иска да си е с нея

# 393
Вазова и с метрото не ви далече.

# 394
  • София
Има ли някой в 18-то с ФЕ и ИЕ? Simple Smile Наборката имаше точно 2 желания - 9 ФЕГ (за малко не й стига балът) и 18-то с френски, друго не сме и писали, категорично отказа всякакви варианти, колкото и да “пробутвах” 133 Rolling Eyes Примирих се и се съобразихме с желанието. Иска да подаде и за 2-ро за всеки случай, но вероятно ще си остане в тази паралелка.
Дъщеря ми тази година ще е 12 клас в същата паралелка.Писала съм  в темите назад за училището.Ако има нещо , к оето  те интересува-насреща съм.Честито!

# 395
Здравей. Да, дъщеря ми е приета в 31-во точно ИЕ/АЕ.

# 396
Аз чак сега се включвам, въпреки че ви чета от началото.Понеже моето отроче меко казано се изложи на матурата по математика, за първите три желания писахме трите паралелки в 121 СУ.
Естествено, проверих бала са първо класиране от миналата година за желана паралелка номер 1, който беше 266, а неговите точки бяха 291,5, тоест достатъчно.И се успокоих.До днес, когато отварям класирането-и изненада!Балът от миналата година се е повишил със 75 точки, т.е от 266 е станал 341….Държа да отбележа, че никой не ни е виновен, че резултатът от матурите му  е такъв, не на всеки му върви пустата математика, но според миналогодишните балове си направих кривата сметка , че ще влезе дори на първо класиране, като първо желание.Не ми се струва много редно да има такава такава огромна разлика, защото сметнах балът и на другите училища , които са завишени с около 10 до максимум 50 точки спрямо миналогодишните.
С моя изпържен от сметки, класирания и балове майчински мозък се чувстваме подведени 😄, защото училището наистина ни харесваше, но уви.Поне се оплаках…

# 397
  • у дома...
Дами, бихте ли могли да ми помогнете, не познавам добре софийските училища, а се опитвам да помогна на близък човек.
Детето е прието в 30-то ИЕ, първото му желание беше 105-то ИтЕ. Делят го няколко точки от минималния бал, тоест има голям шанс според мен да влезе на второ. Но сега възникнаха колебания кое от двете училища е по-добрият избор. Имате ли някакви впечатления от тези училища, които биха ми помогнали да се ориентирам.
Аз засега клоня повече към 30-то, но бих била благодарна на информация от първа ръка.
Ако изберете 30-то, няма ли да съжалявате.

# 398
  • София
Аз чак сега се включвам, въпреки че ви чета от началото.Понеже моето отроче меко казано се изложи на матурата по математика, за първите три желания писахме трите паралелки в 121 СУ.
Естествено, проверих бала са първо класиране от миналата година за желана паралелка номер 1, който беше 266, а неговите точки бяха 291,5, тоест достатъчно.И се успокоих.До днес, когато отварям класирането-и изненада!Балът от миналата година се е повишил със 75 точки, т.е от 266 е станал 341….Държа да отбележа, че никой не ни е виновен, че резултатът от матурите му  е такъв, не на всеки му върви пустата математика, но според миналогодишните балове си направих кривата сметка , че ще влезе дори на първо класиране, като първо желание.Не ми се струва много редно да има такава такава огромна разлика, защото сметнах балът и на другите училища , които са завишени с около 10 до максимум 50 точки спрямо миналогодишните.
С моя изпържен от сметки, класирания и балове майчински мозък се чувстваме подведени 😄, защото училището наистина ни харесваше, но уви.Поне се оплаках…

Успокойте се, имате шанс. Миналата година и аз смятах и помагах на приятелско дете, балът се вдигна с 30-40 точки за училището , което уж беше сигурно и не влезе на първо класиране. На второ падна с 30 точки и влезе. При училища в средата баловете падат с доста на второ класиране.

# 399
Наборът е приет в 1 СУ, природни науки АЕ/ИЕ. Точно там бях сметнала че ще го приемат с най-висока вероятност.
Мисля че не е лош избор, но ще се врътнем и на второ класиране, понеже има шанс за 32, 31 и дори за 35 а и трите са ни преди 1 СУ. Така чеее ще чакаме още седмица за второ класиране, но дори и да остане в 1 СУ не съм притеснена. Yum

# 400

Дъщеря ми е в 31во с Немски. Тя си избра тази паралелка в 31во и това ѝ беше първо желание след ФЕГ, 1ва и 2ра АЕГ. Ще се пробваме на второ класиране за езиковите, но най-вероятно там ще си остане.
При дъщеря ми това беше първо желание и в понеделник направо  я записвам. Край , свъши се. Късмет на всички , които отиват на второ класиране.

# 401
  • София
Наборът е приет в 1 СУ, природни науки АЕ/ИЕ. Точно там бях сметнала че ще го приемат с най-висока вероятност.
Мисля че не е лош избор, но ще се врътнем и на второ класиране, понеже има шанс за 32, 31 и дори за 35 а и трите са ни преди 1 СУ. Така чеее ще чакаме още седмица за второ класиране, но дори и да остане в 1 СУ не съм притеснена. Yum

Същата история... А с какъв бал е детето, ако не е тайна, за да смятате, че има шанс за 32 - ро на второ класиране? За природните науки балът за момчета и момичета е почти равен - 430. С колко мислите, че ще падне?

# 402
  • София
Има ли някой в 18-то с ФЕ и ИЕ? Simple Smile Наборката имаше точно 2 желания - 9 ФЕГ (за малко не й стига балът) и 18-то с френски, друго не сме и писали, категорично отказа всякакви варианти, колкото и да “пробутвах” 133 Rolling Eyes Примирих се и се съобразихме с желанието. Иска да подаде и за 2-ро за всеки случай, но вероятно ще си остане в тази паралелка.
Дъщеря ми тази година ще е 12 клас в същата паралелка.Писала съм  в темите назад за училището.Ако има нещо , к оето  те интересува-насреща съм.Честито!
Дъщеря ми е приета също в тази паралелка.
sssani доволна ли е дъщеря ти? Твоето мнение какво е.
Моята дъщеря като си хареса 18то още преди да излязат баловете,все едно си го заплю и въртя сука,така нагласи подредбата,че в крайна сметка или френската или 18-то, с подредбата изолира други училища така,че ми беше ясно,че ще е 18то.

# 403
При дъщеря ми това беше първо желание и в понеделник направо  я записвам. Край , свъши се. Късмет на всички , които отиват на второ класиране.

И при нас това беше най-желаното училище и в понеделник и ние ще записваме.

# 404
  • София
Николина, аз на Ваше място щях  да запиша и момиченцето в 133.
Не знам в тази Вазова на 2ро ако влезе ина ли по-добри перспективи, ако е художник... Но ако няма, по - добре в по-високобалово.
тя рисува, искаше много 51, ама там е висока летва. Ще го мислим уикенда. Но да и аз съм щастлива за 133.
Дали да се пробваме за 35 с ФР или

Нали локацията ви беше от значение ,
133 е топ и като училище и като място.
Не че нещо но 35 като му видя фасадата и ме отказва , макар тва да не е важно.
Но центъра си е мега яко, и все пак 133 е доста добро казаха с ФЕ

Общи условия

Активация на акаунт