Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 229
  • 321
  •   1
Отговори
# 105
Значи, щом като мама е прехвърлила  фирмата на сина си, казваш на мъжа си, бизнеса си в твой, личен, аз в него място нямам като обикновена общачка и продавачка. Оправяй се сам, аз работа ще си намеря, че и за повече пари. Ако иска да работиш наравно с него, да ти прехвърли половината дял от бизнеса, ако смее. Тогава вече, с пълно основание, можеш да й се озъбиш на свекървата, от позиция на собственик., и ти да слагаш метлата пред вратата.

Съгласна съм. Ако бизнеса е на мъжа и, то не би трявало да се позволи на свеки да стъпва.
Да притежава авторката част от бизнеса също е хубаво да изиска.

Една позната така като се омъжи и мъжът и поиска да работи с него, да му помага. А тя си обичаше работата.
В началото даже договор не се сетил да и направи.
Тя седна и си постави изискванията. Не само договор, но и не да е на минималната мз, а на доста повече.
Плюс след години да бъде вписана като съсобственик и да има дял.
Та си изиска хубав договор и осигуровки, плюс е вече съсобственик. Не е малък бизнеса.
Това защото реално ще работи нещо, което много не иска, та е редно според нея да бъде компенсирана.

# 106
  • Варна
Ама нека мама да му стопи нервичките и лагерите на тоя мъж, нека! Тогава може и да вдене някои неща.

# 107
Свекърът къде е в цялата ситуация, да не е починал? Щом бизнесът е прехвърлен на сина и ако свекърът го няма в картинката, то свекървата ги мачка, за да не решат, че могат и без нея. Това е манипулация, която явно действа. Защо не й казвате, когато надига тон, "искаш ли да си тръгнеш и повече да не се връщаш"? Или наистина си мислите, че няма да се оправите без нея?

# 108
Общия бизнес е като общата къща-само проблеми.Писах вече,намери си друга работа,пък ако имаш сили помагай в онлайн бизнеса.Син и майка да се оправят.
Мислете ,че при една криза,бизнеса може да западне ,тогава ще имате друг сигурен доход.
До сега сигурно ти е било удобно,защото децата са били малки и е можело по-лесно за отсъстваш,но вече е време за промяна.
Ако само си мрънкаш,мрънкай си,ние ти съчувстваме.

# 109
Свекъра ми е пенсионер и не му се занимава въобще да идва тук при нас, отсвирил я е отвсякъде, и хора, моля ви, не става въпрос за магазина, и за това на кой е, кой какъв е в него, просто исках да добиете представа, цялостната картина, и това сравнение, което някои дадоха за семеен бизнес и семейната къща на няколко етажа е абсолютно адекватна. Не се жалвам за позиции в бизнеса, не се жалвам, че работя като еди-каква си, питате ме и аз отговарям, просто моят пример е такъв - работното ни място е едно и също, но можеше и да е това с къщата - да живеем заедно, искам да наблегна на отношенията, на начина на държание, на това, че тя разиграва всички ни, прави сте да ме хокате, че нямам характер и да скръцна със зъби, човек като се погледне отстрани вижда и кусурите си, благодаря за което. Може би сте прави, че не скърцам, такъв човек съм, прави сте че трябва да се държа както тя с мен така и аз с нея, пробвала съм, още повече се отравям защото не мога да тая толкова злоба. Най-доброто решение което открих е дистанцията, проблема е че се намираме на едно и също място, това е....и мисля, че някой беше казал колкото по-рядко се виждате по-добре, мисля че сте прави Simple Smile

# 110
Не видях някой да го е споменал.
Авторке, имай предвид, че мъжът ти е син на майка си. Утре ще каже, че те в хранил с този бизнес, а ти не си допринесла достатъчно. По-добре се преориентирай. Колкото и дистанция да спазваш, вие сте заедно и едната от вас трябва да се махне. Свекърва ти няма да го направи доброволно, мъжът ти няма да я махне принудително, а ти имаш все пак някакъв капацитет да успееш и извън това място.

