Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 275
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 770
Моята девойка е приета по 1-во желание и остава в МГ - Инф+Мат. Ваканцията може да започне и отиваме утре на море. Записването е до сряда включително, нали така?

Честито на всички, които приключват със сагата, а на тези, които продължават да се борят - успех!
Ети, наистина труден избор ще има детето, удари едно рамо, не гледай само сеирЯ Laughing

MamaRu, ти наистина ли би я пуснала сама в друга област предвид особеностите на детето и склонността да се влияе от другите? Сори, опитах се да си прехапя езика /пръстите Laughing  и да замълча, ама не ми се получи. И за детенцето за Правец също ми е много чудно, вярно, че и ние имахме деца от къде ли не още от 7-ми клас, но като че ли по-оправни бяхме тогава, а и времената бяха други. Не знам, благодарна съм, че не ми се налага да мисля и това, защото категорично нямаше да я пусна да литне още от сега...
Боже, кога пораснаха тези деца - все едно вчера приготвях раничката за детската градина и надписвах малките дрешки по етикетчетата плачейки. Ей ги на - изтъркаляха се... Да са здрави всички и да са щастливи с изборите си!

# 1 771
  • София
Гледах разликата в баловете между първо и второ класиране на 2АЕГ за миналата година. Минимални са. Мислите ли, че причината е предварително зададените профили на паралелките, които е имало миналата година и, съответно сега, като няма такива, може ли да очакваме по-голяма разлика в баловете. Освен това е голяма разликата в прогнозите на Санака и школата по отношение на две от паралелките във втора АЕГ. На какво би могло да се дължи това?

На променен интензитет на желанията на децата. Забележете, че в София една от паралелките в Строителния е с по-висок минимален бал от паралелка в Испанската.
Прогнозите затова са прогнози - те не могат да отчетат промяна в желанията на децата през дадена година.

# 1 772

На двете потребителки, които смятат, че да се състезаваш с най-добрите по право, само за спорта и да лишиш друго, за което това е изключително важно, е меко казано комплексарско. За МЕН хора, които не могат да надскочат егото си са дребни душици. Не става въпрос само за едно място в СМГ, става въпрос за доста повече места вероятно, които завъртат колелото и на всички училища надолу по редицата. И дано всичко деца, които се борят за подобни места се зарадват на второ класиране.

Искрен съвет - приемайте тези неща по-спокойно и философски, още повече става въпрос за ваши близки хора. Не са нарушили закона, реално от това тяхно действие няма да е ощетен никой....

Напротив, ощетените са редица от кандидатстващи, защото това едно място променя ситуацията за НЕ едно дете! Абсолютно безотговорно (много меко казано) е да кандидатстваш в училище в друг град, където изобщо нямаш намерение да ходиш.
И още нещо, не може да се очаква от някой, който в е ситуацията "кандидатстване след 7-ми клас" да приема нещата спокойно, особено когато вижда тотални абсурди, какъвто е въпросният случай!

# 1 773
  • при моите любими
Прогнозите са за бал на 2ро класиране, не на 1во. Могат да се сравнят пак след излизане на 2ро класиране.

# 1 774
  • Стара Загора
Някой да напише нещо за Варна, вдигнаха ли се баловете, както предрекох Simple Smile.

Да, вдигнали са се. За профилът, който ние писахме на първо желание, балът се е повишил с 21,5 т., а дори не говорим за Първа, Пета или МГ. Имахме аванс от 16,5 т. и се надявахме да стигне, но уви.
В Стара Загора мнооого са се вдигнали баловете за Езиковата "Ромен Ролан" и МГ "Гео Милев" . Само за тях имам инфо, защото там са му желанията. За Немски с Англ. в ЕГ (момче) и Софтуерни и хард... науки в МГ (без квоти_,
 балът се е вдигнал с около 45 точки. За останалите с около 20 точки.
  Предполагам, че е имало много голям интерес към тези паралелки тази година.
  Нашият енергоспестяващ тинейджър ще учи немски, защото обяви  цитирам "аз всъщност не обичам да пиша кодове ".

# 1 775
  • София
Освен това е голяма разликата в прогнозите на Санака и школата по отношение на две от паралелките във втора АЕГ. На какво би могло да се дължи това?

Аз вече обясних на какво се дължи това, но си го пропуснала. Аз съм смятала спрямо бала на най-нискобаловата паралелка със съответния език миналата година, а школата спрямо най-високобаловата.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 18:56 от sanaka

# 1 776
Прогнозите са за бал на 2ро класиране, не на 1во. Могат да се сравнят пак след излизане на 2ро класиране.
Ако е във връзка с моя пост - аз сравнявах прогноза на Санака и прогноза на школата за второ класиране
Санака, пропуснала съм. Нищо не разбирам от прогнозиране на балове, но твоето ми изглежда по-логичното

# 1 777
Втора Английска е хит тази година. Невероятни балове за момичета. Първото прието е с 494,5 точки

# 1 778
Моя син аз спокойно бих го пуснала в друг град. Доста е оправен и вярвам, че тамошната гимназия може да му пасне и да има положително влияние върху бъдещото му професионално развитие. Желанието си е изцяло негово, мен не ме влече идеята синът ми да е системен програмист.

Но не е сигурно, че ще го приемат на второ класиране. Отделно той отсега се двоуми да си остане тук, защото ще има много приятели в училището, което е приет и т.н.  

Аз обаче не бих го спряла и не ме тревожи животът на общежитие в случая.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:07 от B2022

# 1 779
Mur, по-спокойно, няма да има никой ощетен. Да говориш против близки хора не може да бъде оправдано с нищо, дори и с великото кандидатстване след 7 клас.

# 1 780
Височко е за 2АЕГ.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 08:26 от zlatenceto

# 1 781
  • София

Нашият енергоспестяващ тинейджър ще учи немски, защото обяви  цитирам "аз всъщност не обичам да пиша кодове ".
И 5 години по-късно доста деца от ЕГ избират в университета  (дали у нас или в  чужбина няма значение) баш кодове да пишат..Stuck Out Tongue

# 1 782
НЕГ може да се гордее - бал 500 е там.

# 1 783
  • София
Втора Английска е хит тази година. Невероятни балове за момичета. Първото прието е с 494,5 точки

Тя миналата година също беше хит, съученик на дъщеря ми с бал почти 500 я записа по първо желание.

# 1 784
  • Пловдив
Ужасно висок бал и за Пловдив тази година.За ЕГ Пловдив с английски,минималния бал за момче се е вдигнал с 26.По сметки и статистики трябваше да е около 16-17.Младежът е разочарован от първото класиране ,макар че е приет в едно от добрите училища в Пловдив-Хуманитарната
Да. А в МГ-то с английски: жени +47, мъже +24.75.
Няколко пъти проверявам дали не греша...

Общи условия

Активация на акаунт