Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 655
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 435
Казах ви аз по всякакви въпроси да питате Chat GPT, ма вие викате бг мама, та бг мама......
Даже и червени букви, големи, не помагат.
Още малко хора!
Скоро всичко ще е история.
Fiore, само дано не стане истерия. Simple Smile
А....истерията беше цяла година - от лани, та докъм вчера.
Вече сме на горен левъл....

# 436
  • София
Fiore, цялата бутилка ли изпи, че мина на горното ниво? Simple Smile

# 437
Fiore, цялата бутилка ли изпи, че мина на горното ниво? Simple Smile
Не. Не съм толкова жестока. Жал ми стана за мръвите в хладилника. Днес ще ги готвя с винен сос. 🤦😂

# 438
Докато чакаме Разпети петък 12-ти, все си повтаряме мантрата 424 /най-висок минимален бал за последните 5 години/ + около 20 /3 пъти увеличение на резултатите по мат./ = 444. И би трябвало всеки с бал с поне 10-15 точки над 444 да диша по-спокойно, но защо ли не  ни се получава?...
Само аз ли не мога да се концентрирам върху служебните си задължения??? Как се справяте с това напрегнато очакване?

# 439
Ми ренде си е тая тема и това е Satisfied. Домочадието няма и идея какво се случва, момата само си знае точките и до там, таблици сметки, всичко е в моята градина. ММ няма и идея какво е това кандидатстване, НВО, бал - яде ли се, пие ли се Close но това е девата в мен. Нали знаете девата като за умирала и пътува тя по тунела към светлината и по едно време се сеща как тия в къщи няма да се оправят без нея и нищо не могат сами,  та се завърнала обратно от пътя за отвъдното щото няма да се оправят без нея Rolling Eyes

# 440
Нали знаете девата като за умирала и пътува тя по тунела към светлината и по едно време се сеща как тия в къщи няма да се оправят без нея и нищо не могат сами,  та се завърнала обратно от пътя за отвъдното щото няма да се оправят без нея Rolling Eyes
...и няма да изчистят и подредят, като нея...
SmileSmileSmile

# 441
  • София
Нашата класна писа в групата: "Уважаеми родители, НЕИСПУО при Министерството на образованието вкарва постепенно оценките на учениците, тъй като са много голямо количество става по- бавно." (цитирам и не редактирам Relaxed)

Постепенно?! Нашата класна по друг начин онагледи ситуацията - "НЕИСПУО е наляло оценките" Joy

# 442
  • София
Пък аз обяснявам ли, обяснявам какво става между първо и второ класиране, ама явно не съм авторитетна личност, щото от други майки(най-накрая и се изяснило) разбрала, че ако искаш да изчакаш второ класиране, трябва да ходиш по всички училища надолу да се отписваш, от това е което си приет на първо класиране. Опитвам се пак да обясня, че е нужно да отидеш само до училището, в което детето е прието и да подадеш декларация, че ще участва на второ класиране, но не ме чуват и не ме чуват. Какво да се прави, с тази моя миловидна и детска физиономия не ме приемат насериозно.

Аз пък се чудя как им идват на акъла подобни идеи. От какъв зор ще ходиш по всички училища надолу и какво ще отписваш там, като те не знаят за теб ? Ами ако си наредил 100 желания... 2 недели ще обикаляш.
Никога не бих съчинила подобен сценарий, хем аз имам въображение да измислям несъществуващи проблеми.

Другото , за което много се чудя, защо някой ще си мисли, че ако сложиш някое училище по-напред като желание, това ти дава предимство.
Ами тогава някой с бал 300 ще влезе в немската, защото го е писал като 1во желание, а оня с бал 486, понеже му е 2-ро, ще духа супата.
Чудя се какви са тези алгоритми в главите на някои хора.

# 443
Ми ренде си е тая тема и това е Satisfied. Домочадието няма и идея какво се случва, момата само си знае точките и до там, таблици сметки, всичко е в моята градина. ММ няма и идея какво е това кандидатстване, НВО, бал - яде ли се, пие ли се Close но това е девата в мен. Нали знаете девата като за умирала и пътува тя по тунела към светлината и по едно време се сеща как тия в къщи няма да се оправят без нея и нищо не могат сами,  та се завърнала обратно от пътя за отвъдното щото няма да се оправят без нея Rolling Eyes
Мдаа, нямаш си идея как те разбирам, и аз съм дева Laughing