# 111
Свекъра ми е пенсионер и не му се занимава въобще да идва тук при нас, отсвирил я е отвсякъде, и хора, моля ви, не става въпрос за магазина, и за това на кой е, кой какъв е в него, просто исках да добиете представа, цялостната картина, и това сравнение, което някои дадоха за семеен бизнес и семейната къща на няколко етажа е абсолютно адекватна. Не се жалвам за позиции в бизнеса, не се жалвам, че работя като еди-каква си, питате ме и аз отговарям, просто моят пример е такъв - работното ни място е едно и също, но можеше и да е това с къщата - да живеем заедно, искам да наблегна на отношенията, на начина на държание, на това, че тя разиграва всички ни, прави сте да ме хокате, че нямам характер и да скръцна със зъби, човек като се погледне отстрани вижда и кусурите си, благодаря за което. Може би сте прави, че не скърцам, такъв човек съм, прави сте че трябва да се държа както тя с мен така и аз с нея, пробвала съм, още повече се отравям защото не мога да тая толкова злоба. Най-доброто решение което открих е дистанцията, проблема е че се намираме на едно и също място, това е....и мисля, че някой беше казал колкото по-рядко се виждате по-добре, мисля че сте прави Simple Smile

Aз има предолжение да се срещне с психолог.
Мисля, че той по-добре би успял да то обясни ситуация от хора във форума.

Аз лично идея си няма за какво точно ще скърцаш със зъби, но явно всеки има мнение по въпроса.

# 112
Аз честно казано прочетох всичко написано от вас и всичките коментари .Но ще се спра на ваш пост ,е който казвате че седите там в кошмара ,за да запазите менталното здраве на мъжът си ,ами вашето метално здраве, вие имате две двца ,които имат нужда от адекватна майка, а и извинявайте, съпругът ви ,за да е там ,значи се чувства психически добре ,тя си му е майка ,свикнал и е.Не може дс ме обедите ,че той ще си стопи нервната система там без вас.Ако той не иска да е там-няма да е там повярвайте .Не плюя съпругът ви,вие си го обичате нормално е .И аз си обичам моят,но в един момент показах ,че някой неща няма дс изтърпявам повече свързано с майка му ,независимо колко го обичам. Имаме 3 двца 20 годишен брак,обичала съм го повече от себе си,съобразявала съм се 15 год с какво ли не,но в един момент се поразболях,слава богу ме сериозно ,и тогава разбрах ,че на никой не му пука за мен толкова ,колкото на мен трябва ва да ми пука ,и никой не е длъжен да пази здравето и психиката ми,както и Аз неговата. Така че,ако толкова го обичате и искате дс си работите с него ,просто ще трябва стоически да търпите ,защото жената си е такава ,няма и да се промени .Ако ви е писнало найстина ,захващаите се с вашият бизнес, наблегнете там ,и на децата си и си решавате проблема .Мъжът ви пак ще ви обича ,пак ще сте заедно това е .ПО вашият начин, по който искате нещата да станат ,няма да се случат .Приемете го и вземете решение ,тук няма кой знае каква драма .Аз лично ако съм с две образования и с развиващ се онлайн магазин, бих се отдъпнала от тях .Нека видят какво е да разчитат на чужди хора ,заплата на счетоводител ,на продавач ....мисля,  че те доста ,доста повече от вас губят...Успех

# 113
Проблема се решава супер лесно- напускаш и си търсиш друга работа.  Просто и лесно. Мъжа ти да се оправя с бизнеса или каквото е там и да се търпи с майка си. Много по-лесно е отколкото ако ставаше въпрос за обща къща.
Нали не мислите, че всички семейства работят на едно място?

# 114
Ама аз наистина не разбрах този мъж какво прави, освен че е на негово име бизнесът. Писано ли е, да не съм изпуснала нещо?

