Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 193
  • 321
  •   1
Отговори
# 300
Е то не е голяма драма и метлата къде да стои, ама за авторката и свекървата е препъни камък!
А, като не иска съвети, да вика на полето, а не да пише във форум. Тук всеки и дава съвети според собствения си мироглед. И никъде никой не видях да е използвал и една обидна дума към нея.

# 301
Голяма драма с този магазин. Като открият в полето поредния Лидъл или Кауфланд, всички вкупом ще се насочат там, поне младите. Кварталният магазин ще продава хляб и вафли.
Мой роднина затвори магазина си в Несебър, в собствено помещение, дори и през лятото туристите са в някакъв магазин Пени, Алдо, Жанет скъп и безкрайно зареден,  Лидъл край Равда и Слънчев бряг. Никой не ходел там, освен комшиите за хляб, другото от веригите, няма как да поддържаш бизнес и затваряш.

В малките градчета обикновено няма хипермаркети, ако не са курортни. Най-близката до тях верига сигурно на 30 км разстояние, в Стара Загора. Не е много далеч, но определено не става за ежедневен пазар.

При нас чудесно си просперират местните 2 магазина. Бананите с лепенка от Лидл ги продават за 4 лева килото, а в брошурата са 1.95 лв/кг.

# 302
Така като гледам по скоро са железария и строителни материали, не хранителен магазин. Освен това въпреки схващането, че големите хипермаркети затварят кварталните магазини, много магазини продължават, някои са и доста печеливши.
Другото което беше споменато, бабата не и е шеф на авторката, не и след като е прехвърлила всичко на сина си. Там е само щото я допускат или е възможно да си е запазила дял, но пак не я прави шеф. Ограничават и възможностите да вреди и не и обръщат внимание на скандалите. Майка ми има подобни изблици, макар че повечето време си е в час. Някъде до 19-20 годишен много и се нервих, псувни, блъскане, после вече реших, че няма смисъл и не съм я вземал много на сериозно. Обаче ако ми се бъркаше в работата по описания начин, не че не е опитвала в началото, по добре да не пиша кво щеше да стане

# 303
  • София
Охххх, за РФ също е баба свекървата. Simple Smile
Много ми е интересно и дано авторката да сподели как точно е "прехвърлен" на сина бизнеса? Как е оформено това документално? И майката на трудов договор ли е оставена, на дивиденти ли, как? Че скоро ще стане на възраст за пенсия и надали ще е щастлива с минимална такава.
Че всички се чудихме на авторката дали има договор и осигуровки, но на мен сега за "бабата" ми стана мерак. Създала бизнес, прехвърлила го някак на сина и сега дали ще може да се пенсионира, ползвайки се от труда си, след няколко години.

# 304
Охххх, за РФ също е баба свекървата. Simple Smile
Много ми е интересно и дано авторката да сподели как точно е "прехвърлен" на сина бизнеса? Как е оформено това документално? И майката на трудов договор ли е оставена, на дивиденти ли, как? Че скоро ще стане на възраст за пенсия и надали ще е щастлива с минимална такава.
Че всички се чудихме на авторката дали има договор и осигуровки, но на мен сега за "бабата" ми стана мерак. Създала бизнес, прехвърлила го някак на сина и сега дали ще може да се пенсионира, ползвайки се от труда си, след няколко години.

Авторката не ни дава да знаем много.
Вероятно и тя не знае какво има фирмата, какви инвестиции са правили, в допълнителни пенсионни фондове и т. н.
Може би тя води само просто счетоводство, ежедневието..
Големите ходове са приоритет на свеки и синчето (и авторката не е сред имащите право на "поглед")

# 305
Създала бизнес, прехвърлила го някак на сина и...
Що ли ми се струва, че са го прехвърлили на думи с пожелания за много здраве и наслука.

# 306
След като определя и раздава заповеди какво е? Ми шеф е.

Виждала съм два такива случаи, но със съпруга. Ходи, дебне, раздава заповеди, навиква и уволнява персонал, без мъжът и да я е опълномощил. Но съпругът не смее нищо да каже.
Какво е тази съпруга за персонала? Шеф е. Никой не и иска по документи има ли дял или договор. Щом и се позволява се съобразяват с нея и е висшестоящ.

