Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 106
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 290
Предни години бързо ли са излизали мин. балове на паралелките след като излиза 1во класиране?

# 1 291
  • Sofia
Минималният за паралелките,  за които кандидатствате , се вижда срещу тях. От Руо публикуват всички почти веднага.

# 1 292
В основното училище само в първи клас ми търсиха здравна карта. Никакви имунизационни паспорти, нищо повече до края на 7-ми клас.

# 1 293
desive, какво имаш предвид, за сега ли минималните балове? Не е ли рано?

# 1 294
  • Sofia
Въпросът беше колко време след първо класиране. Преди него минимални балове няма.

# 1 295
В основното училище само в първи клас ми търсиха здравна карта. Никакви имунизационни паспорти, нищо повече до края на 7-ми клас.
Да, ние се оказа, че имаме здравна карта от яслата, но трябва да се донанесат всички ваксини.

# 1 296
Аз малко да ви се оплача по повод НВО-тата и оценяването им. Каката сега е 7 клас и беше орязана на НВО-то по БЕЛ. Ходихме да го разгледаме преразказа  взети 8 точки – за две запетаи, на едно място сгрешено време и една техническа грешка. На пробните изпити детето най-много 3-4 точки са й отнемали за подобни грешки тук двойно повече. Жената с която разглеждахме работата беше любезна и отзивчива, но така били решили проверяващите и толкова. И това е български има много голяма степен субективизъм. И ближем рани, че са орязали детето и сега се молим да стигне бала където се е насочила. Innocent
Сина ми обаче е 4 клас има отнети 3 точки НВО по математика . Ходих да видя какви са грешките - оказа се че една от задачите има посочени два отговора. Верният е А - и е отбелязах с X , а има отбелязан и втори отговор в случая Б с V. Всички останали отговори, сина ми е отбелязвал с X. И той твърди че не е имал задача с два отбелязани отговора. Задачата е изключително лесна и ми е трудно да повярвам, че точно на тази задача е имал съмнения за отговора. Хипотетично, някой може да е дописал отметката и тази задача не се признава автоматично. Писах до РУО да разгледат теста отново. Отговориха ми че е сгрешил 1 задача и за това са отнети точките, а не 16 както са казали комисията. Поисках да видя оригиналната работа на сина ми за да се уверя коя задача е сгрешил точно. И о чудо .. отговориха ми че 1 месец след изпитите оригиналните тестове работи се унищожават. Могат да ми покажат сканирано копие на НВО-то му, но все пак сканираните не са като да се гледа оригинал. Да подчертая, че детето е прието в СМГ и без пълен брой точки на НВО-то. Извода ми е -  тези от РУО-то, не могат да докажат оценката която са сложили и защо са я сложили ей това ме вбеси в каква държава живеем .. могат да ни манипулират както си искат …..
Имах нужда с някой да споделя мъката си. Опитах се да се преборя, но за сега удрям на камък . Разбира се това не ме отказва ще продължавам да търся справедливост Smiley
И при нас орязването е по Бел , именно на преразказа, и то от съдържание минус 9 точки, при написани цели три страници. На всеки пробен изпит не е имал по-малко от 30 т. на преразказ.

# 1 297
  • София
Минималните балове излизат с класирането. Веднага, щом си видите класирането, ще можете да видите и минималните балове за всички паралелки, за които сте кандидатствали. Малко по-късно РУО ще публикува справка за минималните балове за всички паралелки.

# 1 298
Запознахте ли се вече с движението на бала между първо и второ класиране в предишните години?
А между 3-то и 4-то спрямо 2-ро 🙂 Обичам да планирам и не съм дева.
Давам ви тема за предварителна подготовка, вместо да мислите за здравни картони, които спокойно можете да си ги занесете на 15.09.

# 1 299
Герани,
И аз живо се интересувам от въпроса.
Спорем мен разликата между първо и второ класиране за т. н. елитни гимназии е в интервал на около 5 точки /а може и по - малко/. Това съм проследила миналата година за паралелките, които ме интересуват. Не зная как е било за предните години и нямам представа дали може разликата тази година да е по - голяма.
Отново желая късмет на всички деца 🍀

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 19:17 от Svil24

# 1 300
Герани,
И аз живо се интересувам от въпроса.
Спорем мен разликата между първо и второ класиране за т. н. елитни гимназии е в интервал на около 5 стотни /а може и по - малко/. Това съм проследила миналата година за паралелките, които ме интересуват. Не зная как е било за предните години и нямам представа дали може разликата тази година да е по - голяма.
Отново желая късмет на всички деца 🍀
Разбира се, че може. Доста паралелки миналата година бяха с разлика около 10 точки.
Но реално е по-важно на колко точки е детето от желаната паралелка.
Успех утре!
Залагам за 9.40, ще са изпили кафето за да могат да отговарят на изнервени майки по телефона.

# 1 301
Запознахте ли се вече с движението на бала между първо и второ класиране в предишните години?
А между 3-то и 4-то спрямо 2-ро 🙂 Обичам да планирам и не съм дева.
Давам ви тема за предварителна подготовка, вместо да мислите за здравни картони, които спокойно можете да си ги занесете на 15.09.
Запознахме се. Има паралелки с 20т надолу, има с около 16, има с 10, има и с 5-6.

# 1 302
Имам въпрос.  Трябват ли двамата родители за записване на детето?

# 1 303
В допълнение към съвета на герани, ето къде може да гледате за предишните години баловете по класирания

https://nvonavigator.streamlit.app/

Тук може да избирате, пол, година и после баловете на 4те класирания визуално се вижда бал и брой приети, вместо да ровите по няколко ексела. Това за мен е супер удобно. Има и филтри. Ако смениш годината почваш отново, ама нищо.

Е ако искате да смятате си трябват екселите, но те всяко класиране е отделни.

Тук има за 1во и 2ро класиране в една таблица
https://sotirov-bg.net/apps/7klas/#top
За по-стари години не са всички паралелки заредени.

# 1 304
Е това не вярвам вече някой да го иска.

Общи условия

Активация на акаунт