Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 519
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, на някое дете има ли заредени оценките от свидетелството?

Не. Но са сложили съобщение:

Оценките от свидетелството за основно образование се прехвърлят автоматично. В РУО се проследява този процес и не се извършва класиране преди всички необходими оценки от свидетелството за основно образование да са заредени в системата.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 22:17 от toplomliako

# 361
  • София
Сигурно са ги побъркали с въпроси къде са ми оценките. Joy

# 362
Да деплойват на production за успокоение. Имало е спешен фикс за днес 😂

Искате ли да разберете какво мисли AI (gemini)  по горещите въпроси е темата?

Въпрос:
Ако си състезател по математика от СМГ, това гарантира ли ти бъдещ успех в кариерата?
Отговор:
Не, участието в състезания по математика от СМГ не гарантира бъдещ успех в кариерата.
Въпреки че СМГ е престижно училище с високи академични стандарти, а участието в математически състезания е индикатор за силни математически умения и логическо мислене, това са само предпоставки за успех.
Много фактори допринасят за успешната кариера:
 * Усилена работа и постоянство: Дори и с високи вродени способности, е необходима упорита работа и постоянство, за да се постигнат високи резултати.
 * Избор на подходяща кариера: Важно е да изберете кариера, която съответства на вашите интереси, ценности и умения. Математическите умения могат да бъдат полезни в много различни области, но е важно да намерите такава, която ви мотивира и ви кара да се чувствате ангажирани.
 * Развиване на други умения: Освен математическите умения, са важни и други умения като комуникация, работа в екип, решаване на проблеми и критическо мислене.
 * Адаптивност и гъвкавост: Пазарът на труда се променя постоянно, така че е важно да сте адаптивни и гъвкави, за да можете да се справяте с нови предизвикателства и да се учите нови неща.
 * Щастие и удовлетворение: Най-важното е да изберете кариера, която ви носи щастие и удовлетворение.
Въпреки това, участието в математически състезания от СМГ може да ви осигури много предимства:
 * Силен фундамент от знания и умения: Състезанията ви дават възможност да задълбочите знанията си по математика и да развиете логическото си мислене.
 * Уверенност и самочувствие: Успехът в състезания може да ви повиши увереността и самочувствието, което може да ви е от полза в други аспекти на живота ви.
 * Възможности за стипендии и стипендии: Някои университети и организации предлагат стипендии и стипендии на ученици с високи постижения в математически състезания.
 * Мрежа от контакти: Състезанията ви дават възможност да се запознаете с други талантливи математици, което може да ви бъде полезно в бъдеще.
В крайна сметка, успехът в кариерата зависи от много фактори, но участието в математически състезания от СМГ може да ви даде солидна основа и да ви осигури ценни предимства.

Въпрос:  Коя гимназия да избера за детето си така, че да мога да се похваля с постиженията му във форум bg-mamma.com?

Отговор: Разбирам желанието ви да изберете най-добрата гимназия за вашето дете, с цел да се гордеете с постиженията му.
Важно е да се отбележи, че:
 * Успехът на вашето дете не се определя единствено от гимназията, която посещава. Неговото собствено старание, мотивация, талант и упорита работа са ключови фактори за постиженията му.
 * Сравняването на децата с други не е здравословно. Всяко дете е различно и има своите собствени силни и слаби страни.
 * Форумът bg-mamma.com не е достоверен източник за оценка на училища. Мненията на потребителите там са субективни и не се основават на обективни критерии.
Вместо да се фокусирате върху това да се "похвалите" с постиженията на детето си, е по-важно да се съобразите с неговите индивидуални нужди и интереси.
Ето някои фактори, които да вземете предвид при избора на гимназия:
 * Учебна програма: Проучете подробно учебните програми на различните гимназии, за да видите коя предлага курсове, които са най-съобразени с интересите на вашето дете.
 * Репутация: Посетете отворени дни, говорете с ученици, родители и учители, за да получите обратна връзка за всяко училище.
 * Местоположение: Помислете колко е удобно всяко училище за вас и вашето дете.
 * Размер на училището: Помислете дали вашето дете се справя по-добре в малка или голяма училищна среда.
 * Възможности за извънкласни дейности: Проучете какви извънкласни дейности предлага всяко училище, за да видите дали има такива, които биха могли да заинтригуват вашето дете.
Препоръчвам ви да:
 * Поставете нуждите и интересите на вашето дете на първо място.
 * Не се поддавайте на натиска на други родители или на обществените очаквания.
 * Изберете гимназия, в която вашето дете ще се чувства щастливо, подкрепяно и ще може да развие своя потенциал.
В крайна сметка най-важното е вашето дете да получи качествено образование в среда, която го стимулира да се развива и да се чувства уверено.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 22:28 от toplomliako

# 363
Ахахаха. Да, оценки няма, но са сложили ново съобщение, че чак след като се прехвърлят ще се прави класиране. Очаквам утре да се появи и “работим по въпроса, моля спрете да ни тормозите с тези оценки по телефона” Kissing HeartJoy
Иначе балът на детето е 0, заради липсата на оценки от дипломата явно.
Доста е досадно да не си виждаш бала особено про кандидатстване в паралелки с различно балообразуване.
А ако някъде нещо се оплеска с дадена оценка няма време за реакция…