# 307
Момичета и момчета, не се обиждам от никой тук, всеки има право на мнение естествено, особено след като съм писала и задала тема, няма как да искам всеки да ме хареса, то и във виртуалния живот и в реалния е едно и също, ако всички те харесват и одобряват значи нещо не ти е наред. Нито смятам, че трябва да дойдете дружно и да ме измъкнете от "нещо", тук е форум, в който се искат съвети, дават се такива, хората споделят проблеми, намират и създават приятелства. Поискала съм съвет, получила съм, няма нужда да се правят дисекции на живота лист по лист, не съм искала да изкарам някой черен или бял, или да изпъкна с нещо, колко съм хрисима и добра. Да, заглавието е такова, че с него обиждам свекърва си, но всеки е в правото си да тълкува както намери за добре.
Наистина явно каквото и да напиша повече в темата, просто се разтягат локуми, които са ненужни и се получават ненужни дискусии.
Намерих своето решение, в тази седмица от както пуснах темата, и в тези в които не си говорим. Имахме и доста продължителни разговори със съпруга ми, в които му обясних какви са моите виждания за нещата, олекна ми някак като споделих всичко абсолютно всичко, сякаш до сега не смеех да се излея така.
Благодаря ви още веднъж!!!

# 308
И той кво-о-о? (по вица)

# 309
Ами достатъчно ми беше, че си споделихме неща, които до сега не сме си казвали и се изслушвахме нормално и топло. За някои неща, които той ми сподели и аз не подозирах, че чувства, така се е бил капсуловал, че и той и аз сме били с едни и същи чувства без да разберем, явно наистина комуникацията е много важна. Важното е, че се подкрепяме, и че сме на едно мнение.
Отиваме на семейна почивка, в която мисля да се отпусна максимално HeartpulseHearts
Приятно лято пожелавам на всички, да сте здрави!!!

# 310
Ами достатъчно ми беше, че си споделихме неща, които до сега не сме си казвали и се изслушвахме нормално и топло. За някои неща, които той ми сподели и аз не подозирах, че чувства, така се е бил капсуловал, че и той и аз сме били с едни и същи чувства без да разберем, явно наистина комуникацията е много важна. Важното е, че се подкрепяме, и че сме на едно мнение.
Отиваме на семейна почивка, в която мисля да се отпусна максимално HeartpulseHearts
Приятно лято пожелавам на всички, да сте здрави!!!

шанън лий,
радвам се за това, че си направила първата крачка! Но да преместиш и другия крак, хей.
Иначе шапО, имаш невероятната дарба да жонглираш, родена си за политик. 😉
Приятна почивка и успех! 🤗

# 311
Хубаво е, че сте си споделили кой какво го яде, но още по-добре щеше да е, ако той като мъж вземе и направи нещо, за да промени ситуацията. Още повече че и бизнесът се води негов.

# 312
Създала бизнес, прехвърлила го някак на сина и...
Що ли ми се струва, че са го прехвърлили на думи с пожелания за много здраве и наслука.
В счетоводните закони обаче такава опция няма, ясно е записано кой е материално отговорно лице и собственик/ ци на капитала. Бабата дори да има дял, ако е под 50% може да дава само пожелателни съвети. Всичко е така, защото авторката и мъжът и го допускат. А съдейки по поведението на бабето, през годините повече е вредила от колкото допринесла, както и ако не бяха се опретнали авторката и мъжът и, бизнеса до сега да е отекъл в канала

# 313
  • София
Браво, Шанън Лий! Поздравления!
Няма да те питам А ти какво, а той какво. Grinning Има неща, които са си само за вас, а не за широката публика. Разбирам, че е имало полезен диалог, спокоен, споделени мисли и чувства. Това неминуемо ще доведе до промяна.
На добър час момиче! И да не забравиш, когато след първата крачка направиш следващите, да ни кажеш, ей. аз поне ще те мисля.
Сега, приятна почивка със семейството!

# 314
  • София
Аз стискам палци после да нямате нова серия, понеже вие сте почивали безгрижно, а свекървата е въртяла бизнеса. Дано сте намерили начин друг да ви замества или да затворите за седмица-две, докато отдъхвате и си изглаждане отношенията. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт