Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 213
  • 321
  •   1
Отговори
# 225
Синът й толерира нейното участие. Освен това, на 62 тя още не може да се пенсионира. Така че поне докато натрупа възраст и стаж за пенсия, няма къде другаде да отиде да работи, освен във фирмата, която, било сама, било със свекъра е изградила от нулата.

# 226
Аз пък не мога да си представя, че ще работя някъде и няма да говоря и ще се сърдя на шефа си. Бабата не и е колежка, та да обяснявате различни случаи с колеги, които не си говорят 15г. Тя е шефката там, а жената на сина и е персонал.
И за пръв път чувам, че нулата изисквания за заплащане и осигуровки, означава, че милееш за семейния бизнес. Нещо не мога да го асимилирам... Семейния бизнес е за облагодетелстване на семейството. Ако един от семейсъвото е с минимум осигуровки, нула право на мнение и се разболява от нерви всеки ден, този член какво печели от този бизнес... семеен? Или този изтормозен член не е част от семейството, трябва да заслужи място в него?

# 227
Аз пък не мога да си представя, че ще работя някъде и няма да говоря и ще се сърдя на шефа си. Бабата не и е колежка, та да обяснявате различни случаи с колеги, които не си говорят 15г. Тя е шефката там, а жената на сина и е персонал.
И за пръв път чувам, че нулата изисквания за заплащане и осигуровки, означава, че милееш за семейния бизнес. Нещо не мога да го асимилирам... Семейния бизнес е за облагодетелстване на семейството. Ако един от семейсъвото е с минимум осигуровки, нула право на мнение и се разболява от нерви всеки ден, този член какво печели от този бизнес... семеен? Или този изтормозен член не е част от семейството, трябва да заслужи място в него?

Рахат и статукво трудно се изпускат. Особено ако друг го е създал, започвайки от нулата.

Не вярвам стратегията за некомуникация или говорене с една-две думи да не се забележи от околните, от децата най-вече.
Това е тежка маска, едва ли ще помогне за преодоляване на здравословните проблеми.
Дано да не съм права.

# 228
  • гр.Пловдив
15г са много време-ни напред -ни назад ..
Мача се играе,авторката явно е с нерви от корабни въжета щом не е предприела нещо конкретно,...няма и да стане
Неразбориии,семейни скандали и усложняване на обстановката на такъв етап няма да дадат никакъв резултат-всичко ще рефлектира върху децата и мъжът й...С две думи щом е карала толкова време и може,значи ще си кара и занапред по тази схема,всичко извън нея би й донесло много повече тежести и главоболия ..
За 15г ,ако не ти изнася ще се задействаш още в самото начало ...Късно е либе за китка...
Семейството си има табиети и начин на живот,сега ,че на снахата й е дошло времето за равносметка си е неин проблем,като чета никой няма да е съпричастен към жалбите й...ни мъж,ни свекър,...Кучетата си лаят и керванът си върви..

# 229
Стана ясно, че бабата не е шефка. Щом са прехвърлили бизнеса на сина, вече той е шефа.  Това е ключов момент. Тя се разпорежда по силата на навика и чепатия си характер. Но реално не е началник на снаха си, както щеше да бъде, ако беше все още собственик на фирмата, а снахата с договор за счетоводител, продавачка, хигиенистка и каквото там каза. А за служителя е все тая кой е създал бизнеса важен е настоящия шеф, а това в момента е сина.  Ако дойде нов работник дали ще дължи респект на някаква жена, която е бивш собственик и идва от време на време да скандалничи. Нито може да го уволни, нито да му нарежда. На авторката също не може, де факто, но тя и е снаха и е плаха, затова номерата и минават.

# 230
Стана ясно, че бабата не е шефка. Щом са прехвърлили бизнеса на сина, вече той е шефа.  Това е ключов момент. Тя се разпорежда по силата на навика и чепатия си характер. Но реално не е началник на снаха си, както щеше да бъде, ако беше все още собственик на фирмата, а снахата с договор за счетоводител, продавачка, хигиенистка и каквото там каза. А за служителя е все тая кой е създал бизнеса важен е настоящия шеф, а това в момента е сина.  Ако дойде нов работник дали ще дължи респект на някаква жена, която е бивш собственик и идва от време на време да скандалничи. Нито може да го уволни, нито да му нарежда. На авторката също не може, де факто, но тя и е снаха и е плаха, затова номерата и минават.
Свекървата може да не е шефа, но и снахата не е! И след като властта е в мъжа и, а той позволява всичко това, картината става още по-неприятна! Поредния Мунчо пуснал двете жени на арената и наблюдаващ отстрани.

# 231
Ние имаме една възрастна съседка с такъв труден и скандалджийски характер. Тя обаче направо се бие с хората, като не ѝ изнася. Вече не знам на колко години стана, но имам чувството, че е вечна. Сега малко се е кротнала, че явно няма сили да влиза в толкова конфликти, но направо не знам семейството ѝ как я изтърпяваше. На всичкото отгоре внука ѝ дойде да живее при нея със жена си и детето. Не знам как се спогаждат, но не му завиждам на това момиче.

# 232
Свекървата може да не е шефа, но и снахата не е! И след като властта е в мъжа и, а той позволява всичко това, картината става още по-неприятна! Поредния Мунчо пуснал двете жени на арената и наблюдаващ отстрани.

