Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 157 989
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Бургас
jsed, в плах опит да те успокоя, ще ти кажа, че с вторите деца гледаш по-философски на нещата. Но драматизираш и преживяваш по същия начин Joy
На третото и четвъртото, драмата е от децата, че изобщо не се вълнуваш от тяхната драма😃

# 1 381
Вече не знам какво да правя.. Макар че се чака само 1 ден между желания и класиране, се чувствам сякаш чакам месец. Седя.. зареждам сайта, казвам си “Много е рано да е излязло” след 1 минутка пак гледам сайта, нищо няма. Не мога да си представя как са чакали по седмица..

Същото правя и аз... през 15 мин. Не спя до 5ч нощем.. не ми се е случвало такова чудо..

Разбирам напълно.. очаквах най-трудната част да са матурите, въобще не се стресирах докато ги правех.. чакането за резултатите ме побърка, а сега класирането ще ме убие

# 1 382
  • София
Трето се гледа като бод тропоска - отгоре, отгоре. Ако не шурти кръв на фонтани, не обръщаш внимание.

# 1 383
Много съм благодарна на хората в тази тема за ценната информация за тънкостите на класирането, статистиките и всичко свързано след 7ми клас. На няколко пъти съм си мислила, че без тази тема щях лесно от незнание да прецакам детето (примерно това с потвърждаването на второто класиране изобщо нямаше даже да ми хрумне, че се налага, щях да очаквам че е автоматично и така да загубя място).

Днес точно си говорих с една позната, чието дете също се оказа след седми клас. Вчера написала набързо някакви желания без да ги мисли много, а като я питах какъв изобщо е балът на детето, защото се целят високо тя дори не знаеше и тръгна да го смята. После пък не знаеше, че оценките от дипломата също се обръщат в точки и се формира крайния бал. Оказа се разбира се, че балът на детето е много далеч от наредените 5 желания. Тя изобщо не се притесни и каза, че ще го запише в частно училище тогава…
А с мъжа ѝ са много интелигентни хора. Просто не се е задълбавала в темата с училищата.

# 1 384
Добро утро!
Разсмяхте ме още рано-рано.

# 1 385
  • София
Много съм благодарна на хората в тази тема за ценната информация за тънкостите на класирането, статистиките и всичко свързано след 7ми клас. На няколко пъти съм си мислила, че без тази тема щях лесно от незнание да прецакам детето (примерно това с потвърждаването на второто класиране изобщо нямаше даже да ми хрумне, че се налага, щях да очаквам че е автоматично и така да загубя място).

Днес точно си говорих с една позната, чието дете също се оказа след седми клас. Вчера написала набързо някакви желания без да ги мисли много, а като я питах какъв изобщо е балът на детето, защото се целят високо тя дори не знаеше и тръгна да го смята. После пък не знаеше, че оценките от дипломата също се обръщат в точки и се формира крайния бал. Оказа се разбира се, че балът на детето е много далеч от наредените 5 желания. Тя изобщо не се притесни и каза, че ще го запише в частно училище тогава…
А с мъжа ѝ са много интелигентни хора. Просто не се е задълбавала в темата с училищата.

Така е, и аз имам познати , които изобщо не са толкова запознати, но аз предпочитам да съм информирана и да съм сигурна , че съм дала всичко от себе си.

Сега и ние вероятно, ще ходим на второ класиране.
Трябваше да се отиде до училището където е прието детето и там се подава заявление за участие във второ класиране, а в самата система инфопроем нищо не питаме.
Нали е така.
И все пак дано пък от първия път сме удовлетворени.

# 1 386
Виви, точно така е. Аз също се подготвям психически, че едва ли ще приключим с първо...

# 1 387
А за подаване на заявлението за второ класиране нали детето не е необходимо да присъства?

# 1 388
Осъзнах, ме имам още 5 години да поживея. На 5-тата година - кандидат-студентка и седмокласничка. Почвам да събирам сили и търпение.

Честито, почти на финала сме на такава година една голяма група тук. Започва май та си пригответе.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 07:24 от J_M_M

# 1 389
Стискам палци днес да има много доволни деца и родители !
Аз се надявам днес да се приключи, детето спокойно да отива на лагер, а с дете, без дете аз ще го запиша в понеделник Grinning
При нас пък с второто са по- големите вълнения, много си зависи от детето

# 1 390
Добро утро, кой спал-спал,
Да видим 12ти, петък какво ще донесе на отрочетата ни!
И ние сме с нагласата за 2ро кл-не, но да видим

Наборката и на гости, не знам вълнува ли се, не се ли...
Слава богу няма друго след нея,  само и бала в 12 кл да го преживея и КРАЙ  с училищните мъки.

# 1 391
  • София
С каката някак бях по-спокойна - хем си беше намислила какво иска, хем тя е адаптивна и не съм я мислила как ще се впише в новия клас.

Но синчето е друга бира. Много затворен и притеснителен. Тук гриза нокти и мисля как ще се адаптира.
А малката почват да я удрят хормоните лекичко и не знам дали ще се шашкам повече или не.

ПС. Мъжът ме изгледа странно като заговорих за мента снощи по никое време. Simple Smile Ще ходим при бабата утре и мисля нея да я приобщя към ментовата идея.

# 1 392
Жоржи, сори ама има и по големи клетници от тебе 😂😂😂 мойте първи учебни дни ще са пак толкоз, ама с три бройки 😅 последната такава догодина

# 1 393
А за подаване на заявлението за второ класиране нали детето не е необходимо да присъства?

Доколкото разбрах, ако е под 14 годишно, няма нужда да присъства. Аз мисля да го заведа все пак да види училището и спирките до там, защото може пак да се класира за него и на 19ти Simple Smile

# 1 394
  • София
Добро утро, спах добре до към 5ч. Май после пак редих, смятах, мислих. Не е нормална тази работа. Че аз и с двама...да се чудя. Ама май и ние ще чакаме 2ро. Отиваме на вилата на хлад, с барбекю и много вино, пък каквото такова.
Ей, пък и по новините напомнят днес за резултатите, като че ли сме забравили

Общи условия

Активация на акаунт