Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 572
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за споделените данни. Всяко нещо споделено, може да е полезно и за някой друг. Нека ценим това 🤗

За мен е ценно да се вижда за дадена паралелка в поредни години колко в падал бала. Това го има, но в много файлове от РУО и Дидева.
Както тук
https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=16 е идеално вижда се без ровене.
Никъде го няма така.

# 241
А системата дава ли въжможност да си подредите желанията, да ги запази, но да не ги подавате веднага, за да може да ги прегледате пак, промените и чак тогава да ги подадете?
Не може. Запазването е всъщност подаване... е, има една стъпчица за потвърждение след кликване на бутона... но запазване за преглед и евентуално преодреждане, няма Hands V

# 242
А системата дава ли въжможност да си подредите желанията, да ги запази, но да не ги подавате веднага, за да може да ги прегледате пак, промените и чак тогава да ги подадете?
Не може. Запазването е всъщност подаване... е, има една стъпчица за потвърждение след кликване на бутона... но запазване за преглед и евентуално преодреждане, няма Hands V
Благодаря. Аз затова си ги запазих в ексел файл, но щеше да е удобна функционалност.

# 243
Мили дами, моля заповядайте една папка с данни от отминалите класирания в София, резултатите от ДЗИ, статистика на оценките, както и сравнение на минималните балове от минала година за 4те класирания за тези, които ще имат куража да играят на 3то и 4то класиране.

https://www.dropbox.com/scl/fo/3enblyi90npehiowl5efo/AHwb4aMCJRA … &st=wlpyokh1&dl=0
Тази информация е издирена, систематизирана и обработена от Дидева. Всичко може да намерите на https://dideva.alle.bg/. Ценете и чуждия труд.
Жената споделя полезна информация. Какво лошо има в това? И защо се приема, като неоценяване на чуждия труд?

# 244
  • у дома...
Мили дами, моля заповядайте една папка с данни от отминалите класирания в София, резултатите от ДЗИ, статистика на оценките, както и сравнение на минималните балове от минала година за 4те класирания за тези, които ще имат куража да играят на 3то и 4то класиране.

https://www.dropbox.com/scl/fo/3enblyi90npehiowl5efo/AHwb4aMCJRA … &st=wlpyokh1&dl=0
Тази информация е издирена, систематизирана и обработена от Дидева. Всичко може да намерите на https://dideva.alle.bg/. Ценете и чуждия труд.
Жената споделя полезна информация. Какво лошо има в това? И защо се приема, като неоценяване на чуждия труд?
Етичните норми при използване на чужд материал изисква споменаване на източника.

# 245

Едно бързо питане - за дадено училище има свободни места за 3-то класиране (2023), но после в самото 3-то класиране мин/ макс бал е 0. Значи ли това, че реално никой не е кандидатствал за 3-то класиране и местата са останали незаети (не съм гледала 4-то, но теоретично, за етап 3 питам)? Благодаря

# 246
  • у дома

3. за деца сираци и полусираци - тя е целогодишна, но всеки срок се подават наново документи, да не би да има промяна в обстоятелствата.

За деца без родители или само с един родител документи се подават в началото на учебната година. Не е всеки срок. Няма как да има промяна в обстоятелствата.
Аз си подавам всеки срок,защото не можах да се преборя детето ми да взима цяла социална стипендия и половин за успех/баща юу почина внезапно,когато беше 8 за 9 кл.,даже точно на днешната дата/.Оказа се,че в цялото училище само моето дете отговаря на условията  и за социална/един родител/ и на тази за успех-и тогава и сега е с 600,но те нямали практика да дават две различни стипендии-чувствах се като Дон Кихот и борбата с вятърните мелници и се отказахТа затова 1 срок подава за успех/ малко по-
висока е/ а 2 срок за социална/по-ниска е,но се взима и летните месеци/.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 16:27 от svetlaem

# 247
Това, че миналата година е имало място на 3то класиране, не означава, че тази година ще има Hands V
Някакви смислени изводи по минимални балове за първо и второ класиране, могат да се правят.
Но трето и четвърто са за изключенията, при тях се "играе" за отделни места според бала на потенциално участащия и склонността му да поеме риск... и доколко този риск е подплатен с очаквания Hands V

# 248
  • у дома...
Светле, в нашето училище се кандидатства с едно заявление за двата вида стипендии. Но втори срок подава само единствено за успех, социалната си върви.

# 249
Това означава ли, че дете има право на две стипендии едновременно?
Примерно за паралелка с очакван недостиг и за ТЕЛК? Или друга комбинация?

# 250

Етичните норми при използване на чужд материал изисква споменаване на източника.

Ооо, не! Ще ме прощавате, но тези файлове са си лично мои. Това е информация, която лично съм събирала и лично съм обработвала през годините покрай кандидатстването на собствените ми деца и племеннички. Всички файлове са сваляни от РУО София. Много от тях са били във PDF формат, който съм конвертирала в ексел.

Така че следващия път, преди да наклеветите някой, че ползвал чужд труд, първо може да попитате за какво става въпрос.

Дидева е неоценим стожер в седмокласните теми и през годините е помогнала на буквално стотици хора с полезна информация, но това не означава, че тя има привилегията да е единственият човек в държавата, който разполага с тази информация, борави с нея и я предоставя на други хора.

# 251
  • у дома
Светле, в нашето училище се кандидатства с едно заявление за двата вида стипендии. Но втори срок подава само единствено за успех, социалната си върви.
При нас,както писах вече не можах да се преборя за половин втора,но съм сигурна,че и за социалната за сираци се подава и двата срока,защото се попълва бележка че няма промяна в семейното положение/тоест не съм се омъжила/.

# 252
Желанията да ясни,но защо не ги подава....нямам представа. Този мързел ще я съсипе. Или мен по- напред....Довечера ще я ръчкам пак и ще я карам с ръка на сърцето да потвърди, че това е Joy
Taзи мантра всичко за последният момент и мен ме влудява.
И обикновенно се случва нещо, бъг в системата, пролем с нета, изчезнал файл и т.н. Simple Smile

# 253
Аз бях уведомена от госпожицата, че излиза. Викам - ами кога ще подаваме, мислех да е като се прибера? - Ооо, амии, утре.
Всъщност и аз така мислех първоначално, ама като ви чета как подавате цял ден и взе нещо да ме стяга под лъжичката. Ама явно само аз го мисля, наборката си е свършила работата Joy

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 16:48 от Lúthien

# 254
Това, че миналата година е имало място на 3то класиране, не означава, че тази година ще има Hands V
Някакви смислени изводи по минимални балове за първо и второ класиране, могат да се правят.
Но трето и четвърто са за изключенията, при тях се "играе" за отделни места според бала на потенциално участащия и склонността му да поеме риск... и доколко този риск е подплатен с очаквания Hands V

Разбира се, че не означава, че ще ги има и за тази, друго ми беше питането Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт