Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 365
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 920
Привет, дами!Имам въпрос-детето ми не е прието на първо класиране.Нужно ли е да подавам заявление за участие във второ или това става автоматично? Поздравления на всички приети дечица!
НЕ, НЕ подавате нищо в този случай.
Успех на второ класиране.

# 1 921

Природните науки и немският най-много се искат, така че и трите училища са добра идея
[/quote]
Попитайте детето, разгледайте ги заедно (макар че 35то не изглежда много добре отвън, но от вътре е ок). И за двете знам от познати деца, че немски се учи добре. Проверете резултатите им от ДЗИ, какви профили предлагат и избирайте заедно с детето. В 73то има различни втори езици, докато в 35то е само руски. В 35то има паралелки без квоти, докато 73то е изцяло с квоти. Просто изговорете с детето и вземете решение. Вероятно сте имали идея при реденето.

# 1 922
  • София
Нещо исках да споделя , много важно, сега с пълна сила осъзнах , че е много важно реденето по желания и само и единствено по желания , никъв бал не е важен.
Добре, че спазихме това правило на 100% защото на последните желания имахме бая високи бал и добре , че ни приеха по реда на желанията , че сега щеше да падне голямо реване.
А сега пред нас стои въпроса просто да си избере дали да се пробваме за второ класиране.
Та, ако някой ще остава и за 3то и 4то , редете си по желания , и не мислете бала.

# 1 923
Привет, дами!Имам въпрос-детето ми не е прието на първо класиране.Нужно ли е да подавам заявление за участие във второ или това става автоматично? Поздравления на всички приети дечица!
Благодаря  , Румена!Късмет и на твоята девойка !

# 1 924
  • София
Здравейте! Честито на всички приети и успех на децата, които продължават в борбата. Искам да попитам дали има някой запознат с надплановия прием за кръгли сираци.

# 1 925
Благодаря  , Румена!Късмет и на твоята девойка !
Разбира се, съветът е валиден, ако имате написани повече от едно желания и те са събразени с бала.
Ще се въздържа от по-нататъчни коментари относно стратегията на кандидатсване във вашия случай. Успех!

# 1 926
Здравейте! Честито на всички приети и успех на децата, които продължават в борбата. Искам да попитам дали има някой запознат с надплановия прием за кръгли сираци.
РУО
Партизанка, ако детето не е прието никъде на първо класиране, то няма избор и отива автоматично на второ. Тази година дори нискобалови паралелки вдигнаха доста минималния бал (30-40-50 точки) и дете, което спрямо миналогодишното класиране влиза с аванс от 15-20-25 точки днес може да се е оказало извън класиране.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:54 от Mama Ru

# 1 927

Природните науки и немският най-много се искат, така че и трите училища са добра идея
Попитайте детето, разгледайте ги заедно (макар че 35то не изглежда много добре отвън, но от вътре е ок). И за двете знам от познати деца, че немски се учи добре. Проверете резултатите им от ДЗИ, какви профили предлагат и избирайте заедно с детето. В 73то има различни втори езици, докато в 35то е само руски. В 35то има паралелки без квоти, докато 73то е изцяло с квоти. Просто изговорете с детето и вземете решение. Вероятно сте имали идея при реденето.
[/quote]
И в двата случая оставя немски с руски, но е приета с природни науки в 35то, а това много го иска. Реденето е оставено изцяло на нея и беше по нейн избор.

# 1 928
Аз пък не мога да реша математическата задача  -  коя е тази точка в София откъдето разстоянието между 2АЕГ и 35 е 10 минути.

Динчо, не 2АЕГ, а 2НЕГ е написала жената, демек 73-то.

# 1 929
Аз пък не мога да реша математическата задача  -  коя е тази точка в София откъдето разстоянието между 2АЕГ и 35 е 10 минути.

Сега вече съвсем се усложни задачата.

# 1 930
  • София
Още една посока за размисъл, Хлороводород, поне що се отнася до 35-то и 73-то и природните науки в тях. До преди няколко години,  към момента не знам вече дали  съществува като формат, се провеждаше състезание по природни науки на немски.. От софийските училища, стига да помня правилно, напред стигаха все отборите на НЕГ и  73-то. И да е имало от 35-то и   двете тогава частни (вече само едно), то те са били по-скоро изключение.

# 1 931

Сега вече съвсем се усложни задачата.

Мммм, малко съм скарана с ГТ, нооо... Около Шандор Петьофи? Прага?

Редактирам: Жената все пак пише, че разстоянието до едното е 30 мин, а до другото им е 40 мин, т.е. са в някаква точка която е единият връх на триъгълник, а другите 2 върха са двете гимназии. Аз така поне го разбрах.

# 1 932
  • София
Нещо исках да споделя , много важно, сега с пълна сила осъзнах , че е много важно реденето по желания и само и единствено по желания , никъв бал не е важен.
Добре, че спазихме това правило на 100% защото на последните желания имахме бая високи бал и добре , че ни приеха по реда на желанията , че сега щеше да падне голямо реване.
А сега пред нас стои въпроса просто да си избере дали да се пробваме за второ класиране.
Та, ако някой ще остава и за 3то и 4то , редете си по желания , и не мислете бала.
Именно и ние сме така. Добре че сложих най желаните напред. Защото имаше  и желания.

# 1 933
Моите "тесногръди" дечурлига можеха да заемат по едно челно място на 1 класиране в ППМГ Бургас примерно, но се задоволиха само с информацията от майка им, че им стига балът и за там.

# 1 934
  • София
35-то е  в близост до УАСГ и  Римската стена,   73 СУ е  още нагоре след  зала Емил Марков. Дадох някакви сравнително близки ориентири така, а не точни адреси.

Общи условия

Активация на акаунт