# 444
  • София
Morena2024, като гледаш колко се пише тук, мислиш ли, че много работим. Simple Smile
Жоржи, от една дева към друга - точно така си е, без нас са загинали.
Fiore,  не мога да те разбра. Да избереш мръвки пред вино. Внимавай да не те отцепим от групата, тук такива избори не правим. Simple Smile

# 445
Скрит текст:
Ми ренде си е тая тема и това е Satisfied. Домочадието няма и идея какво се случва, момата само си знае точките и до там, таблици сметки, всичко е в моята градина. ММ няма и идея какво е това кандидатстване, НВО, бал - яде ли се, пие ли се Close но това е девата в мен. Нали знаете девата като за умирала и пътува тя по тунела към светлината и по едно време се сеща как тия в къщи няма да се оправят без нея и нищо не могат сами,  та се завърнала обратно от пътя за отвъдното щото няма да се оправят без нея Rolling Eyes
И аз съм така. Мисля, че цялата рода ме смята за луда и че много съм се вживявала. Мъжа ми същия, грам интерес към процеса с кандидатстване. А аз цял месец се опитвам да го приобщя за да е все пак споделена отговорността за избор. Не ми се ще после да ми натяква как съм избрала каквото на мен ми харесва, а детето се мъчи. Аз обяснявам как е необходимо да се пресметне вероятността за прием спрямо предната година. Що съм го правила, то нямало как да се сметне, не било моя работа. Ами чия е? Ако дори само 50 процента от родителите не си направят правилно сметката ще са много изненадани от резултата. Особено ако са като нашия случай, точно на долна граница на избраните паралалки. Според бала от миналата година сме вътре и с двата крака, ама не е така хич. И ако не си сложа и по-нискобалови и отиваме на 3 класиране заради това, че сме били уверени, че влизаме без проблем.

# 446
Пък аз обяснявам ли, обяснявам какво става между първо и второ класиране, ама явно не съм авторитетна личност, щото от други майки(най-накрая и се изяснило) разбрала, че ако искаш да изчакаш второ класиране, трябва да ходиш по всички училища надолу да се отписваш, от това е което си приет на първо класиране. Опитвам се пак да обясня, че е нужно да отидеш само до училището, в което детето е прието и да подадеш декларация, че ще участва на второ класиране, но не ме чуват и не ме чуват. Какво да се прави, с тази моя миловидна и детска физиономия не ме приемат насериозно.

Аз пък се чудя как им идват на акъла подобни идеи. От какъв зор ще ходиш по всички училища надолу и какво ще отписваш там, като те не знаят за теб ? Ами ако си наредил 100 желания... 2 недели ще обикаляш.
Никога не бих съчинила подобен сценарий, хем аз имам въображение да измислям несъществуващи проблеми.

Даже каза, че не сложила много паралелки, после да не обикаляла по училищата да пуска декларации за второ класиране и докато схвана за какви училища говори, каза още и че заради това щяла да запише на класиране.

# 447
  • София
Моля да изпратите една дева вкъщи. Ние си нямаме и трябва аз да мисля. А аз никак не си падам по тази работа с мисленето.

# 448
Относно езиците. Ясно, че английския е просто задължителен.

Немският език отваря много врати, но не всяко дете ще се изучи, камо ли да заживее в Германия. Поне моят син иска да завърши там и да се мести после. Край него негови връстници се отказаха от следването си в Германия по най-различни причини. Тоест отиват им 2 или повече години труд там без реален разултат. Завършването на Университет там не е лека задача. 2 или 3 пъти невзет изпит = край на студентството. Други намират хубава работа, изкарват добри пари и само приключват с ученето.
Знам, че има много успешно завършили деца, но има и много, които отиват там, насочени от родители или по други причини, и бързо откриват, че не е тяхното. Моля това да не се счита като реклама / антиреклама на езика, а просто наблюдение над реалния живот от моя страна. Децата е добре да са мотивирани и сами да искат да учат език и да следват в чужбина, която са си избрали. Иначе - трудна работа.

Немския отваря много врати, така е. Може да се кандидатства не само в Германия, но и в Австрия и Швейцария. Имам близки, завършили университет в Австрия с немски, които се реализираха повече от добре. Също приятелка, която завърши немска паралелка в средното и отдавна работи само в немски компании с изключително високо заплащане.

# 449
Моя позната пък беше учудена,че приемат детето само в едно училище (забележете-училище,не паралелка).Тя си мислела,че го приемат в няколко от подадените желания и после те си избират къде да го запишат.

Общи условия

Активация на акаунт