Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 068
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 720
  • София
.
В 1 АЕГ мисля, че паралелките с ИЕ са 2, а във 2 АЕГ са общо 3, което обяснява малко по-ниския бал - реално приемат повече деца, които искат точно тази комбинация.
По тази логика трябва да е точно обратното, според мен. Във 2 АЕГ са приети повече ученици, значи балът трябва да е по-нисък.
И той Е по-нисък. Вие гледате само една от паралелките с испански за единия от половете. Не знам защо.

# 721
Имунизационен паспорт искат при записване, в който да са отбелязани всички ваксини от раждането. А аз въобще не помня това ли съм дала в настоящото училище. Ще ми го дадат ли при вземането на свидетелството или да търся начин да принтирам от сайта на здравното?

П.С.
Заредили са оценките от дипломата

# 722
Гледам един екселски файл, намерен с Google. Не знам от къде е.
Забелязах, че миналата година  паралелката във 2АЕГ - АЕ/ИЕ е с много по-висок бал от 1 АЕГ - АЕ/ИЕ.  - 465.5  на 449.5, почти колкото е минималния бал за 164 ИЕГ. За другите паралелки не е така. Защо ли? На какво се дължи това предпочитание към точно тази паралелка във 2 АЕГ.
Всъщност общо трите паралелки с испански на 2АЕГ миналата година са с по-нисък бал от тези с испански в 1АЕГ. Не знам какво точно гледате.

# 723
  • София
...
Аз още не съм подала желанията. Не знам как по 20-30 редят хората. Аз до тук само 3 имам, които са желани и бала е на кантар и сега трябва да почвам да редя по несимпатични паралелки с бал отново на ръба и едва тогава тези за зор-заман. Не очаквах да е толкова трудно.
Е, хайде подавайте ги вече. Поне тези три.Stuck Out Tongue Closed Eyes Хората вече чакат бал и класирания.

Има ли друга закачалка, която като мен да си е написала напомняне за довечера да проверя какво ще замине към системата?

# 724
Не разбирам истерията с това изобразяване на оценките в системата… това е някакъв технически процес…
То всичко е технически процес и дебнем да няма технически грешки примерно.

# 725
  • София
Подадохме снощи късно, по време на мача. Добре,  че беше мача, малко да се разсейвам. Cold Sweat Наборката ми скъса нервите в последния момент, Баща й "налива" системата и дудна и той.
В последния момент тя промени наредбата на 180 градуса,,, абе все нещо на някое училище не й харесва... Head Band Ами като има 100 претенции да беше имала бал 500 , да си реди 1- 2 желания , ама не...

едното училище й е далече, тя няма как да стигне ( което е 100 % вярно, все закъснява) другото училище не става, в третото ще учи руски. Тя не иска да учи руски- езика на Путин ( това го измисли снощи, до онзи ден нямаше нищо против ).
Гледа едното училище на Гугъл Мапса, имало гадни Графити по стените му... смя се, отказа да го пише, няма да учи в това нещо ... Joy

абе 18 желания със зор и със 100 компромиса и няма пак да е доволна, ни на 1во, ни на 2ро класиране , уф

Мисля,  за понеделник, баща й сам да подаде Заявление за участие във второ класиране . Без детето , без мен Thinking не е проблем надявам се?
Аз съм записвала голямото дете,  едно време сама, никой не ме попита коя съм и каква съм. И чуждо дете записах, пак същото..... Вярно беше преди 7-8 год... сега може друго да е... Някак тогава останах с впечатление, че училищата искат да си запишат децата, да не създават грижи и всичко да приключва и при тях по- леко и да се свършва ... а не да връщат и да спъват

# 726
.
В 1 АЕГ мисля, че паралелките с ИЕ са 2, а във 2 АЕГ са общо 3, което обяснява малко по-ниския бал - реално приемат повече деца, които искат точно тази комбинация.
По тази логика трябва да е точно обратното, според мен. Във 2 АЕГ са приети повече ученици, значи балът трябва да е по-нисък.
И той Е по-нисък. Вие гледате само една от паралелките с испански за единия от половете. Не знам защо.

Добре, вярвам ви, че съм сгрешила. Притесних се, че след толкова проучвания, пак сме сбъркали подредбата. То, не че на някой друг, освен мен му пука, но все пак.

# 727
  • София
Не разбирам истерията с това изобразяване на оценките в системата… това е някакъв технически процес…
То всичко е технически процес и дебнем да няма технически грешки примерно.
Даам, историята помни и такива случаи.

# 728
  • София
Гледам един екселски файл, намерен с Google. Не знам от къде е.

По една случайност става въпрос точно за паралелката на малкия ми син. Та там казусът е, че на второ класиране там е прекласирано момиче с бал 465.5, но минималният бал от двете класирания е по-нисък от 1 АЕГ.

# 729
  • София
...
Аз още не съм подала желанията. Не знам как по 20-30 редят хората. Аз до тук само 3 имам, които са желани и бала е на кантар и сега трябва да почвам да редя по несимпатични паралелки с бал отново на ръба и едва тогава тези за зор-заман. Не очаквах да е толкова трудно.
Е, хайде подавайте ги вече. Поне тези три.Stuck Out Tongue Closed Eyes Хората вече чакат бал и класирания.

Има ли друга закачалка, която като мен да си е написала напомняне за довечера да проверя какво ще замине към системата?
хаха, аз не съм си сложила напомняне, но сега от 8ч пак пренареждах. Една приятелка обеща да помогне с балове, статистики и да хвърли едно око и последно да пращам.
Ние сме с бал 406 без допълнителни и е драма, защото хем имаме много опции, хем не са чак толкова много, ако гледам локация, ЧЕ и прочие

# 730
Имунизационен паспорт искат при записване, в който да са отбелязани всички ваксини от раждането. А аз въобще не помня това ли съм дала в настоящото училище. Ще ми го дадат ли при вземането на свидетелството или да търся начин да принтирам от сайта на здравното?

П.С.
Заредили са оценките от дипломата
В момента в училищата искат не "Иминизационен паспорт", а "Здравно-профилактична карта" с отразени всички имунизации. ЛЛ не й ги е слагал (сменихме го в по-"късна" възраст) и не може да извади разпечатка директно... Снимаме от здравния картон, закача за здравната карта с печат и подпис на листчето и това служи за записване. Миналата есен ЛЛ ми извади за децата, за които нямах, имунизационен паспорт, но каза да не го давам в училище и да си го пазя отделно от големия картон, ако нещо се затрие, да си го имат като големи. Никой в никое училище не ми го е искал за записване. На най-големия с този паспорт вадих от РЗИ една официална справка на английски език за имунизационен статус, това ми е единственото ползване.

Миналата година носех тази  "Здравно-профилактична карта" (дългото сгънато картонче, което носим от детските градини всяка есен), не ми го взеха, предадох по детето на класната след първата родителска среща в 8ми клас... Вече съм подготвила за наесен, да не ходим в лудницата тогава Hands V

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 11:51 от peneva_a

# 731
Хубаво, дебнете, но не разбирам отчетността на всяко появяване на оценки в системата…

# 732
Някой да помогне кои са избираемите профили след 10кл.на 32 училище?

# 733
Радвам се, че намерих темата преди време. Благодарна съм Ви много! Както за полезната информация тук, така и за утехата, съпричастността и усмивките/които произтичат от хумористичните писания, където се припознавам, че имам страшна самоирония😜/. Още малко остана. Успех на всички деца! 😉                                                                                    P.S. В последно време MM като ме пита :" Какво толкова четеш?", казвам "РЕНДЕТО".🤣

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 12:23 от Анонимен

# 734
Някой да помогне кои са избираемите профили след 10кл.на 32 училище?

Вижте в темата за неелитни училища. Вчера ги обсъждаха

Общи условия

Активация на акаунт