Име за момиченце

• 5 208
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Джулия не ми харесва. А за Деа и Дея все трябва да обясняваш с А или Я се пише.
Бих търсила друго име ...

# 31
За Джулия гласувах. В групата на сина ми има едно дребосъче, пълно с енергия и вечно ухилено - Джулката, та още повече му симпатизирам на името.
На тия другите - трибуквените - най-малкият им проблем е, че щели да питат с коя буква завършвали.

# 32
А какъв им е по- големият проблем на трибуквените?

# 33
Ако е трябва да избера от предложените трибуквени ще се спра на Дея, по-добре звучи при произнасяне

Много имена независимо кратки или дълги, включително и на едно от децата ми е с опция Я или А, поясняваме при изписване в документи, обикновено първо служителя пита, нищо особено
Хората изговарят името с Я, както е записано. Срещнах жена, чието дете името е като нашето но с А и се дразнеше, че хората директно с Я изговарят. Детето и е родено в Англия, където А ще произнесат носово, но тук сме си на Я

# 34
  • SF
Нищо особено не е, наистина. Но лично на мене това питане по няколко пъти на ден веинаги ме е притеснявало. Даже много близки хора си ме питат профилактично. Точно те много ме дразнят, защото сме преговаряли хиляди пъти особеностите на моето име.
Понякога си измислям варианти за дразнителите.

# 35
Гласувах за Дея. Звучи по-добре от Деа.

# 36
  • SF
Аз това ДеА даже трудно мога да произнеса.
Като един случай, за който се сещам, ЛиА да я четат като лиА, с ударение върху последната буква. Иначе какъв да е смисълът от това А?

# 37
Ни едно. Трибуквените са ми ужасни. Джулия хич.
Юлия, Юлияна ...
Трябва да е с Д ли?
Диана, Даниела...

# 38
Да, идеята е да е с Д.

# 39
Фрау Дана, да се похвалиш кое име е избрано😜
Важното е да е здраво и обичано, името само ще си лепне на детето.

Аз още с Д харесвам и Доротея, Дона и Дана, че и в Германия са много добре приети.

# 40
Предлагам Диана вместо Деа.

Също: Даниела, Доменика или Дебора.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 18:05 от Radilena

# 41
  • SF
Дебора...
Много грубо име.
Имахме една Дебора, Деби, която за съжаление беше и пълничка. Та беше Деби от Дебела. Масово името й се четеше и произнасяше като дебОра.

# 42
Даная,
Деметра
Дивна,
Донна,
Доника,
Димана
Дея-Мария,
Дениза
Далия,
Дагмар

# 43
В българската Библия е Девора, но в западните езици е Дебора. Доколкото разбирам, семейството живее в Германия.

# 44
  • София
Ние имаме комшийче Дебора. Когато майка ѝ се появи, децата нарочно крещят: "Деби, майка ти."
Затова не харесвам името.
В чужбина няма да им хрумне тази асоциация, но самото име наистина е грубо.

Общи условия

Активация на акаунт