Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 157 881
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
alexova, ами така - последният първи учебен ден ще ми е през 2028. Ако не повтаря, де. Joy

# 1 411
  • София
А виж сега, Санака, на първи учебни дни няма да се мерим, но там сякаш са ми най-разграничени емоциите на първо, второ, трето. С първото беше екшън, мерак и накрая рев - колко съм стара колко съм тъпа, че рано съм родила, всички приятелки пускаха децата на ясла, а аз местих малкото от ясла в градина и охо - първи клас на каката... С баткото си беше първи учебен ден, пореден... А с малката - хич не искам да идват, повече от нея чакам ваканциите. То и училището не е това, което беше .

п.п. Божке, къде е чак 2033... До тогава сигурно някой внук ще започне първи клас...

# 1 412
  • София
alexova, ами така - последният първи учебен ден ще ми е през 2028. Ако не повтаря, де. Joy
Според мен  Алексова реши, че децата са 5... и услужливо предложи помощ. Wink

# 1 413
С каката в начален курс си нагласях три години смените така, че да съм нощна на първия учебен ден и да мога да я изпратя сутринта. После смених позицията и малкия успях само на първия учебен ден да изпратя, който пък съвпадна с пети клас на каката и нервите и тревогите за нея. След това две години двамата се водеха сами на 15 септември. И тази година ще отидат сами, няма как да отсъствам. По-зле са само децата на началните учителки - те и в първи клас не могат да изпратят децата си.

# 1 414
  • София по рождение

2005-2028 съм и аз. Това си е почти половин трудов стаж. Ако сложиш и студентските вълнения - директно в изтрезвителното.

# 1 415
Мисля че одма могат да ни дадат една дипло̀ма по всеква педагогика 🙃

# 1 416
2010ките са Gen Z, а родени от 2012 са вече Gen Alpha. Усещат се разликите.

А ние тук сигурно сме Gen X, Millennials предимно.

Който е с 3 да действа, сега е модерно с 4 деца напоследък

Успех днес на всички Dart

# 1 417
  • София, Лагера
Добро утро.
Както се похвалих, че съм дзен, така и не можах да спя цяла нощ. Задрямах призори и в 7 без малко започнаха да асфалтират улицата пред нас! Имах чувството, че леглото ми асфалтират, така бучаха машините.
А след малко трябва да пътувам служебно, при това аз ще шофирам. Усещам как ще спирам на магистралата в аварийна лента да рифрешвам. Те пък и колегите млади и хал хабер си нямат какво е това вълнение.
А трябва и да съм концентрирана днес, че имаме посещение от Високата порта и трябва да симулирам американски служебен ентусиазъм...
... и това ще мине!

Ако има едно нещо, за което да съжалявам в този живот, то е че не си родих още едно детенце. Радвам ви се на вас, многодетни мами! Blue Heart

# 1 418
jsed, в плах опит да те успокоя, ще ти кажа, че с вторите деца гледаш по-философски на нещата. Но драматизираш и преживяваш по същия начин Joy
Мога да потвърдя. С голямата бяха големи притеснения, сън не спях и бая аперол изпих. Много се тревожих и за резултатите и за класирането. Отделно от това непрекъснато дуднех за учене. Сега с втората нито съм я следяла какво и кога учи, нито се притеснявах за резултатите. С нея можеше да приключи 7-класната сага..., но имаме и трета госпожица, която сега започва първи клас. Та....пак ще се срещнем след 7 години...Като гледам даже с някои от вас. 😄

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 08:19 от *Noel*

# 1 419
То и аз така реших Laughing

# 1 420
За втори път минавам по пътя кандидатстване след 7 клас. Първото ми беше преди 14 години, т. е. ученическият ми стаж започва от 2003 година... Не помня да е имало такива драми, но тогава кандидастването и борбата беше само за една област и знаех, че ще стигне бала.
Заради голямата разлика във възрастта на децата ми имам чувството, че цял живот се занимавам с ученическа и студентска тематика.
Този път напрежението е голямо, ако някой ми беше казал предварително едва ли щях да повярвам на какъв огън ще се печем. 🙂
Желая късмет и дано като излезе класирането всяко дете да е попаднало където желае или поне една позиция по - напред от очакваното! 🍀🍀🍀

# 1 421
Страхотни сте, бе момичета!
Прекрасно чувство за хумор! Благодаря за позитивизма!
Ние сме с 2 деца, като с малкото тепърва ще тръгваме на училище 😬😬😬, ноооо тази мисъл в точно този момент ме убива.

# 1 422

Mи аз за първи учебен ден считам само този в 1 и 8 клас, останалите никак не ги броя, та нямаше как да сметна на Санака челядта, но доколкото следя сега е с номер 3 в 7 клас. Но знам ли, може да се задава някой внук и за неговите да включва:laughing:.

Ох, абе наистина не знам как се  гледат 3 и се минава през всичко това в БГ. Само като се сетя за градината и почивни дни/ ваканции- сборни групи и рязко съжалих, че съм родила и 2 бр.

Та, стана 8.30ч, чакането продължава......

# 1 423
  • Пловдив
Е, за протокола, аз съм раждала през цели два века Wink Голямата е 1999г и много ясно си спомням седмокласните вълнения. Цели 11 години се подготвях психически и физически за втория тур с близнаците Simple Smile И тях подготвях, де. Мисля, че добре се справих. Младежът вече е записан в Националната художествена Гимназия-Пловдив, специалност Живопис. Много е щастлив! Много! Девойката очаквам днес, съвсем протоколно да видя, че е приета на първо желание. В крайна сметка избра Английската гимназия.  Тръпката ми е, че се разделят. Надявам се да се справят с този нов етап от живота им. До момента винаги са били заедно.
Иначе, в понеделник я записваме и вторник, газ към нашето моренце Simple Smile

# 1 424
Разцъквам от сутринта сайта на МОН, групите - тук и във Фейсбук, да ви разсмея малко с един пост, на който попаднах току що 🙂
🙂

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 09:10 от Svil24

Общи условия

Активация на акаунт