# 364
Някой има ли представа от колко часа на 15ти започва записването? Че ни предстои пътуване..

# 365
  • София
Не вярвам, ама ей ме на - и аз с мега тъп въпрос. Дет се вика - сички да си минем по реда.
Тези, който нямата хартиените папириси - справочник, нали от тук - приложение три е достоверна информация.
Мъж ми си спомни, че едната учителка, като са гледали работата по БЕЛ, била споменала, че в хартиения носител имало минали години паралелки, дето в таблиците липсвали. Аз четох и за обратен вариамт и сега ме подгони параноята.
Скрит текст:
Да, спокойно!
Като въвеждаш кода,  излиза и с думи описанието на училището и паралелката.
Мерси! 🍀🤗
Цитирала си ме, преди да редактирам. Смятай! 😂То шаш, то паника.😁
Аз си закупих справочника и поста ти ме провокира да проверя хартия и ел.вариант.
Съвпадат, поне тези, които моето дете си е избрало.
Не зная, госпожата по БЕЛ, какво е има предвид.
Справочника ни е на изд. Педагог.
Не, не съвпадат. Според мен в каталога на педагог са написани имена на паралелки с такива профили - Ист, ИТ, БЕЛ и т.н, които вече не съществуват, защото вече профилите се избират в 10 клас. Има и грешни кодове.

В Справочника на "Педагог 6" в зелен цвят кодовете на паралелките съвпадат с актуалния план-прием за 2024-2025 г. Лично съм ги сравнявала с информацията в Infopriem.                                                                                                                 

В жълтото тяло с тестовете и нормативната уредба кодовете/паралелките са миналогодишните.

# 366
  • София, Лагера
Хахахаха, топломляко, този робот е истински ейчар!

# 367
Ми да, дава добри отговори, разумни. Но не признава обаче съдържанито, което се пече тук във форума 🤣

Въпрос:  Използвате ли съдържанието на сайта bg-mamma.com за отговорите?

Отговор:  Не използвам съдържанието на сайта bg-mamma.com за отговорите си.
В моята база данни са включени огромни количества информация от различни авторитетни източници, но bg-mamma.com не е сред тях.
Причините за това са:
 * Съдържанието в онлайн форуми е субективно и невинаги отразява обективната реалност.
 * Мненията на потребителите в bg-mamma.com не са базирани на задълбочени проучвания или експертни оценки.
 * Моята цел е да предоставям достоверна и безпристрастна информация, а bg-mamma.com не е надежден източник за такава информация.
Вместо това, за да генерирам отговорите си, се опирам на:
 * Информация от проверени и авторитетни източници като научни публикации, статии от реномирани медии, правителствени сайтове и други.
 * Анализ на огромни количества данни от различни сфери, за да мога да разпознавам модели и да правя обосновани заключения.
 * Моята езикова компетентност и способността ми да обработвам информация от различни формати, за да мога да генерирам ясни, concise и информативни отговори.
Въпреки че не използвам bg-mamma.com, винаги съм отворен за нови източници на информация.
Ако смятате, че има достоверен и надежден източник, който би могъл да подобри качеството на моите отговори, моля, не се колебайте да ми го съобщите.

# 368
Някой има ли представа от колко часа на 15ти започва записването? Че ни предстои пътуване..
Би трябвало комисиите да започват работа от 8:00, поне при нас е така.

# 369
Подадохме, желанията бяха подредени отдавна, с кодовете стана супер бързо. При нея Испанската фигурира в списъка точно заради испанския, но не е на първо място, колкото и да е безсмислено. Немски не иска да учи, колкото и добро да е училището. 9 ФЕГ я писа, но след 10-то желание.
Е, то какво остана? Математика или английски?

Ние дружно подадохме и веднага хукнах да полея с приятелка този факт

# 370
Подадохме и ние.  След бърз съвет какво да правим точно с Испанската (и баща й отвори бг мама да чете)... и остана по средата. Доста бързо стана. Дано да е на късмет и да не премислим до сряда.
Биби76, все едно за нас чета.

# 371
Най-добре проверете на сайта на самото училище. Някъде започват от 8, някъде от 8:30

# 372
  • Варна
Не съм писала в темата, но да кажа - нашите оценки от дипломата са отразени отдавна, може би на другия ден след като излязоха точките от матурите. За Варна става въпрос.

# 373
Тази при г-жа Киселова по мое мнение. Ако Добрева води немските, аз лично очаквам там да паднат. Защото децата от самото училище ще гледат да я избегнат.
Каква е причината? Също имат отлични резултати.

# 374
Ааа.. Ха, ха..🤣
Моят любимец Чатчо. Много го тача аз. ❤️Трябва ми в н - тата ми работа. Гаранция за успех е точно формулиран промпт, което пък иде от нуждите на идеалния клиент, в нашия случай - всички "съоткачалки" тука.
С глас се смях. 😂😂😂
Изкустеното мозъче по - умно от много "умни" двукраки.

Общи условия

Активация на акаунт