Е това не е много ясно.. 
Как така мъжът й е шефа?
С шефа човек има само работни отношения (изключая изключенията..)
Авторката казва, че обича мъжа си.
Мъжът, който обича обаче, не вижда как се чувства тя, не вижда здравословните й  проблеми на какво биха могли да се дължат.
Е, що за шеф е тогава Мунчо ? Един шеф усеща климата в колектива, грижи се за добрата атмосфера в работата в интерес на бизнеса, не позволява интриги или нелицеприятно поведение.

Свекървата няма нищо общо. Тя е такава каквато е. Най-малкото е създала бизнеса от нула и е дала хляб на син, снаха и 2 деца. Ако не й беше свекърва, едва ли авторката щеше да стои на такава работа при такова отношение.
Или сделката е между свекървата и Мунчо? Фирмата оставена на него, командва обаче свекървата. И двамата доволни.
Само снахата спи.

# 233
Шанън, че тя не е много стара значи.
Охх...а на мен малко ми прилича поведението ѝ като на човек в ранен стадий на някаква деменция или нещо от тоя род. Обикновено такива хиперактивни хора, стават малко злобнички с възрастта. Като не достига вече спортната злоба, я трансформират в чиста злоба.
Аз също в един момент си мислих, че е някаква деменция или нещо от сорта, защото толкова различни настроения я обхващат в рамките на часове, ту си говори нормално и тихо, ту започва да крещи и да казва, че всеки е срещу нея никой не я зачита, после пък почне да издава някакви странни заповеди на колегите - наведи се и ми вдигни фаса, или налей ми вода от машината, ама гледай да не е много студена, отпива и почва да крещи че й се дава нарочно студена вода да я разболеят.....за това си мислих, че има проблем, но после се сещам, че то това си е от както я познавам, просто сега се е умножило по 100...
Не съм срещала подобни характери в живота си, такива които намират проблем във всяко решение както се казва, но имах една леля, по-точно леля на майка ми, та тя имаше подобно поведение, не помня много, просто от тук там съм чувала, но се сещам, че нейните синове тогава бяха взели решение да я пращат по почивки, помня тази бабичка как обикаляше България на шир и длъж, а синовете й бяха спокойни и весели. Майка ми все я питаше Лельо не се ли уморяваш, а тя викаше Неее много добре се чувствам срещам толкова много различни хора.
Та така ...... Явно има решение за такива патии, но не сме намерили нашето

# 234
Шанън, ти не искаш да вземеш твоето решение, затваряш си очите и чакаш феята с магическата пръчка. В горния пост си написала, че синовете са пращали майка си на почивка. Там е разковничето , СИНЪТ да взема решения спрямо майка си. Я той удобно се крие.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 19:40 от ~Боряна~

# 235
Е, как да няма, ето, ти знаеш какво да правиш. Пращайте я по почивки, та да си починете вие.
Не се бъзикам, съвсем сериозна съм. Майка ми така навремето уреждаше карти за почивка на баба ми, нейната свекърва. И първата ѝ работа беше да си покани приятелките на гости и да ги почерпи, че се е отървала от дразнителя. Simple Smile

# 236
Шанън, ти не искаш да вземеш твоето решение, затваряш си очите и чакаш феята с магическата пръчка. В горния пост си написала, че синовете са плащали майка си на почивка. Там е разковничето , СИНЪТ да взема решения спрямо майка си. Я той удобно се крие.
Не взима за съжаление решение, имаше моменти в които й е казвал да стои до обяд например, или да идва ако иска през ден-два, или дори веднъж й предложи да се редуваме седмица аз седмица тя, но тя отказваше, казваше И какво да правя в къщи, тук ми е мястото. После почваше да се оплаква, че се изморява вече, и той пак й предлагаше същите неща, но тя вече избухваше, че сме искали много рано да се отървем от нея...и т.н. и т.н.
Веднъж дори й бяхме платили една почивка от 5дни в Приморско, ей така решихме да я изненадаме, преди 5-6г беше, отначало се съгласи, но после каза, че сигурно сме я искали за нас, но не ни е харесал хотела и за това сме решили да я дадем на нея. Убеждавахме я да отиде понеже всичко е платено, но тя се разсърди, че дори не сме я питали. А тя преди това говореше, че иска да отиде някъде ей така за няколко дни, но уви, пак бяхме лошите.

# 237
Ами щом каквото и да направите, все не сте ѝ угодили - правете каквото си искате и изобщо не се съобразявайте с нея. И наистина - намери си друга работа и ограничи контакта си със свекървата до минимум.

# 238
Е, как да няма, ето, ти знаеш какво да правиш. Пращайте я по почивки, та да си починете вие.
Не се бъзикам, съвсем сериозна съм. Майка ми така навремето уреждаше карти за почивка на баба ми, нейната свекърва. И първата ѝ работа беше да си покани приятелките на гости и да ги почерпи, че се е отървала от дразнителя. Simple Smile
Хахах това с почерпката е забавно, напомня ми на една приятелка, която ни покани на купон когато се разведе, даже имаше торта с форма на книга на която пишеше: Брачно свидетелство, зачеркнато с червен хикс и отдолу с големи червени букви Отървах се!! GrinGrin

# 239
Шегата настрана, но ако обстановката в семейната фирма е такава, може и да се стигне до зачеркнато брачно свидетелство в един момент, и до торта с "Отървах се".

Общи условия

Активация на акаунт