Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 206
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 040
Данибон не е ли блог за реклама на частни училища и школи?

# 2 041
Данибон не е ли блог за реклама на частни училища и школи?
Вече е манджа с грозде.

# 2 042
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте.
Имам въпрос - ако дете е прието в едно училище, но има бал за друго училище, но не излиза в системата като прието, какво следва, за да се запише в другото училище?
Това друго училище на по-предно желание ли е от това, на което детето  е класирано вчера?
Ако е на по-задно, то тази паралелка не участва в 2 класиране във вашия конкретен случай.
Пример: Ако имате 17 желания и сте приети на 10 желание. На второ класиране може да се пробвате и ще има вероятност да влезете само в паралелките от 1 до 10. Всички останали от 11 до 17 желание за вас в 2 кръг не участват.

На по-задно желание е училището, на 9 позиция

Ами това е положението, няма връщане назад. И ние сме можели да бъдем приети в още 3 паралелки под тази, в която сме  класирани. Но аз направих много добре сметката по подреждането на желанията. Даже бях изтръпнала да не сме приети на последно желание, за което бала е по-висок. Аз редих по желания, не по големина на бал. Дори на трета позиция имам нискобалово, за което не ни достигат 4-5 точки, а след него съм наредила с по-висок бал за който 20-30 точки не достигат. И ще пробваме да видим дали ще ни огрее.
Познат на сина ми май е оплескал подреждането и е с по-висок бал от нас и детето влизаше спокойно в училища от 2 ешалон, сега незнам какво ще правят.
Може би подаване на документи за второ класиране?

Много хора обясниха какви са правилата на класирането. Може да участвате във второ класиране за всички по-предни желания(желанията след настоящето класиране, един вид всичко след 9 желание във вашия случай, не участва в 2 кръг на класиране). И ако участвате във втори кръг задължително отивате в училището, което сте приети на 1 кръг и подавата заявление, че желаете да участвате във второ класиране. Ако не го направите няма да участвате в 2 класиране!!! Много добре си помислете дали някое желание от другите 8 на по-предна позиция, няма да е по-лош избор от настоящето ви класиране. Особено, ако малко точки не ви достигат за него.
Например в нашия случай имаме към 10 желания пред настоящето ни класиране и съм сметнала, че имаме шанс за 2 класиране да бъдем приети в някое от трите желания, които са с минимален бал с 5-6 точки по-висок бал от нашия. Но аз нямам идея коя паралелка ще ни се падне, може и да се прекласираме пак в същата паралелка от 1 класиране.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 09:54 от dalil

# 2 043
  • София
Моля ви да ми дадете разяснение и дори съвет относо трето класиране.
Явно ще се пренареждат желания. Колко голям е рискът?
Къде се виждат при трето паралелките, в които има незаети места и реално има ли добър избор?
И могат ли в заявлението да се редят желания за училища, които не са предявени преди?

По-добре ли е все пак да се запише детето на 1-во класиране и после да се изтеглят документите за участие във 2-ро?

Случаят е, че сега е драма след първо класиране. Шансовете при второ са за същото училище, но друга паралелка.
Детето е повлияно от коментари на приятели и наистина дава назад за приетото училище (на първо класиране).

Отново се стига до тази дилема дали да оставиш един тийнейджър да се наложи, без да е обективен и добре ориентиран или да се натисне малко по волята на възрастните и с фасони да се запише там, където те вярват, че ще му се получи.
При всички положения, вариантът за промяна ще премине през 3-то класиране.

Кофти така като почнат да влияят , тя и нашата така ми вика целия и клас почти оставал в старото училище.

Та на твоите въпроси, най добре се запишете на първо класиране , ако това ви е първо желание.
Ако не ви е може да пробвате за второ класиране.
Ако сте приети по първо желание и не се запишете нямате право на участие във второ , а чак е трето класиране.
Свободните места са вече ограничени за трето класиране и ще може да избирате само и единствено от това , което има , не се знае какво ще е останало и другото , което е доста често участват деца и с по висок бал и пак може да не се класирате. Поне можете да подредите на ново желанията както искате без значение какво сте редили първия път, всичко започва на ново все едно,  може коренно различно нещо да изберете.Риска не е малък изобщо. На четвърто класиране е същата работа.

# 2 044
  • European Union
Мисля си, че трябва да има две теми - наборната, в която всеки си пише терзанията и още една тема за бързи въпроси и отговори за приема след 7 клас (по подобие на "бременните" теми"). Доста по-информативно ще бъде.

След като вчера обсъдихме темата с кандидатстването "за спорта" в други области, днес ще ви шокирам с такова кандидатстване в същата област. Хората писали езиковата, за да видят, къде ще приемат детето и сега питат защо не виждат да е прието в кварталното училище, където искат да учи.

