Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 191
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
Здравейте.
Имам въпрос - ако дете е прието в едно училище, но има бал за друго училище, но не излиза в системата като прието, какво следва, за да се запише в другото училище?
Това друго училище на по-предно желание ли е от това, на което детето  е класирано вчера?
Ако е на по-задно, то тази паралелка не участва в 2 класиране във вашия конкретен случай.
Пример: Ако имате 17 желания и сте приети на 10 желание. На второ класиране може да се пробвате и ще има вероятност да влезете само в паралелките от 1 до 10. Всички останали от 11 до 17 желание за вас в 2 кръг не участват.

На по-задно желание е училището, на 9 позиция

# 2 026
Моля ви да ми дадете разяснение и дори съвет относо трето класиране.
Явно ще се пренареждат желания. Колко голям е рискът?
Къде се виждат при трето паралелките, в които има незаети места и реално има ли добър избор?
И могат ли в заявлението да се редят желания за училища, които не са предявени преди?

По-добре ли е все пак да се запише детето на 1-во класиране и после да се изтеглят документите за участие в 3-то?

Случаят е, че сега е драма след първо класиране. Шансовете при второ са за същото училище, но друга паралелка.
Детето е повлияно от коментари на приятели и наистина дава назад за приетото училище (на първо класиране).

Отново се стига до тази дилема дали да оставиш един тийнейджър да се наложи, без да е обективен и добре ориентиран или да се натисне малко по волята на възрастните и с фасони да се запише там, където те вярват, че ще му се получи.
При всички положения, вариантът за промяна ще премине през 3-то класиране.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 09:55 от Аня

# 2 027
  • Sofia
Здравейте.
Имам въпрос - ако дете е прието в едно училище, но има бал за друго училище, но не излиза в системата като прието, какво следва, за да се запише в другото училище?
Това друго училище на по-предно желание ли е от това, на което детето  е класирано вчера?
Ако е на по-задно, то тази паралелка не участва в 2 класиране във вашия конкретен случай.
Пример: Ако имате 17 желания и сте приети на 10 желание. На второ класиране може да се пробвате и ще има вероятност да влезете само в паралелките от 1 до 10. Всички останали от 11 до 17 желание за вас в 2 кръг не участват.

Може ли да формулирате по-точно въпроса си . Аз не го разбрах.

# 2 028
Моля за помощ. Приети сме на 2 желание и мисля да се пробваме за второ класиране. Въпроса ми е следния бала не е 400 а за първо желание на първо класиране и приключи с бал 405.Според вас дали ще падне до 400 на второ. За Пловдив е този бал

# 2 029
Предлагам да съберем ТОП въпросите на тази тема за идните поколения! Този конкретно мисля че трябва да влезе в извадката! 😅
Цитат

# 2 030
  • София
Здравейте.

Може ли да формулирате по-точно въпроса си . Аз не го разбрах.

Извинявам се.
При подреждането на желанията, балът му стига за няколко различни училища.
В графа класиране излиза само едно от тях, което не е най-предпочитано.
Може ли да се запише в училище, за което му стига бал , но не излиза в класирането?

# 2 031
Скрит текст:
Здравейте.

Ами това е положението, няма връщане назад. И ние сме можели да бъдем приети в още 3 паралелки под тази, в която сме  класирани. Но аз направих много добре сметката по подреждането на желанията. Даже бях изтръпнала да не сме приети на последно желание, за което бала е по-висок. Аз редих по желания, не по големина на бал. Дори на трета позиция имам нискобалово, за която не ни достигат 4-5 точки, а след него съм наредила с по-висок бал за които 20-30 точки не достигат. И ще пробваме на 2 кръг и да видим дали ще ни огрее.
Познат на сина ми май е оплескал подреждането и е с по-висок бал от нас и детето влизаше спокойно в училища от 2 ешалон, сега незнам какво ще правят.

# 2 032
  • Пловдив
По въпроса с книгите не мога да се оплача - чете всичко, като определено залита по фентъзи, трилъри и кримки.
До преди година и половина аз му препоръчвах книги, сега - той на мен.Вкусовите ни се припокриват относно творбите на  Дан Браун, Джош Малерман, Камила Лекберг, Стига Ларош, Фредерик Бакман, Жоел Дикер. От нашите автори - Васил Попов, Милен Хальов, Мария Пеева.
Сега е подхванал темата за концентрационните лагери и по специално Аушвиц-Биркенау. Отбелязал си е, да търси книги и за Белене.
Задължителната литература каза, че ще я започва към края на август, за да му е прясно в главата.

Изборът е направен вече, като един типичен представител на зодия Дева, си е направил табличка с + и - на това, да учи далече от нас Joy - във вторник ще ходим, да го записваме.

