Име за момиченце

• 5 001
  • 69
  •   1
Отговори
Кое от тези три имена ви харесва най- много? Деа, Деа или Джулия?

# 1
И трите са много хубави! ❤️ Но все пак гласувах за Джулия.

# 2
# 3
Гласувах за Джулия. Харесва ми и Деа. Деа означава богиня. Хубавото е, че е кратко, но пък е малко "ограничаващо" по значение 🙂 Ако съм детенцето Деа нали ще правя и бели, името ще ме ограничава 😉
Джулия е също италианско име. Накратко всички ще й казват Джули, не е лошо. Благозвучно и нежно.
Успех в избора!

# 4
Само Джулия ми харесва и гласувах за него. Помислете обаче дали ще седи добре с бащиното и фамилията. Дея и Деа цял живот ще трябва да обясняват с А или с Я им е името. Освен това галеното "Дейче" хич не ми харесва, ама хората го ползват.

# 5
И от мен глас за Джулия✌🏻

# 6
Джулия 🙂

# 7
Гласувах за Джулия, но повече ми харесва така, както се произнася в България - Юлия. Празнува имен ден на 16 юли.

# 8
Вече всяко второ име за момиче, което чувам е Деа/Дея.

# 9
Само Джулия ми харесва. Деа/я ми е недовършено, възприемам го по-скоро като галено на Доротея.

# 10
# 11
Не обичам трибуквените, Джулия.

# 12
  • SF
Джулия е най-красивото име от всички имена на света!!!!

# 13
  • София
На мен пък Джулия не ми харесва изобщо. В Италия напоследък го приемат за старомодно.
ДеА ми е като с грешка.
ДеЯ ми харесва. Още повече, че съм го срещала като произлизащо не само от Богиня на гръцки, а и от дейна, действена, т.е. енергична. Добре ми звучи.

Преди няколко месеца и ние се чудехме между ЛиА и ЛиЯ за внучката. За българското изписване на името, защото в Италия е все едно. Тогава много рових по темата и окончание на А видях, че не е граматически правилно. Затова дъщеря ми избра Лия.

# 14
  • SF
То и в България не е върха на модата, но го обожавам.
Има мелодия в него. Раждат се и хубавици с това име. Прелест е за моите уши!
Иначе то си е още от шекспирови времена.

Общи условия

Активация на акаунт