# 2 045
Това е топ въпрос и топ отговор на авторката. Жалко за детето, ако е разчитали на този начин на класиране
Скрит текст:

# 2 046
То даже не е проблем, че не е "чела цяла година за класирането", а че дори не си е направила труда да ползва лупата в групата и да си потърси инфо на въпроса.

# 2 047
  • Пловдив
На някои деца не им достига бал, а на други родителска мисъл.
Мъка…

# 2 048
  • София
Не трябва да се налагаме когато детето осъзнато знае какво иска. Но когато започва да се лута, защото е повлиян от други деца, смятам, че е редно родител да се намеси.

Кети, за съжаление това не е изненадващо. Хората не търсят информация, а имат самочувствие, че знаят всичко. И основен източник на информация е ЕЖК. На мен вече не ми е жал за такива индивиди.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 09:53 от etomira

# 2 049
  • София
И сто теми да се направят, който е искал да разбере протокола на класиране е чел, а който не е разбирал е питал. Сега можем само от настоящата ситуация да кажем как се процедира и всеки сам да си решава. Всяка година има неразбрали, очудени и объркани 🤷🏻

# 2 050
Изобщо не трябва да четеш цяла година, ами си купуваш каталога и прочиташ за 1-2ч макс.

Може и детето й да знае как работи класирането. В училище всички за това говорят.

Кети Б - да отделна тема би била полезна за бързи въпроси 👍

Аз обясних да доста хора вече. Някои четат дори наредбите и пак не ги разбират. Не се дразня изобщо, така помагам на децата им.

Основи на правото трябва са се учи в училище.

# 2 051
Евала на всички, които имат търпение да обясняват и отговарят безброй пъти на тъпи въпроси. Системата е направена елементарно и вътре има указания, но явно не се четат. Какви претенции имат тези родители към децата си след като самите те са толкова зле в четенето с разбиране.

# 2 052
  • София
Мисля си, че трябва да има две теми - наборната, в която всеки си пише терзанията и още една тема за бързи въпроси и отговори за приема след 7 клас (по подобие на "бременните" теми"). Доста по-информативно ще бъде.

След като вчера обсъдихме темата с кандидатстването "за спорта" в други области, днес ще ви шокирам с такова кандидатстване в същата област. Хората писали езиковата, за да видят, къде ще приемат детето и сега питат защо не виждат да е прието в кварталното училище, където искат да учи.

А бе майко мила е , оказва се , че много хора не са хич в час , направо с лопата да ги ринеш, хич не са в час.
То и аз не ги разбирах, идея нямах от нищо , но два месеца преди матурите започнах да проучвам всичко , училища , райони, балове , класиране, тук четох доста и т.н.

# 2 053
  • Варна
Моля ви да ми дадете разяснение и дори съвет относо трето класиране.
Явно ще се пренареждат желания. Колко голям е рискът?
Къде се виждат при трето паралелките, в които има незаети места и реално има ли добър избор?
И могат ли в заявлението да се редят желания за училища, които не са предявени преди?

По-добре ли е все пак да се запише детето на 1-во класиране и после да се изтеглят документите за участие във 2-ро?

Случаят е, че сега е драма след първо класиране. Шансовете при второ са за същото училище, но друга паралелка.
Детето е повлияно от коментари на приятели и наистина дава назад за приетото училище (на първо класиране).

Отново се стига до тази дилема дали да оставиш един тийнейджър да се наложи, без да е обективен и добре ориентиран или да се натисне малко по волята на възрастните и с фасони да се запише там, където те вярват, че ще му се получи.
При всички положения, вариантът за промяна ще премине през 3-то класиране.
Абсолютно същата история и при нас! Ще подаваме  за второ класиране,но шанса да попаднем в същото училище е голям,понеже горните двете паралелки са също там. Едва ли ще ги прескочим. Почти съм сигурна че подаваме и за 3 -то класиране и да се надяваме ,че ще останат места в Гимназията по туризъм и Електро техникума във Варна, защото точно там иска.
Гледам сайта на Дидева какви места.остават  за 3 -то класиране,има в тези гимназии ..но предвид космическите балове тази година даже не знам дали ще ни огрее слънцето.
Офф голяма мъка.
В поралелка Промишлен дизайн е приет,има ли поне реализация  тази профессия?

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 12:17 от Velina_p

# 2 054
Да. Инструкциите са достатъчно ясни в системата, това е сайт не е система. Ама нищо. Сега е модерно системата и платформата.

Но те не обясняват как става класирането.

Общи условия

Активация на акаунт