Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 317
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Това изказване как и на тези с високите балове не им е лесно е много арогантно!

# 796
И към горното - напълно доволни ще сме по Коледа (надявам се), когато се опознаят, харесат си училищата и средата (за което балът не е гаранция). Всеки избор е свързан с несигурност. Аз за себе си нямаше да се колебая толкова, колкото за детето.
Сега я питам сигурна ли е, а тя ми се смее, но не иска да ми се подпише на листче 🙂

Аз мисля, че равносметката ще е по-късно, дори като завърши

# 797
Nikolina-Pikolina, благодаря. Доколкото разбрах, веднъж подадено заявление може да се промени само в съответното РУО. И как да разбера дали системата е затворена?

Можете спокойно да си пренаредите, смените, добавите желания и да подадете ново заявление през системата, за което ще получите нов входящ номер. Това нещо може да го правите колкото пъти пожелаете.
Ще разберете, че системата е затворена, когато вече не ви дава опцията да подавате ново заявление. Това трябва да се случи довечера в 00:00.

# 798
Nikolina-Pikonina, благодаря. Доколкото разбрах, веднъж подадено заявление може да се промени само в съответното РУО. И как да разбера дали системата е затворена?
не, не е така, пише в съответното РУО или чрез ел система. И се гледа последното подадено от вас. Аз ви казвам, че подадох по 10 пъти на дете, а съм с две Simple Smile

Т.е. днес, до 23.59ч. мога да коригирам и подавам, така ли? И мога ли да бъда сигурна, че след като съм получила входящ номер, заявлението е прието от системата? Пак благодаря!
 Dame, сега разбрах, благодаря и на Вас!

# 799
Подадох заявлението още в понеделник . И сега започвам да  изпитвам  съмнения  ,дали е правилно. Питам я, дали иска някакава промяна , а  тя твърдо:  НЕ!

# 800
много точно казано. Според мен с бал около 400 е най-трудно, защото нито сме в топ 10, нито сме в ниският диапазон и редиш и чакаш кой къде и какъв късмет ще имаш.
Аз се чудя м/у 10 избора, а моята приятелка в ИСП м/у 2 езика Simple Smile
[/quote]
С тез 406 точки е голяма мъка. Досега 12 паралелки избрах и не знам малко ли са. Реално само в последните 2-3 паралелки  е по-сигурно, че влизаме: 7 и 127. Всички останали гравитират около 390 и425 преизчислен бал спрямо миналата година.

# 801
Реденето не е лесно и за високите балове. Чакането на класирането е значително по-лесно и спокойно.
Всеки в живота си прави избори според възможностите си. Ако избираш от все аналогични неща, ок... Но ако се чудиш физика или химия (ако и за двете ти стига бал), а си ги учил само една година и не си сигурен за тежестта и бъдещото приложение... Или дали физика  или математика като водещо... или език да е водещ профил...
Чак арогантно Thinking

До миналата година за корекции се ходеше в училище гнездо... Редиш на ексел, после на листче, въвеждаш внимателно в сситемата и се молиш да не си объркал, че иначе тръгваш ръчно на хартия да ги пишеш и някой друг да ти ги въведе...
Миналата година пуснаха тази възможност и единици бяха пробващите, като и драми с пренареждането в последния момент имаше (Hope писа за тов)... Сега с тази възможност, имам чувството, че и родители и деца стават още по-нерешителни Thinking
Беше подреждаш-мяташ в системата- чакаш. Сега се добави стъпка "двомим се", "триумим се"...

# 802
От детето съм много доволна, от себе си не съм по повод, че продължавам да сънувам кандидат-гимназистски кошмари - точки, таблици, преглед на работата, ужасии... Явно до записването ще е така. Дано тогава престанат.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 14:15 от faviana

# 803
  • София
Наистина е голяма мъка с бала около 400.. и ние сме така.. иска само 133 с руски и нищо друго! С триста зора написах 119 с руски и 127 МАТ с испански и НФСГ с немски. Това е - 7 желания! Направо съм изтръпнала, понеже за 133 е много на кантар и то на второ класиране, за първо не мисля, че ще имаме шанс, при тези прогнозни балове....

# 804
Ще споделя една тенденция, която забелязвам, може да е от полза за някои от вас.
Забелязвам, че доста деца се отказват от ученето на нов език (предимно испански и немски, заради ученето на предметите на дадения език)

Ще си позволя да споделя и моя прогноза (базирана изцяло на интуиция спрямо настроенията), вие си редете спрямо желанията ви:
Ще се вдигне бала на: английските и на 32ро (толкова суперлативи не съм чела за друго училище)
127 също очаквам повишаване има само позитивни отзиви.
Може би има много желаещи за 164, но има и отказали се заради предметите. Може да не се вдигне токова бала при момчетата. За момичета не знам там има много.

Според мен за всеки е труден избор. Но в междинните балове, където има най-много струпвания на еднакви точки сигурно е най-непредвидими. Това го има на няколко нива.

Всеки преживява избора си и дали хаби бал или се надява силно на нещо по-високо, дали ще направи правилния избор е доста натоварващо

Децата нямат ясна представа нито за училища, нито за какво точно ще учат, а имат очаквания и разочарования. Май на тях им е по-трудно от на нас

# 805
Слонче , ще има да черпиш още в петък.
Личното ми мнение е, че дете, което е учило до тук английски е хубаво да смени езика, щом иска езикова гимназия. Това ще му даде възможност за още един език на добро ниво, а английският ще надгражда извън училище, така или иначе вече има някаква основа.

# 806
Точно. Отговорността, че каквото сложиш, това ще бъде . Чудене за училище не е имало, но за паралелки в даденото училище, определно да. И все още обикаля и премисля.
Ако чак толкова се размислите и не сте доволни от първото желание, с този бал на трето, четвърто и следващи класирания пак може да си поиграете, стига да има места.

# 807
  • София
peneva_a, арогантно е как беше написано. Понякога не е зле да се огледам около себе си и да съобразим какво говорим. В темата има много деца, чиито резултати са по-ниски от очакваните от тях. Достатъчно им е гадно на родителите им и няма нужда от подобни изказвания. "Не мога да избера между химия и физика" Може да се напише по хиляди начини. "Много е трудно да изберем" в контекста на заобикалящите ни, е арогантно. И не говоря за себе си. Моето дете преживя разочарованието, че няма да е в математическа паралелка и сега гледа бодро напред.

# 808
  • София
Слонче , ще има да черпиш още в петък.
Личното ми мнение е, че дете, което е учило до тук английски е хубаво да смени езика, щом иска езикова гимназия. Това ще му даде възможност за още един език на добро ниво, а английският ще надгражда извън училище, така или иначе вече има някаква основа.

Mama Ru,
черпя веднага! Само да има за какво!  Simple Smile Голям зор е за този руски, направо не знам от къде се появи....
Дано са ти пророчески думите! Simple Smile
Пожелавам успех на всички деца, а за нас - едно наистина качествено РЕНДОСВАНЕ с вино или по - тежки напитки, когато свърши целият този ужас! Simple Smile

# 809
Аз ще съм доволна и на два езика що годе на високо ниво, досега е учила AE и ИЕ, надявам се да продължи с тях, най- кофти ще е да почне с френски и един от двата  като втори и в школа, но каквото стане, такова.
Моята скоро подочу, че в езиковите и разказвателни се учат на езика и леко изтръпнам, но не смени желанието за ЕГ.
Де да имахме над 470 бал, щеше да е друго. Но уви, 440, наникъде сме и се радвам на всеки с висок бал и с желание за математика или НЕ:)

Общи условия

Активация на акаунт