Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 690
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 465
"всеки ден домашни по 20-50-80 задачи" - Боже, истина ли е това? В шаш съм...

# 466
  • София
За децата, на които математиката им харесва, това не е проблем.

# 467
laurentin, су с езици, че им дава 5 години да размишляват какво да правят с живота си. Другото ми се вижда мното тясна специализация в трудна сфера, която не е за всеки.
Точно такива ни бяха аргументите и затова сложихме СУЧЕ отпред. Но днес червейчето в главата, ами ако, пък после ще си има някаква професия. И да трудно ми се вижда съд.сл., има много помнене. А тя не е с идеалната памет. Дано не се обвинявам после!

# 468
  • София
Според Вас, всички ли ученици в СМГ трябва да бъдат състезатели?
Не мисля.
Прави ми впечатление, че всяка година СМГ обявява 1-2 свободни места за 9, 10 или 11 клас.
И някои от причините за това са… да не дава Господ! Два трагични инцидента във випуска на големите щерки, завършили с фатален край. Както и приети надпланово деца - племеник на колега от МГ Варна, но по стечение на обстоятелствата семейството се мести в София.
Въртим, сучем и накрая все на СМГ ни избива. Sad

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:12 от bibi

# 469
  • у дома...
С по три задачи за домашно математик как се става?

# 470

Използвана е хипербола с цел драматизация.

# 471
Ще питам големия ми син по колко задачи са им давали в МГ извън София (за сравнение). Просто не очаквах, че някой решава 80 задачи всеки ден с лекота и желание. Ама така е, защото мен математиката с нищо не ме привлича Simple Smile Та ми е направо страшно. Евала на тези деца!

# 472
Добре де, може да са 10 задачи с по 8 примера за опростяване Wink
И не всеки ден... за утре 20, за уикенда 50...

Тези постоянно изскачещи коментари за СМГ са ми в стил "Вашето дете с 95+ точки не е за там, не кандидатсвайте! Голям гърч, не тормозете детето, че то не е състезател...", амалогично за (мнооооого гадния) немски език и (направо неприложимия) испански език Smiling Imp Не кандидатствайте там!

# 473
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
На въпроса с математиката, големият ми син, като беше в 8кл и математичката в училище му каза, че има голям потенциал и само ако малко седне да порешава, може и по състезания да тръгне, на което той вкъщи коментира, че да не бил луд да седне доброволно да решава задачи. Laughing Та, има си хора, които, хем ги влече, хем могат, има такива дето хем не ги влече, хем не могат и такива, като моя, дето може, ама не го влече. Та, в тоя ред на мисли, за някои решаването на задачи, верно си е удоволствие, за други, като мен и моите деца - цъ.

Иначе ние наредихме желанията с потресаващо ниския си бал и надали има по-цветна картинка от нашето заявление, защото сме редили къде, каквото си е харесал младежът, а той, понеже не знае изобщо какво иска, освен това дето няма да го бъде, просто ги избира по критерий - това ми звучи приемливо. Smile Ми, това е, сега чакаме и да видим какво ще ни се падне на първо класиране.

# 474
  • София
laurentin, су с езици, че им дава 5 години да размишляват какво да правят с живота си. Другото ми се вижда мното тясна специализация в трудна сфера, която не е за всеки.
Точно такива ни бяха аргументите и затова сложихме СУЧЕ отпред. Но днес червейчето в главата, ами ако, пък после ще си има някаква професия. И да трудно ми се вижда съд.сл., има много помнене. А тя не е с идеалната памет. Дано не се обвинявам после!
Тези професионални паралелки "съдебен служител" явно са относително нови. Преглеждам описанието в произволно училище и честно казано нищо кой знае колко специализирано не виждам. Мисля, че човек, ако реши на следващ етап, спокойно може пак да стане съдебен служител след някой курс или обучение.

# 475
Човек на следващ етап може да стане всичко Simple Smile Сега избираме за от 8 до 12 клас. И наистина има разнообразие.

# 476
Моя позната пък беше учудена,че приемат детето само в едно училище (забележете-училище,не паралелка).Тя си мислела,че го приемат в няколко от подадените желания и после те си избират къде да го запишат.

И наборът си мислеше същото. Добре че му разясних, че не е баш така.

# 477
  • София
Човек на следващ етап може да стане всичко Simple Smile Сега избираме за от 8 до 12 клас. И наистина има разнообразие.
Да, естествено, но има професионални паралелки, които наистина дават занаят в ръцете, или пък други много специфични познания. Тази хич не ми изглежда такава. И затова е по-добре общообразователна гимназия според мен.

# 478
С по три задачи за домашно математик как се става?
Зависи от задачите. А 80 задачи от А група е безсмислено. И няма такова нещо като 80 задачи за домашно в СМГ. Дъщеря ми учеше там и повече от 5-6 задачи за домашно не е видяла. Имаше един два случая с повече от 50, но това беше защото говорили в час. Но пък им казваха от кой сборник е добре да решават и децата си решаваха, без да трябва да ги проверяват. Решаваха и давани състезания. Но това последното си е хоби, не домашно

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:10 от Априлски душ

# 479
  • Пловдив
След вчерашния фалстарт с реденето на желания (цял ден плаж, вечерта кино и бира и то стана днес), сутринта най-накрая наредих заветните паралелки. Пиша наредих, защото набора е над нещата - събудих го (дежурна съм днес) и му казах, да ми прати последно списъка, как да са наредени желанията му. Получих ето това:

Дзен съм, че не мога и да си сипя друго, освен айрян Joy
Иначе и аз цяла година гледам и сравнявам таблици, мисля различни варианти... А статистиката ми беше най-омразният предмет Joy
п.с. Две деви сме, но наборната такава е абсолютно енергоспестяваща, та аз наваксвам и заради него Stuck Out Tongue Winking Eye
Айде, пийте по една студена бира за мен, утре ще наваксвам!

Общи условия

Активация на акаунт