Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 549
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 120
Не ми се чака до последния момент с малкия за първи клас от "има време", та подавах след 23 часа на предпоследния ден, без малко да изпуснем срока. Мисълта ми е, че всичко може да се случи и да попречи последния ден да го свършим. Мисля днес да го направим, утре съм на работа и, ако има проблем ще потърся съдействието на колежката, която се занимава с въвеждането на данните.
Относно изборите - личното ми мнение е, че ако не е нещо тотално неадекватно, следвам желанията на детето, все пак то ще учи. Така направих с малкия - питах го кой език за сложим на първо желание, защото там ще го приемат и това ще учи седем години. При каката избирах аз, имах своите съображения за нея, него го оставих той да си избере на практика класа и класната като избере езика. Ама аз съм от лудите майки, които дават контролиран избор от невръстна възраст. Така и с щерката сега - след като видях, че желанията й са нереалистични и няма дори 1% шанс да се класира там, подбрах приемливите и й предложих да си ги реди тях. Това още преди 4 месеца сигурно. Поиска да подадем и в съседната област, в която има някакъв шанс спрямо миналогодишните балове да влезе по желание, за което при нас няма шансове.

# 121
Hope for two, разбрали сме се, че аз няма да пипам нищо, само ще погледна и проверя, а той няма да размества нищо след първото подаване, след като му потвърдя. Като не сме заедно тая седмица, нямаме много варианти...
Моите деца искаха само да им пратя снимка на екрана и след ОК да пратя... Като преди това те си прегледаха по няколко пъти списък и девойката на  мести една паралелка нагоре в последния момент Simple Smile
Не бих разчитала на тийн на телефон, ако е на достатъчно голям екран да вижда и провери... ако може до мен - Да. На телефон сам или само с други тийнове - Не.

# 122
Luthien, благодаря за новата тема! Flowers Bouquet
Успех на всички и нека в петък децата да са доволни от класирането!
Ние ще подаваме желанията в системата утре. Директорката на нашето училище държи всичко да е под контрол и е направила график кой кога да се яви в училището (родител и ученик) и ще подаваме на място. Желанията съм ги подредила още миналата седмица. Младежът уж ги одобри, но каза, че ако не е класиран по първо желание, задължително ще се записваме за второ класиране (независимо, че първите 4 желания са ни в едно училище).
Е как пък ще ви задължи да подавате от училище, може да искате от вкъщи сами да си подадете

# 123
  • София
Благодаря за новата тема. Дано е спокойна и да завърши с много радостни деца и родители.
Аз след като 2 нощи сънувам, че правя грешка при подаването на заявлението и се будя в паника, сега го подадох с идеята всички вкъщи да прегледат какво съм подала, за да не се будя от кошмари до петък ( а и в сряда пътуваме за Италия и ми се иска там да мисля за пица и кафе, а не за това). Като видях дублираните паралелки направо ми се изправи косата. Сега до последно ще следя дали са го оправили, че се притеснявам при оправянето на бъга да не ми разместят нещо или затрият цялата подредба. Имам силна тревожност и това ме побърква. Няма спокойствие за изтерзаната ми душа.

# 124
Invierno, много странно. Освен, ако не подавате за същото училище и не искате да си разваляте отношенията, защо ще й вървите по гайдата?

# 125
И аз смятам да подам и в съседна област, понеже не съм уверена, че в София ще се класира в първите си желания.
Но там смятам да подам чак на трето класиране, защото ако случайно го приемат първо желание в съседна област и не се запише, губи мястото си там. Поне така ми отговориха в РУО София.
Скрит текст:
Във връзка с Ваше питане с вх. № РУО1-............/26.06.2024 г. относно кандидатстване в различни области Ви уведомявам, че съгласно чл. 65 от Наредба № 10/01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование класирането се извършва централизирано на областно ниво, което означава, че ако ученикът е приет в няколко региона на първо класиране, следва да подаде заявление за участие във второ класиране във всяко едно училище, в което е класиран, освен ако не е класиран по първо желание (в този случай не може да се подава заявление за участие във втори етап).
Съгласно чл. 67, ал. 1, т. 1 и т. 2 от горецитираната Наредба във втори етап на класиране участват учениците, които не са класирани в нито едно училище в областта или са класирани по второ или следващо желание, но не са се записали и са подали заявление за участие във втори етап, т.е. възможно е ученик да участва на втори етап в различни области. На трети и четвърти етап обаче това не е възможно, тъй като съгласно чл. 68, ал. 1 и чл. 68а, ал. 1 от същата Наредба в тези класирания участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием.