# 2 033
  • София
Скрит текст:
Здравейте.

Ами това е положението, няма връщане назад. И ние сме можели да бъдем приети в още 3 паралелки под тази, в която сме  класирани. Но аз направих много добре сметката по подреждането на желанията. Даже бях изтръпнала да не сме приети на последно желание, за което бала е по-висок. Аз редих по желания, не по големина на бал. Дори на трета позиция имам нискобалово, за което не ни достигат 4-5 точки, а след него съм наредила с по-висок бал за който 20-30 точки не достигат. И ще пробваме да видим дали ще ни огрее.
Познат на сина ми май е оплескал подреждането и е с по-висок бал от нас и детето влизаше спокойно в училища от 2 ешалон, сега незнам какво ще правят.
Може би подаване на документи за второ класиране?

# 2 034
Незаетите места излизат на сайта на РУО.
Не се знае къде, колко и какви ще бъдат.
Миналата година по спомен 73-то приключи с приема още на първо класиране. Около 4-тото класиране май имаше нещо, но не помня какво беше. ТУЕС приключиха също много бързо въртележката. Лоша идея е да се влияят от други деца.
avelinna, просто дадох пример, че донякъде е решение на училището. Още повече, че МГ смесват стари и нови потоци. Всяко си следва някаква вътрешна организация. Профилът стартира в 11-ти клас.

# 2 035
  • София
Моля ви да ми дадете разяснение и дори съвет относо трето класиране.
Явно ще се пренареждат желания. Колко голям е рискът?
Къде се виждат при трето паралелките, в които има незаети места и реално има ли добър избор?
И могат ли в заявлението да се редят желания за училища, които не са предявени преди?

По-добре ли е все пак да се запише детето на 1-во класиране и после да се изтеглят документите за участие във 2-ро?

Случаят е, че сега е драма след първо класиране. Шансовете при второ са за същото училище, но друга паралелка.
Детето е повлияно от коментари на приятели и наистина дава назад за приетото училище (на първо класиране).

Отново се стига до тази дилема дали да оставиш един тийнейджър да се наложи, без да е обективен и добре ориентиран или да се натисне малко по волята на възрастните и с фасони да се запише там, където те вярват, че ще му се получи.
При всички положения, вариантът за промяна ще премине през 3-то класиране.
За второ класиране не пренареждате желания, но отивате в училището където е прието и подавате заявление за участие за второ класиране. На него или ще се прекласира в същата паралелка или в желание напред по списъка Ви. Ако не сте ок и с второ класиране, подавате нови желания за свободните места и може да включите училища , които не са били писани за първо , и второ класиране. Но там вече играете само за свободните места и обикновено балът е по-висок спрямо този на второ класиране, че дори и на първо.

# 2 036
  • София
Може да се запише само там, където е класирано или да подаде за второ, когато вероятно ще мине нагоре или остане на място.

# 2 037
Много хора я четат тази дама, но тя просто копира ексела без да се съобразява с нищо, и то най - вече, ако има частни училища.
Дидева е човекът, от който можете да се ориентирате най - добре и има наистина смислени класации.
Статии доста. Тази видях вчера имаше некоректни неща https://danybon.com/obrazovanie/top-10-sf-1-clasirane-24/
За това на дневник ми се видя по-точна. Поне могат да сравнявят балове по гимназии

Приятен уикенд. Пратих статията на дневник понеже описва и класиранията. А има доста въпроси по правилата.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 10:36 от Garden_g

# 2 038
Аня, рядко пиша в тази тема, но ме притесни, че не сте наясно и можете да допуснете голяма грешка. Във второ класиране нямате риск да загубите мястото си от първо, а само да минете напред. При неточно наредени желания се получават колебания, но това е положението. При трето класиране обаче, трябва да не сте записани никъде или да се отпишете. Правите нова подредба само от свободни места, които ще са единични бройки тук-там по училища. Рискът аз лично за себе си и моето дете оценявам като твърде голям. Вие си преценете, но и в тази тема е писано доста - информирайте се, преди да направите нещо, за което ще съжалявате. Надявам се да съм описала точно процеса.

# 2 039
Много хора я четат тази дама, но тя просто копира ексела без да се съобразява с нищо, и то най - вече, ако има частни училища.
Дидева е човекът, от който можете да се ориентирате май - добре и има наистина смислени класации.
Статии доста. Тази видях вчера имаше некоректни неща https://danybon.com/obrazovanie/top-10-sf-1-clasirane-24/
За това на дневник ми се видя по-точна. Поне могат да сравнявят балове по гимназии

Приятен уикенд. Пратих статията на дневник понеже описва и класиранията. А има доста въпроси по правилата.

Благодаря. Казах, че статията в дневник е по-коректна. И някоо намериха пропуски на дневник. Затова я пусках за сравнение. Както и да е. Не се информирам от статии обикновено. Но данибон показват и че не могат да сравнявят числа. Статии ми излизат във феед-а на ФБ.

Някой хора няма да гледат данните и ще четат само статиите.

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт