Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 204
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Цитат
Мноооого ми хареса т.4 Smiling Imp Дава ти пълен шанс за лично творчество и майчинско отмъщение...
Според мен е НАЩО, а не НЕЩО Simple Smile
Демек сегашната му гимназия квартална, предполагам.
Точно "на'що" е 🙄
Макар че в първият момент и аз като нЕщо го прочетох и веднага превъртях Joy

# 526
  • София
toplomliako, явно аз съм в грешка тогава- омотах се Hug

# 527
Зачетох ви се за успеваемостта на състезателите по Мат. преди много години.От тези, които познавам, няма неуспял.Ако някой се е разболял ментално, рови по кофите, е друга работа.
Аз не говорех за "неуспял" състезател, а че "успеваемостта" в живота не е пряко свързана състезател-несъстезател и това да тежи към състезателите... И всъщност акцента беше на математиката и успешната реализация, независимо от състезателната "нишка" в разговора Hands V Всеки си е намерил неговия път, успешно влагайки математиката в основите му.

# 528
Жоржи, това е така и би било хубаво да се срещнат с вдъхновяващи учители и аз съм супер доволна от моите. Но вече няма такива идеални училища. Имам същия опит и спомени като теб

Но не всички учители са идеални и децата, ако имат цели, трябва да могат да се справят с всякакви учители. Колкото повече четеш за софийските гимназии, все повече разбираш, че навсякъде има различни като типаж и качество на преподаване и някои пък напускат. Нямаш гаранция никъде, че ще остане същият желан учител.
Жалко е, че това не се разбира от резултатите, понеже паралелното образование процъфтява дори само от презастраховане на деца и родители.

# 529
Здрасти рендета,

Съоткачалките вече не са актуални мисля, до 12 ти сме си изрендили нервите на макс. Аз затова се отбих до магазина с вината днес и се заредих с едно розе, че подадох желанията и нервата рЕзко ме хвана пак.
Дали наредихме както трябва, дали не сложихме нещо излишно, къде ще се закачи на 1во, че да борим по-горни.....
Видях,че нещо за деви говорите и спрях да чета, че любимата ми свеки  е такова животно и втора като нея няма- но нищо общо с подредена и чистница, а пък за готвене да не говорим! Но да сменим темата.
Аз вече спрях да обяснявам за класирания, кой разбрал-разбрал. Имаха достатъчно време, и във фейса все едно и също... Да влязат тук и да изчетат 17 теми! Ще вземат трето висше след това, гарантирам!

# 530
  • София
Обзалагам се, че твоето и моето са били в един клас. За немски не ще и да чуе, а заради прекрасната учителка по математика дето им спретнаха .. намрази тотално предмета .. въпреки читавия резултат на НВОто, който се дължи на уроците, на които ходеше.
Или в съседни. Учителката по мат изобщо не ща да я споменавам - голям кошмар!

# 531
Здравейте!

Мислите ли, че много ще се качи балът за географската паралелка в НПМГ, заради по-високите резултати по математика на матурата тази година?

Благодаря за всичко, което научавам тук Simple Smile

# 532
  • Пловдив
sweet смях се с глас, детето е велико, жестоко чувство за хумор.

Имам нужда от препоръка- може ли да ми препоръчате някъде в училищата (ПГ, гимназия, без значение) да има учител/и (моля да е с конкретни имена), кой/ито преподават на език (АЕ, ИЕ,ФЕ и т.н) разказвателен предмет. Но говоря за преподаване и владеене на езика, истинско владеене (без да се превключва на БГ) и да може да предизвика любов към предмета, да е строг и справедлив и децата да го обичат. Дано не издирвам еднорог.
Има - в Пловдив, в гимназията на дъщеря ми - история на немски. Още от първия час при нея в 9 клас ги беше сразила - нито думичка не излизала от устата й на български 😁

# 533
aniK моля да споделиш за училището, защото това е едно от най-исканите от дъщеря ни, наистина ще е полезно да знам защо не го препоръчваш.

Въпросът ми за преподавателите беше продиктуван от моята учителка по история, която съм учила на английски, а самата тя беше божествен преподавател, нямаше дете в класа, което да не я обича. И по история учехме и по английски, и знаеше как да хване интерес, беше строга когато се налагаше, управляваше с твърда ръка, но ни беше и другар. Случайно научих, че е на висока преподавателска длъжност в престижно училище и някак ми се прииска да намеря подобни преподаватели за наборката. За мен учителите са тези, които могат да те накарат да намразиш или да заобичаш предмет, това си е мое разбиране, моля не ме хапете. И дори да намеря такива преподаватели в 278 СУ (такова няма) пак би било супер.
aniK, присъединявам се и аз към горната молба. Сподели каквото знаеш.

# 534
  • София
"Рендета-съоткачалки" - мотото на тазгодишните седмокласни майки Joy

alexova, викаш свеки е най-любимото същество на света Joy Моята е надалече, но като се присетя за нея, ми иде  с цяла изба с бъчви с бЕло и червено да се заредя Joy

# 535
  • Варна
Според вас испански или френски език е по-перспективен? Иска ми се и други гледни точки да видя, освен моята Simple Smile

# 536
  • София
Според вас испански или френски език е по-перспективен? Иска ми се и други гледни точки да видя, освен моята Simple Smile
и аз съм го мислила това нещо много, ама с испански ако решиш да смениш училище ( недай си Боже да се наложи ) има къде, къде повече опциии , пък и е по-лесен езика...

# 537
Какво значи перспективен?

# 538
  • София
Ако гледаме откъм полза за следване - френски, във Франция има много хубави унита, но пак зависи от интересите на децата. Доколкото съм запозната, в Испания често преподавателите превключвали от английски на испански.
На този етап обаче, говоря за себе си и моите деца, се водя от техните нагласи - щерката иска като втори език испански. И категорично отказва да пише и френски, и немски, и руски като втори. Обяснявам, че вторият чужд език не се учи много/е, в 11.клас и 12.клас е малко повече/, но си е навила на пръста АЕ/ИЕ. Та ще редим според това. А харесва испанския отдавна, тя танцува латино и модерни танци, може и затова да е

# 539
  • Sofia
Жоржи, ще пиша на ЛС.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 17:44 от aniK

Общи условия

Активация на акаунт