# 115
Няма да напусне авторката никога. Ако започне някъде наета на договор ще трябва да полага усилия и да се доказва. Сега не й се налага. Ще изпусне парата и ще си продължи по старому.

# 116
Аз честно казано прочетох всичко написано от вас и всичките коментари .Но ще се спра на ваш пост ,е който казвате че седите там в кошмара ,за да запазите менталното здраве на мъжът си ,ами вашето метално здраве, вие имате две двца ,които имат нужда от адекватна майка, а и извинявайте, съпругът ви ,за да е там ,значи се чувства психически добре ,тя си му е майка ,свикнал и е.Не може дс ме обедите ,че той ще си стопи нервната система там без вас.Ако той не иска да е там-няма да е там повярвайте .Не плюя съпругът ви,вие си го обичате нормално е .И аз си обичам моят,но в един момент показах ,че някой неща няма дс изтърпявам повече свързано с майка му ,независимо колко го обичам. Имаме 3 двца 20 годишен брак,обичала съм го повече от себе си,съобразявала съм се 15 год с какво ли не,но в един момент се поразболях,слава богу ме сериозно ,и тогава разбрах ,че на никой не му пука за мен толкова ,колкото на мен трябва ва да ми пука ,и никой не е длъжен да пази здравето и психиката ми,както и Аз неговата. Така че,ако толкова го обичате и искате дс си работите с него ,просто ще трябва стоически да търпите ,защото жената си е такава ,няма и да се промени .Ако ви е писнало найстина ,захващаите се с вашият бизнес, наблегнете там ,и на децата си и си решавате проблема .Мъжът ви пак ще ви обича ,пак ще сте заедно това е .ПО вашият начин, по който искате нещата да станат ,няма да се случат .Приемете го и вземете решение ,тук няма кой знае каква драма .Аз лично ако съм с две образования и с развиващ се онлайн магазин, бих се отдъпнала от тях .Нека видят какво е да разчитат на чужди хора ,заплата на счетоводител ,на продавач ....мисля,  че те доста ,доста повече от вас губят...Успехhttps://www.bg-mamma.com/?action=post;quote=48271758;topic=1671888.105;num_replies=115;sesc=cbf80f4122c56b9e173fd56d0443c49f#office_set

Благодаря ви, мисля, че ме разбрахте най-правилно, благодаря!

# 117
Проблемът е в мъжът ти, той е този, който трябва да и скръцне със зъби. Бабето е смахнато, тя няма да се промени. Трябва да и ограничи влиянието, след като формално е никаква за магазина ви. Той е меката Мария, от там идва проблема. И моята майка е проблемна, но съм я поставил на място още на 18, да дойде да ми се бърка по такъв начин в бизнес делата не ми се мисли на какво ще я направя

# 118
Много малко семейства могат да оцелеят, ако освен, че живеят заедно, работят и на едно място, ако имат друг избор. Около 5 процента, май.
Статистика.
Авторката се е вкопчила в тоя мъж, и в тоя магазин, и в отношенията с майка му, все едно живее в някое тибетско село, до върха на Хималаите, и няма друг избор.
А има.
Въпрос на гледна точка.
Отдолу, или отгоре ще гледаш върха.
Вече ти казах, половината фирма на твое име, и метлата напреки на вратата. Ако толкова ти е жал за мъжа ти. Ако ти е жал за теб си, сменяш местоработата, не е голямо чудо невиждано.

# 119
Ама аз наистина не разбрах този мъж какво прави, освен че е на негово име бизнесът. Писано ли е, да не съм изпуснала нещо?
Той се занимава с разноса на стоките, понеже снабдяваме други по-малки магазини, товари, разтоварва, ходи за стоки от които ние имаме нужда, помага на работниците в подредбата, такива неща, почти не стои в магазина честно казано, и рядко им се срещат погледите така да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт