Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 630
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 390
Аз се обърнах вече тотално. Вчера щях да редя желанията, докато не се чух с госпожата на детето. И тя каза " при вас тънкият момент е, че ако не я приемат на първо желание това, което искате на второ може да е заето от деца с по-нисък бал, но им е било на първо място". И аз цял ден седях и гледах тъпо и си повтарях великата сентенция " едно дете с нисък бал не може да измести дете с по-висок бал независимо от поредността на желанията си".
И в крайна сметка, може ли дете с по- нисък бал да ни измести от второто желание, защото на него му е първо?
Има логика, ако второто дете се запише след първо класиране, заема мястото и първото дете с по висок бал, което чака второ класиране, не се класира на първо желание и се заема мястото от второто желание, отива на трето желание и е изместено от второто дете с по нисък бал.
Моля Ви да не пишете небивалици, само ще дообъркате и без друго обърканите родители. Въпросът е къде ще се класира това второ дете - ако балът му е по-нисък от първото, значи първото ще е класирано на това заветно място.
Водещото е балът.

# 391
Аз се обърнах вече тотално. Вчера щях да редя желанията, докато не се чух с госпожата на детето. И тя каза " при вас тънкият момент е, че ако не я приемат на първо желание това, което искате на второ може да е заето от деца с по-нисък бал, но им е било на първо място". И аз цял ден седях и гледах тъпо и си повтарях великата сентенция " едно дете с нисък бал не може да измести дете с по-висок бал независимо от поредността на желанията си".
И в крайна сметка, може ли дете с по- нисък бал да ни измести от второто желание, защото на него му е първо?
Има логика, ако второто дете се запише след първо класиране, заема мястото и първото дете с по висок бал, което чака второ класиране, не се класира на първо желание и се заема мястото от второто желание, отива на трето желание и е изместено от второто дете с по нисък бал.
Ако се е записало на първо класиране, няма как да заеме мястото на първото дете, защото те са били приети на различни. А на второ класиране, първото дете няма как да падне на по-ниско желание от това, на което е било прието на класиране.

# 392
До колкото знам,  Не!
Ако не я приемат на първо желание това, което иска, ще я приемат на второ желание.
Или с други думи: ако детето остане да чака за второ класиране първото си желание, то мястото, където е прието на първото класиране /въпросното второ желание/ ще го чака. Дава се заявление в училището, че ще участва на второ класиране и мястото му се пази.
Не виждам никакви тънки моменти. Детето е прието на първо класиране на първото място в списъка, за което му стигне бала. Това място му се пази до второ класиране.
Добре де, защо четенето с разбиране е толкова трудно!
Нищо НЕ СЕ ПАЗИ! Детето се класира на по-предно желание или в най-лошият случай се ПРЕКЛАСИРА на същото място!

# 393
До колкото знам,  Не!
Ако не я приемат на първо желание това, което иска, ще я приемат на второ желание.
Или с други думи: ако детето остане да чака за второ класиране първото си желание, то мястото, където е прието на първото класиране /въпросното второ желание/ ще го чака. Дава се заявление в училището, че ще участва на второ класиране и мястото му се пази.
Не виждам никакви тънки моменти. Детето е прието на първо класиране на първото място в списъка, за което му стигне бала. Това място му се пази до второ класиране.
Добре де, защо четенето с разбиране е толкова трудно!
Нищо НЕ СЕ ПАЗИ! Детето се класира на по-предно желание или в най-лошият случай се ПРЕКЛАСИРА на същото място!
Моля, да не ми се вика. Съвсем разбираемо е всичко. Използвах "СЕ ПАЗИ" за конкретния казус, за да има по-голяма яснота, че мястото, където е прието детето не се губи.
Няма как да се прекласира на същото място, ако предварително не е заявено участие на второ класиране.

# 394
  • София
Какво означава, че попълването на свободните места след четвърти етап на класиране се определя от директора? По какви критерии? Къде да прочета повече по въпроса? Някой, ако може да съдейства?