# 126
  • Варна
Два пъти чета заглавието на темата и си викам, как пък толкова негативно: Голямото РЕНДЕ Simple Smile
За протокола, моята художничка изкара 5,38 на изпита към МК и ще я записвам директно там, не желае даже да реди към МОН. Аз все пак ще пусна няколко желания за спорта, да участваме и ние в класирането.
Успех на всички!

# 127
  • София
Добро утро, съоткачалки! Аз ще подавам днес, но ще изчакам да се оправи бъга. Младежът прояви желание да подаваме заедно. Сестра му навремето каза сама да се оправям. Joy Нито веднъж не влезе в системата, поне да види как изглежда.

Започвам да броя колко пъти ще се зададе въпроса Качени ли са ви оценките? Laughing

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:30 от sanaka

# 128
  • София
Спокойно, на екрана за потвърждение с входящ №, дата и час няма повторения. Те излизат на разпечатката и после при преглед на желанията, но Поредността на желанията си е вярна.
Благодаря за новата тема. Дано е спокойна и да завърши с много радостни деца и родители.
Аз след като 2 нощи сънувам, че правя грешка при подаването на заявлението и се будя в паника, сега го подадох с идеята всички вкъщи да прегледат какво съм подала, за да не се будя от кошмари до петък ( а и в сряда пътуваме за Италия и ми се иска там да мисля за пица и кафе, а не за това). Като видях дублираните паралелки направо ми се изправи косата. Сега до последно ще следя дали са го оправили, че се притеснявам при оправянето на бъга да не ми разместят нещо или затрият цялата подредба. Имам силна тревожност и това ме побърква. Няма спокойствие за изтерзаната ми душа.

# 129
Apple
Вариант 1 - в съседната област подавате първо желание нещо,.за което не стига балът, ако не е с много висок бал.
Вариант 2 + записвате се и чакате второ класиране при вас. Вярно после ще трябва да се разкарване втори път за отписване и вземане на свидетелството за основно образование, ама каквото такова.
При мен ще е проблем, защото ще гоним автобуси с детето, нямаме кола, а не знам дали ще има свободна приятелка, която да реши да ни кара.

# 130
При мен дублирането току що изчезна Simple Smile

# 131
Е как пък ще ви задължи да подавате от училище, може да искате от вкъщи сами да си подадете
Plami80, Mama Ru, така е. Предполагам, че ако настоявам да подам самостоятелно, няма да е проблем. Най-малкото няма да има основание да ми откаже. В годините в това училище съм се научила да си подбирам битките и в този случай реших, че няма смисъл. Нейното основание е, че в случай на бъг в системата или грешки в подаването, може да съдейства и т.н. А и в училището има деца от малцинствата, чиито родители дори нямат идея как да подреждат желанията, а децата им са с добри резултати от НВО, та подбудите й не са негативни.

# 132
Mama Ru, те са ми отговорили, че няма право да участва в трето класиране, ако е записан където и да е в държавния прием в страната.

# 133
  • София
И при мен изчезна дублирането.
Azzzy, и в системата бяха дублирани, не само на разпечатката.

Ще задам най-тъпия въпрос досега в темата. Като подам и получа входящ номер всичко е готово, нали? Няма да се прави още нещо?

# 134
Mama Ru, те са ми отговорили, че няма право да участва в трето класиране, ако е записан където и да е в държавния прием в страната.
Да, за трето е така. Обаче може да е записан на първо в една област и да участва на второ в друга област. Поне аз така четох и разбрах. Някой да ме поправи, ако греша. За трето вече съм съгласна, така е.
Invierno, ок, ама е супер задължаващо и грубо да се прави график и да се привикват всички.

Общи условия

Активация на акаунт