Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 286
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 915
За ФЕГ приятели я избраха преди 2 години за детето си, с висок бал по първо желание. Тя се чувства чудесно и грам не е изразила съжаление.

# 916
Ние изобщо не го писахме, не знам дали бъркаме, но хлапето беше напълно категорично че не желае.
Но пък изобщо не я намирам за компромисна

# 917
Одеве се върнах от разходка с куч.
На една площадка седят 4-ма набора и единият казва на колегата срещу него:
- брат, майка ми е полудяла с тия класирания. Много нервна, крещя снощи и на баща ми, а той само бира след бира отваря.
Кво ми пука на к@ра къде ще уча, искам даскалите да не ме занимават много и да има готини пичета...
Та това е!
Майките нервни, бащите пият бира, а на наборите не им пука.

# 918
  • София
Близко дете преди години беше с бал почти 36 (по старата система) и избра ФЕГ. Във форума има майка  на друга  такава девойка (вече по новата система, та балът при нея е клонял просто към 500).

# 919
  • София
Благодаря ви!

Сега вече може да спрем да я рекламираме (че да не й се вдигне много балът) и да се върнем на Испанската! Която е супер!!!!

Понеже се замислих защо моето е сложило Испанската на второ място - "ами, заради кака".

# 920
И на нас ФЕГ ни е първо желание. Детето е с много висок бал, но не иска друго училище.

# 921
  • София
Понеже всички пишат ФЕГ като компромис. Няма ли поне още някое, освен моето дете, за което не е такъв?
За моето дете не е компромис.

# 922
Ех, досега много, много не се спрягаше тази ФЕГ и таях надежди, че може балът все пак да не е толкова висок, но като гледам колко много хора са писали в последните страници, че я искат, май ще си остане само мечта за нас, поставена на първо място 😞
И ние сме в групата на тези между елитните и неелитните, с бал 437… Страхотно чудене му ударихме, кое да е първото училище в списъка от тези неелитните, където най-вероятно ще попадне…

# 923
Преди 3 години малката ми дъщеря избра ФЕГ, въпреки че имаше бал за СМГ, Испанската и НЕГ. Избра я сама и не е съжалила за миг - учи здраво и ходи с удоволствие на училище. Голямата ми завършва 1 АЕГ, въпреки, че имаше бал и за Испанската. Сега номер 3 (момче) пък е избрал именно Испанската и не ще да чуе за други училища. Изборът на децата е водещ, всичко друго е вторично. И гаранции за светло бъдеще няма, но ключът към щастието е в свободата да избираш сам. Успех на всички!

# 924
  • София
Kalisi, тогава да приключваме с НВО. Направо предлагам да ги оставим с основно образование, а ако Съдбата е решила, ще ги сблъска с 3 езика, докторантура и няколко милиона в брой.
Ех, момичета...няма ненаказан позитивизъм за БГ мамата ... Grinning Grinning Grinning
Kalisi пий едно мохито и кажи "Наздраве" на завистливите...

# 925
- брат, майка ми е полудяла с тия класирания. Много нервна, крещя снощи и на баща ми, а той само бира след бира отваря.
Кво ми пука на к@ра къде ще уча, искам даскалите да не ме занимават много и да има готини пичета...
Та това е!

Всеки набор с класациите си, няма измъкване от "точките" Simple Smile

# 926
  • София
Ох, ще спра да пиша.... сега започнах да се притеснявам ще й стигне ли резултатът.

И пак ще опитам да върна разговорът към Испанската... а и да разсеем напрежението. Ето един разговор между дъщеря ми и учителят й по история от миналата пролет:

Скрит текст:

# 927
Та това е!

Много се смях 😂😂😂 Бира винаги трябва да се пие 😂 Абсолютно помня наизуст един цитат от "Винету" на Карл Май, в който великият индианец казва буквално, като отпива с наслада : "Великият Маниту е научил белите мъже на много изкусни неща и правенето на бира не е най-незначителното между тях".
Не всички бащи са така незаинтересовани. Ето аз пия бира, но и отсега чета, научих от вас всичко за баловете и реденето, макар че имаме още две години.
Може би излишен зор, защото май ще го променят драстично НВО точно за нашия набор и нищо няма да е като сега...но аз си се готвя по темата.
Апропо, ЧС съвсем правилно каза, че пиша тук откакто детето ми беше в яслите. Вярно е. Затова и винаги съм правил информиран избор на училища😂

# 928
Понеже всички пишат ФЕГ като компромис. Няма ли поне още някое, освен моето дете, за което не е такъв?
Има, има! И аз познавам деца, за които е първи избор, въпреки че имат бал за всички училища. Моята просто не беше особено ориентирана какво иска да учи и сложи желания според езика, който й звучи най-добре. Мен ако пита, трябва да учи нещо балансирано с лек превес към математика, но изборът си е неин. Иска испански, да я питаш защо...

# 929
Децата не знаят нищо за тези гимназии, освен ако нямат големи братя и сестри или приятели.

Всичко друго е митове и легенди или някой учител им е повлиял малко.
Някой гимназии са много cool, тази година май е 2АЕГ е тип сред децата.

Преди една седмица в мола, беше препълнено и седях до група тийнове.
Двама казаха "МОН ни дари тези точки от 1ви модул"
Един сподели, че майка му като чула резултатите и само казала "Мишленце, излизам да пия"
Друг изкоментира на това, че майка му е много мила.
Друг сподели, че баща му не му говорел заради резултата...

А минавайки покрай едно много хвалено училище напоследък чух "Тази к@@ка ми остави 4 по биология" от един тийн го изкрещя в трамвая, като се качи

Май не съм много добра в преразказа, добре че не се явявах 😂

Още нещо някои кандидат-гимназисти проучват за училищата от Google и bg-mamma има добър ранкинг си излиза и те четат и изводи си правят 🤯

Общи условия

Активация на акаунт