# 395
Какво означава, че попълването на свободните места след четвърти етап на класиране се определя от директора? По какви критерии? Къде да прочета повече по въпроса? Някой, ако може да съдейства?
Пускат известие на сайта на училището. Не е централизиран прием. Критерият е бал. Ако се явят 5 кандидата, влиза този с най-висок бал.

# 396
  • София
Писахме още едно училище с хлапето и станаха общо 4. Да де, има приличен бал и се надявам, че няма да се стигне до компромисното за него училище.

ПС. Момичета, много страсти, много нещо. Става доста напрягащо. Всички сме нервни малко или много.
Но би било добре да сме фокусирани по темата, за да можем да си помагаме.

# 397
Писахме още едно училище с хлапето и станаха общо 4. Да де, има приличен бал и се надявам, че няма да се стигне до компромисното за него училище.

ПС. Момичета, много страсти, много нещо. Става доста напрягащо. Всички сме нервни малко или много.
Но би било добре да сме фокусирани по темата, за да можем да си помагаме.
Излизат и директорски класирания в хода на учебната година. Тази година в 10 а на НПМГ се освободи място и критериите бяха математическа паралелка и успех от първи срок
Може би червените букви в началото на темата трябва да станат някакъв по-ярък цвят Simple Smile
 И ние наредихме - сложихме желаните, за което няма шанс, после желаните, за които има и накрая нежеланите, за което има около 50 повече бал

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 09:13 от Amelin

# 398
  • Sofia
Ами какво да не се изнервяме - то бива, бива, ама през ред - тоя ще го измести, на оня не му се пази мястото. Лошото е, че извън форума, това е масово вярване. Хората не четат, учители подвеждат. На някои училища това им е номерът да си запълнят паралелките - чувала съм го с ушите си от записващи - ако не се запишете сега, не гарантираме, че на следващо класиране ще ви се пази мястото.

И спрете моля ви се с тоя немски - гаден е, труден е, какво ще учи детето след това с него, ред и дисциплина - гадост, че и две места по-малко за момичета Rage Да се върнем на испанския LaughingLaughingLaughing

# 399
Момичета, на някое дете има ли заредени оценките от свидетелството?

Не. Но са сложили съобщение:

За София - на синът ми оценките са заредени от 5-6 дни.
Според мен няма място за притеснения, ще зарерят на всички деца и тогава ще направят класирането. Simple Smile

# 400
  • София

И спрете моля ви се с тоя немски - гаден е, труден е, какво ще учи детето след това с него, ред и дисциплина - гадост, че и две места по-малко за момичета Rage Да се върнем на испанския LaughingLaughingLaughing
Девойката ти ще влезе  и с тези намалени места гарантирано в гимназията, в която ще се научи да говори с кучета и коне.. Ми няма лошо, Мая Дулитъл в ново време ще е Simple Smile А и двата вида партньори за разговор са  верни приятели, умни животни..

# 401
Русалка, ти пък какво се засегна от шегата?!

# 402
  • Sofia

Ако въпросът не е шега, не виждам засягане в нейния пост - абсолютно сме наясно двете за какво говорим Wink
Писмената комуникация често предава грешна емоция Revolving Hearts

# 403
  • София
Не съм, точно от вица ти въобще не съм, именно защото е виц. Но има други мнения, съвсем не майтапчийски ( на едни и съши потребители),  които налагат малко агресивно твърдението,  че немският така, испанският иначе.  Гимназиите нямат значение дори , нека приемем просто, че малки/по-големи хора си имат своите предпочитания/доводи да учат даден език. И аз примерно не съм особен  фен на френския, но тази си лична нагласа не налагам на никого, моя си е и се радвам на децата, които  съвсем целенасочено искат френски.

# 404
  • София

Пак са по бал, но за различните училища по различно време се подават документи за пето класиране. Трябва да се следи за всяко училище. В зависимост от останали (ако има) свободни места след четвърто класиране. Основно критерият си е балът, в някои паралелки може да има допълнителни критерии, които са предимство (например НПМГ с география - резултат от изпита по география към НПМГ).

Общи условия

Активация на акаунт